Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Mayıs 26, 2017, 04:05:10 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kendi unumuzu nasıl üretiriz  (Okunma Sayısı 28754 defa)
erhan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« : Mayıs 03, 2010, 04:23:02 ÖS »

hemen heyecanlanmayın cevabı bende değil.  :tamam:
izlediğim videolardan gördüm, öğütülmemiş buğdayı katı meyve sıkacağı gibi bir miksere atıyor ve anında un olarak çıkıyor. yani elektrikli değirmen.  böylece tam buğday unu üretmiş olmazmıyız Türkiyede ev tipi küçük elektrikli değirmen bulabilirmiyiz. teşekkür...
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2010, 11:44:52 ÖS »

İstanbul'da olan sizsiniz, sanırım bu tür değirmenlere herkesten kolay ulaşabilirsiniz.  sırıtık

Yani, galiba, sanırım bu konuda cevap yine İstanbul'da ikamet eden arkadaşlarımızdan gelecek.

Hatta @ekmek2009 akadaşımız sağolsun bizim için İbatech fuarına katıldı, orada sanırım bireysel değil kurumsal ürünler görmüş. Dolayısı  ile ev değirmeni konusunda yeterli sergi mevcut değilmiş, sayesinde öğrenmiş olduk.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler ama büyükler hep unun yanmasından bahsederlerdi. Bu durum değirmen taşında olmazmış da, pratik öğütme yapan mekanik değirmenlerde olurmuş. Bu nedenle satın alınan seyyar değirmenlerde (benim tabirim) sadece hayvanlara vermek için tahıl öğütülür, yemek için de başka değirmene gönderilirdi.

Benzeri bir durum acaba ev tipi değirmende de yaşanır mı?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2010, 08:09:37 ÖÖ »

uzun zamandan bu yana üzerinde durduğum bir konu, en iyi üreticilerden birini buldum, kaldı ürünlerini bulmak veya getirtmek.

 

Aksarayda yerli yapım buldum, ancak boyutları beni ürküttü biraz, hatta konuştum ve onlarda benzer bir ürünü yapabileceklerini ifade ettiler, hatta bir sonraki seyahatimde Aksaray'dan geçerken uğramaya düşünüyorum. (çalışmaını gösteren video var sayfada)

Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2010, 08:39:37 ÖÖ »

@Erdinç,

ilk cihazlar iyi gibi görünüyor ama en son fotoğrafını koyduğun değirmen benzeri bir şey köyde vardı. Tahılları öğütme esnasında yaktığını söylüyorlardı. Ben elime alınca unda yanma filan görmüyordum ama ekmeklik buğdayı değirmende çektiriyorlardı. Kendilerinkini sadece hayvanlara yem vermek amaçlı kullanıyorlardı.

Bu değirmen aynısıdır demiyorum, yanlış anlaşılmasın,
Bu konuda bilginiz var mı acaba?

(Not: kahve değirmeni için de tire taşı olmazsa türk kahvesi lezzetini bulmaz derler)


Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2010, 09:46:29 ÖS »

günaydın

evet benzer kaygılarımı firma yetkilisi ile de paylaştım, hatta bana bu verdiğim adrestekine benzer çalışmaları olduğu, ancak Türkiye'de bu cihazlara uygun el.motorları bulamadıkları, daha doğrusu el.motoru üreticileri ilgili özelliklerde motorları üretebilmek için çok yüksek sayılarda üretim adedi istediklerinden vazgeçtiklerini ifade etmişlerdir.

ankara/ümitköy tarafında açılacak olan mutfak gereçleri alışveriş merkezi var, açılmasını bekliyorum(açılmış ta olabilir), ilgili yerde de bulamaz isem yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum. özellikle 2. fotograftaki elle çalışan taş değirmeni dikkatimi fazlası ile çekiyor.

herkese iyi günler dileklerim ile,
erdinç
Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
horizon
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


-Moulinex Home Bread XXL -


« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2010, 07:03:40 ÖÖ »

Her ev yakında küçük bir imalathane olacak sanırım  Cheesy
Logged

'İmkansızı, imkansız kılan; imkansıza olan inancınızdır. İmkansızı mümkün kılan; yaratıcıya olan itimatınızdır.'
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1664


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2010, 01:39:29 ÖS »

Diyelim ki ev tipi degirmen bulduk

Peki ogutecegimiz urunun kalitesinden nasil emin olacagiz....

Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2010, 01:44:50 ÖS »

Şahsen imkanım olursa bildiğimiz buğdayı öğütmek ve kaba kepeğini de elemek isterim.

Benim gözümde ekmek yapımına en uygun, aynı zamanda sağlıklı ekmekler integral unlarla yapılanlar.

Bu nedenle kendi değirmenimizde öğütülmüş unun kaba kepeğini alıp elde ya da EYM'de ekmek yaparım. Ortaya çıkan ekmeğin kalitesine uygun olarak fiziksel değerlendirmeyi yapmış olurum.

Kimyasal değerlendirme için sanırım bir laboratuvar gerekli.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #8 : Haziran 21, 2010, 05:02:02 ÖÖ »

Diyelim ki ev tipi degirmen bulduk
Peki ogutecegimiz urunun kalitesinden nasil emin olacagiz....

anadoluda hala, sadece kendi ihtiyaçları için evin arka bahcesine ve ticari amacı olmayan buğday tarlaları var, buralardan temin ederiz  başparmakyukarı

ilk makinayı aldıktan sonra, fırın ekmeğinden kesin olarak vazgeçtim, sadece karadenizde ki fırın ekmeklerinden tat alabiliyordum.
ilk su değirmeninde öğütülen organik unumu kullandıktan sonra ise normal un kullanmaktan da vazgeçtim, artık Türkiye çapında sadece Trabzon/Maçka yakınlarında Esiroğlu ekmek fırınında yapılan ekmeklerden tat alabiliyorum, seyahatlerde makinamı ve onda yapılan ekmeği ise çok özlüyorum.

 düşünceli hala değirmen arıyorum, bulacağz inş.
Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1664


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2010, 05:17:46 ÖÖ »

Erdinc bey

Bu konuda haklisiniz.. 
Misir ekmegi konusunda yeter dedigim gun bana cok iyi diye yollanan undan kalani miktari karadenizli bir bayana verdim. Al bundan misir ekmegi yap ve ne miktarda ne kullandigini bana yaz dedim.

Sagolsun ekmeyi yapti guzelde olmustu .. Sohbet sonunda bu unu biz hayvanlara veririz un hic iyi degil dedi... 
Siz nereden aliyorsunuz dedigimde ise memlekette bahcemiz var kendimize yetecek var misir ekeriz cevabini almistim....





Logged
22ece
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2013, 03:10:06 ÖÖ »

Konu çok soğumuş ama ben hala iyi bir değirmen bulamadım, ev de kullanmak için

sEvgiyle,
eCe
:E)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2013, 06:19:08 ÖÖ »

Konu çok soğumuş ama ben hala iyi bir değirmen bulamadım, ev de kullanmak için

Buğdaylar hazır, ben de ev değirmeni tedarik edemediğim için mecburen değirmene müracaat edeceğim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
e-makarna
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2016, 04:55:06 ÖÖ »

Merhablar

Sayın forum sakinleri un değirmenlerini uzunca bir araştırma yaptım. Almanyada ki komo ve schinitzer firmasına ulaştım. Biz firma olarak büyük sanayi tipi makineler ihracat ve ithalatını yapıyoruz örnek vermek gerekirse içli köfte kurabiye simit susamlama Makarna gibi gibi.
Bunun yanı sıra bu büyük makinelerinin üreticileri ufak ev tipi ürünlerde yapıyor bunların disbritörlüğünü alınca mecbur ev tipi ürünlerinin de disbritörlüğünü aldık. Bu ürünleri e- ticaret sitemizden satmaya başladık. böyle ilerlerken un değirmenleri için KOMO firmasıyla anlaştık ve türkiyede göze ve mutfağa hitap eden ahşap un değirmenlerini bir tek biz satıyoruz.
İlk başlarda un değirmenin çok gereksiz olduğunu düşünüyordum fakat ilerleyen zamanlar da insanların doğal ve organik hayat yaşamak için un değirmenine rağbetini gördüm. İlerleyen zamanlarda ÇÖLYAK hastalığı gibi bir durumun da varlığından haberdar olduk. Şimdi bir çok çölyak derneği ile organizeli çalışıyoruz. İnanın stoklarımıza gelir gelmez değirmenler tükeniyor.
İncelemek isteyenler için aşağıya linkimizi bırakıyorum.
http://www.e-makarna.com/Ev-Tipi-Un-Degirmenleri,LA_149-2.html#labels=149-2
Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #13 : Kasım 13, 2016, 11:44:00 ÖS »

Buğdayı bulmak sorun olmaz düşüncesindeyim ben de
Özellikle atalık buğday (karakılçık, kafkas kırmızısı...) aranıyorsa ekoloji dernekleri aracılığı ile bulunabilir

Bir ihtimal olur ise şayet ben bu değirmeni almak isterim (300 €) http://www.hawos.de/index.php/en/produkte-eng/haushaltsmuehlen-eng/novum-eng
Valizde gelir mi bilemiyorum  düşünceli
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler