Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 07:02:58 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Somun Ekmeği  (Okunma Sayısı 3915 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« : Mayıs 01, 2010, 08:29:49 ÖS »

İlk somun ekmeğim 700gr un 420gr su kullanılmıştır.Evet taşım yok ama bende fırın tepsilerini üst üste koyarak kalın bir demirin üzerinde pişirdim ekmeği,fırını ve tepsileri önceden ısıttım.Sert kabuk bir gün sonra yumuşamıştır hatta bir gün sonra ekmeğin yenilebilirliği daha da artmıştır.
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2010, 08:31:44 ÖS Gönderen: rhetorical » Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2010, 11:42:47 ÖS »

Elinize Saglik Coz Guzel Olmuslar.....

Bende dun  500 gr undan 3 tane baget yaptim icine zeytinyag ve kurutulmus biberiye ekledim. Rayihasi kuvvetli olan biberiye ( Rosmarin - Rosmarino ) ekmege cok guzel bir aroma verdi.

Biberiye :


Benim balkonda 365 gun taze bulunur. Yemeklerde , ekmeklerde ozellikle Foccacia yapiminda ....

Iyi Pazarlar

Not : Kullanacaginiz ortama gore taze yada kuru kullanabilirsiniz...

Logged
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2010, 11:44:37 ÖS »

Tavsiyeniz için teşekkürler sanırım baharatçılarda bulabilirim biberiyeyi,temin edince mutlaka denerim .
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2010, 11:57:58 ÖS »

Ellerinize sağlık. Ekmek taşı olmadan dahi çok iştah açıcı görünüyor. 

Sadece hamurun çizilmesi konusunda bir-iki uygulama sonrası çok daha iştah açıcı olacaklardır. 

@ekmek2009,

biberiyeli ekmeklerinizi görmeyi çok isterdik.  evet
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2010, 12:20:52 ÖÖ »

Evet hamur ilk kabarmadan önce değil fırına verilirken çizilmesi gerekiyormuş tecrübeyi ekledim kendime ne yapalım yeni başladık daha jilet işlerine  :)


Sadece hamurun çizilmesi konusunda bir-iki uygulama sonrası çok daha iştah açıcı olacaklardır. 


Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler