Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:12:01 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Lahmacun hamuru  (Okunma Sayısı 23082 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bemol
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9


« : Nisan 22, 2010, 10:02:00 ÖS »

Nette cok fazla lahmacun hamuru tarifi var. Ama ben mumkunse soyle guvenilir, denenmis, ulkemiz tadina en yakin olacak sekilde, eger bilen varsa bir lahmacun hamuru tarifi sorabilir miyim? Undecided
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2010, 10:20:36 ÖÖ »

Bu konuda başımdan geçen ilginç bir olayı anlatarak çözüme yardımcı olmak istiyorum.

Ankara'da lahmacun ve pidesinin lezzeti ile tanınan bir ustaya hamurunun sırrını sormuştum. Bana sadece un, su, tuz ve yaş maya demişti.

Neyse, pidesini yedim. Hakikaten lezzetli idi. Aradan da bir süre geçmişti.

Tam dükkandan çıkarken koşarak yanıma geldi ve dedi ki;

"Söylemeyi unuttum, işin başka bir sırrı var, o da bir çimdik şeker ilavesi. Hamura bir çimdik de şeker ilave ediyorum".

Ben bu büyük sır için kendisine teşekkür ettim ve dükkandan çıktım.

Demek ki neymiş,

"Lahmacun" hamurunun temel bileşenleri; un, su, tuz ve maya, sırrı da bir çimdik şekermiş.

Benim yaptığım uygulamalarda en memnun kaldığım tarif: Neapolitan Pizza uygulaması.

Bir de söyleyebileceğim; bezelerin lahmacun ya da pide yapımı esnasında oklava veya merdane ile ezilmesi durumunda hava kabarcıkları yok olduğu için istenilen yapıyı elde edemiyorsunuz. Mutlaka elle şekillendirilmesini tavsiye ederim. Pizza yaparken de kenarlarının yarım cm mesafesini de ezmeyiniz. Sonuç mükemmel oluyor.

Kötü bir haber, evdeki fırın ile taş fırın arasındaki farktan arzu edilen yumuşaklığı elde edemiyeceksiniz, bu normaldir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
bemol
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9


« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2010, 02:03:18 ÖS »

Cok tesekkur ederim soberman.. Yok zaten ayni tadi yakalamam mumkun degil, evdeki elektrikli firinda, buna raziyim. Hic degilse ona yakin bir tat elde etmek amacim.

Verdiginiz linke bakip deneyecegim. Tekrar tesekkurler. :)
Logged
cekmece
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 12


« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2012, 01:43:57 ÖÖ »

bana kalırsa şu lahmacun işine biraz daha eğilmeliyiz, harcı nasıl olmalı(kıvırcık erkek koyunun kıymasından yapılıyor diyorlar ama buna yakın bir lezzette seçilebilir) yoğrulması mayalandırması normal ekmek hamuru gibimi oluyor mesela. bir ara hamur cıtır olsun diye içine hayvan yağı atılıyor diye birşeylerde duymuştum. şu elle çevirmeli erişte yapma makinelerinden alsak hamurunu ona açtırsak acaba olurmu diye düşünüyorum.

hacıoğlunun yaptığı lahmacunların hamurunu daima beğenmişimdir,
« Son Düzenleme: Nisan 22, 2012, 01:48:57 ÖÖ Gönderen: cekmece » Logged
nbhttt
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2015, 07:43:37 ÖÖ »

Arkadaşlar yeni üye oldum ,gelmişken bir faydam olsun ben fırında değil tavada pişiriyorum fırından çok çok daha güzel lahmacunlar elde ediyorum.Yağsız tavada kapak koyup kısık ateşte pişirin hem daha kolay hem de daha lezzetli iki adet yumurta  tavası dört kişilik aile Cheesy yemesi dahil bir saat sürüyor.  yippi
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler