Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:09:10 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ekmek kültürü gelişmiş ülkeler  (Okunma Sayısı 5912 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
garip yolcu
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28


Ekmekçilik sanatında birtek büyük usta tanıdım;UN.


« : Nisan 13, 2010, 07:44:54 ÖÖ »

merak ettiğim konudur.dedemi tanımadım amma babam çok ülkede fırıncılık yapmış birisi idi kendine bazen sorardım ekmek işini hangi ulke daha iyi yapıyor.
şöyle derdi;ruslar-polonyalılar-leh-ermeniler.bende fransızların çeşit konusunda iyi olduklarını duymuştum.acaba gerçekten buişi sanat olarak gören başka ülkeler varmı? Embarrassed
Logged

Kimse mükemmel deyildir,amma herşeyi mükemmel ister.G.Y.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2010, 06:16:43 ÖÖ »

Bu konu çok geniş ve üzerinde çalışma yapılması gereken bir konu. Ülkelerde bizzat yaşayıp, ekmek kültürü taraması yapmak gerekiyor.

Bizim dışarıdan tek görebildiğimiz ise basılı kitaplarda yazılı tarifler.

Öyle olunca da; Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere bu konuda başı çekiyor gibi. Avrupa'da hemen her ülkenin kendine has ekmek tarifi var ve bunu bir şekilde yaymış.

İskandinav ülkelerinin mayasız ve çavdar ekmekleri meşhur.

ABD'de de özellikle ekşi mayalı ekmekler meşhur, bunları yurt dışına basılı eserleri ile pazarlıyorlar.

Rusya konusu tam bir muamma.

Orta Asyanın pide ve lavaş'ı meşhur.

Hindistan'ın naan gibi kendine has ekmekleri meşhur.

Bizde kişi başına ekmek tüketimi çok yüksek iken sadece pide gibi yassı ekmekler meşhur gösterilmiş, diğer ekmeklerimiz es geçilmiştir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
garip yolcu
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28


Ekmekçilik sanatında birtek büyük usta tanıdım;UN.


« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2010, 12:27:20 ÖS »

"Rusya konusu tam bir muamma."
-------------------------------
hocam sizin bölgenizi bilmiyorum amma bizim bölgede eskilerinden birinin mutlaka rusyaya gitmişliği vardır.dedem rusya ve polonyada fırıncılık yaptı.babam rusyada yetişti ve çok iyi usta idi.bizim yörede ekmek yapım ustalığı neredeyse rusyadan gelme.yanılmış olabilirim lütfen düzeltin.kolay gelsin.vereceğiniz bilgileri heyecanla bekliyorum.gerçekten çok yararlı.
bilginin elde edilmesi çok zor,paylaşımı onur vericidir.....
Logged

Kimse mükemmel deyildir,amma herşeyi mükemmel ister.G.Y.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2010, 01:06:38 ÖS »

Rusya konusu benim için halen bir muamma.

İspirli bir ekşi maya ustasından da Rusya'yı duymuştum. O da bir takım bilgiler anlatmıştı.

Bir başka usta da Rusya'nın genelde sıkıntılar çektiğini, bu durumun ekmeklerine yansıdığını ve bu bakımdan batıdan ayrıldığını anlatmıştı, ekmeklerinin lezzetinin (bize göre damak tadı) tartışılır olduğunu örneklerle anlatmıştı.

Keşke Rusça'yı bilmiş olsaydım, belki daha rahat cevap verebilirdim.


Sizden bu konuda biraz daha bilgi almak isterdim doğrusu.


Not: Dünya ekmekleri diye bir çalışma yapıyordum, önceleri ekmekleri anlatıyordum, sonra sıkıldım. Sadece isimler bile sayfalar tuttu. Tabi ağırlık yine avrupa ülkelerinde görünüyor.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler