Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 07:11:55 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YoYa Ekmeği 2  (Okunma Sayısı 3537 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« : Nisan 07, 2010, 04:15:07 ÖÖ »

Kendi standardımı yakalamak daha seri ekmekler yapabilmek için bugün iki tane YoYa ekmeği daha yaptım.1.sinin yarısı afiyetle tüketildi.Fotoğraftaki ekmeğide hediye ettim bir yakınıma.
Süreç içerisinde yeni deneyimler elde ettim kabarma kaplarını hasır malzemeden kullanmaya karar verdim kullandığım kaplar hamura yapışıyor.
Tarifteki un miktarını 600gr su miktarını 350gr çıkarmaya karar verdim tüm uğraşıların sonunda biraz daha büyük ekmek elde etmek daha mantıklı.
Konuyla alakalı değil ama buzdolabındaki ekşi mayamın tozunu aldım bugün  bir kaç kaşık un ilave ettim suyunu süzdüm ilerki ekmeklerde kullanmayı düşünüyorum.

İyi Forumlar Herkese.
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2010, 04:16:50 ÖÖ Gönderen: rhetorical » Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2010, 04:37:50 ÖÖ »

Tebrikler, aynen devam.  

Tecrübe ve yorumlarınız gerçekten çok faydalı oluyor.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2010, 10:57:14 ÖÖ »

rhetorical  elinize sağlık.. Allah hızınızı kesmesin..
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
Ayfer55
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 55


« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2010, 04:10:51 ÖÖ »

rhetorical ekmekleriniz göz alıcı.
Bahsettiğiniz hasır kabı edindiyseniz resmini koymanız mümkün mü?
Ben de başladım ve hakikaten o aktarma işi çooook zor, mümkün olduğunca kolaylaştırmak istiyorum. Lezzetini tattıktan sonra da vazgeçmek mümkün değil bu ekmekten, zahmetinin karşılığını o doyumsuz lezzetiyle kesinlikle veriyor.

Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler