Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:36:04 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Orijinal Pastane Poğaçası  (Okunma Sayısı 31606 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« : Nisan 06, 2010, 01:28:56 ÖS »

Sevgili Ekmek Dostları,

Bu gün sizin için orijinal pastane poğaçası tarifini doğrudan bürokrat üstad Sn. Ali Nazmi Uzun'dan araştırdım. Kıymetli üstadımıza her zamanki gibi şükranlarımızı sunuyoruz.

Akşam da (her ne kadar başım biraz kalabalık da olsa arada) ilk denememi yaptım.

Tadını çok beğendik.

Detaylı tarifini ve öğrendiğim püf noktalarını burada görebilirsiniz.


Poğaçalar tepside fırından çıkınca


Yakından görünüş


Bunlar da susamsız


Sıcak sıcak serviste
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2010, 04:23:03 ÖÖ »

Gayet güzel tebrikler 
Tarif ve püf noktaları sabırsızlıkla bekliyoruz.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
gyeniceri
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 149


ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça


WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2010, 02:51:43 ÖS »

Hakikaten çok güzeller. Ellerinize sağlık.

Benim el ile şekil verme yeteneğim çok sınırlı. Umarım şekli nasıl verdiğinizi anlatan bir video yada detaylı anlatım olur.
Logged

Gürkan Yeniçeri
http://artizanpeynirci.blogspot.com
Evde ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça yapımı
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2010, 11:53:18 ÖS »

Dün adetimi bozdum,ayni mamulü bir daha denedim. Prensibimi bozmamda biraz da çocuklarımın (özellikle kocaman oğlumun) yeniden yapılması konusundaki ısrarı etkili oldu (biraz reklam gibi oldu, aslında eşim çok daha güzellerini yapıyor ama sanırım babanın elinden çıkması başka).

Pastane poğaçası tamamen ustalık gerektiren bir ürün.

Bir defa en az malzeme ile en ucuza en lezzetli ve gösterişli poğaçayı yakalayacaksınız. Amaç bu olunca hem malzeme ve kıvamı çok iyi bilmeniz, hem de ortaya çıkan hamuru çok iyi şekillendirmeniz gerekiyor. Şahsen ekmeğe yatkınız ancak poğaça biraz daha bayanların ilgi-bilgi alanına giriyor, öyle de olması taraftarıyım. Benim ilgimi çeken yukarıda da vurguladığım gibi, bildiğiniz İtalyan ekmeği hamurundan ufak tefek değişikliklerle poğaça elde edilmesi.

Bu arada mesela üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çatalla iz bırakılmasını sordum, oralarda adet değilmiş ve kendilerine göre ihtiyaç olmadığını ifade eti. Bu da ilgimi çekti. Ayrıca 50 derecelik fırında 10 dk bekletmenin püf noktasını da öğrendim. Ayrıca unutmadan video kaydı yapmadım ancak yol gösterebilecek derecede fotoğraflama yapmaya çalıştım.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
oma
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2011, 12:43:35 ÖS »

usta bu tarifinize baktım da şeker kısmında anlamadığım kaşığın 5te 4ü kadar mı şeker olacak ya da 4 veya 5 kaşık mı şeker olacak şimdiden vereceğiniz yanıt ve bu güzel tarifiniz için teşekkürler.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2011, 02:30:18 ÖS »

usta bu tarifinize baktım da şeker kısmında anlamadığım kaşığın 5te 4ü kadar mı şeker olacak ya da 4 veya 5 kaşık mı şeker olacak şimdiden vereceğiniz yanıt ve bu güzel tarifiniz için teşekkürler.

4-5 kaşık şeker çok fazla gelecektir.

Orijinal tarifte 1 Büyük  Kaşıktan az eksik şeker (yani 4/5 Büyük Kaşık - Büyük Kaşığın 5te 4ü) kullanılmaktadır.

Bu hesap zor gelirse kullanılan tuzun iki katı şeker almanız yeterlidir.

Tarifi beğendiğiniz  için ben teşekkür ediyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2016, 12:50:35 ÖS »

Yarın sabah poğaça tarifinizi deneyeceğim,  az önce sütten lor yaptım ve  peynir altı suyunu kullanabilir miyim diye merak ediyorum,yani 250 ml peynir altı suyu yaş mayayla ılık suda bekletilirse maya aktifleşir mi, bu  suyu kullanırsam poğaçalar daha yumuşak olur  mu, ayrıca eym de yaş mayayı kullanmayı tam anlayamadım, 250ml su ile yaş mayayı aktif hale getiriyoruz bu suyu sonra önce eymye ekleyip  tuz, şeker,yağ ve unu üstüne ekliyoruz, yani maya direkt tuzla temas etmiş oluyor değil mi?

Saygılar,
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2016, 05:34:02 ÖÖ »

Yarın sabah poğaça tarifinizi deneyeceğim,  az önce sütten lor yaptım ve  peynir altı suyunu kullanabilir miyim diye merak ediyorum,yani 250 ml peynir altı suyu yaş mayayla ılık suda bekletilirse maya aktifleşir mi, bu  suyu kullanırsam poğaçalar daha yumuşak olur  mu, ayrıca eym de yaş mayayı kullanmayı tam anlayamadım, 250ml su ile yaş mayayı aktif hale getiriyoruz bu suyu sonra önce eymye ekleyip  tuz, şeker,yağ ve unu üstüne ekliyoruz, yani maya direkt tuzla temas etmiş oluyor değil mi?

Peynir altı suyu kullanabilirsiniz. Poğaçalar üzerinde etkisi olacaktır ancak zaten yağ kullanıldığı için aşırı belirgin fark beklemeyin.
Yaş maya konusunda yönteminiz doğru. Hatta yaş mayanız soğuk zincirde kırılma olmadan elinize geçti ise; su, şeker, tuz, yağ üzerine un ve en üste de elde kırıklanmış yaş maya bile ortam ısısı mutfak sıcaklıklarında ise iş görecektir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2016, 06:13:18 ÖÖ »

Cok tesekkurler,pogacalari eym de yogurdum cok guzel oldu, afiyetle yedik

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2016, 06:18:14 ÖÖ »

Afiyetler olsun  yemek.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
sudegirmeni
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 66



« Yanıtla #10 : Mart 18, 2016, 05:53:27 ÖS »

Elinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Benim bi sorum olacak:) yaş maya yerine instant maya kullansak lezzet açısından bir fark olur mu acaba.
25 gr yaş yerine 25*0,35=8,75 gr instant maya kullanabiliriz diye biliyorum. Ancak lezzette bariz bir fark olur mu?
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler