Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 06:58:43 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kalpazan Ekmeği  (Okunma Sayısı 4263 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« : Nisan 05, 2010, 03:07:05 ÖÖ »

Evet sevgili ekmek dostları baharın gelmesi mütevellit vücudun hasret kaldığı güneş ışınlarına kavuşmasıyla daha bir mutlu olduğum yaratıcılığımın aniden arttığı bu günlerde fazladan uğraşmadan sinangil hazır köy ekmeği karışımını eym de hazırlayıp kabarmasını dışarda gerçekleştirdiğim hamurun katlanması ve pişirilmesinde yoğrulmayan ekmek tekniğini kullandığım ekmeğim.1 saat 45 dakikada (pişirilme süresi dahil) hazırlanmıştır.
Bu deneyimden sonra artık eym ekmekleri iyice gözümden düşmüş olup eym yi sadece hamuru hazırlamada kullanmaya karar verdim yaklaşık 3 saat 40 dakika yapım süresi alan eym ekmeği üstüne kekimsi tadıyla(yavaşlatılmış mayalı hariç) beni kendinden tamamen uzaklaştırmıştır.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2010, 03:12:10 ÖÖ »

resim 4
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2010, 03:24:44 ÖÖ »

Ekmek çok güzel görünüyor.  :tamam:

Hem de öğle yemeğine yetişmiş. 

Ancak adının neden "kalpazan" olduğunu anlayamadım. Sahte EYM ekmeği mi demek? Neticede çok farklı bir ekmek. 

Bu arada artık ustalığa iyice adım attınız.

İlginç ve güzel ekmeğiniz için ilginç ve güzel bir nazar boncuğu:

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2010, 03:29:30 ÖÖ »

Sayın Soberman Trakya da kalpazan, tembel-miskin çalışmayı sevmeyen herşeyin kolayına kaçan anlamlarında kullanılır bende hazır karışım un kullandığım için bu ismi koydum.Yani para basanlarla alakası yoktur.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2010, 04:15:52 ÖÖ »

Sayenizde bunu da öğrenmiş olduk. Dediğiniz gibi kısa sürede çok güzel bir ekmek ortaya çıkmış.

Ellerinize emeğinize sağlık.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
hatchet
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2010, 06:44:34 ÖS »

 

elinize sağlık süper olmuş...
Logged
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2010, 10:59:53 ÖÖ »

Yaptığınız ekmekler çok güzel..  Sayenizde Ekmek sanati lügatine yeni bir ekmek ismi eklenmiş oldu.
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler