Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 21, 2017, 04:49:33 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EYM'nize Hayran Bırakacak 70 Uygulamalı Tarif sıra ile denenecektir  (Okunma Sayısı 34361 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 29, 2010, 06:38:52 ÖS »

Çok güzel bir uygulama ve çok faydalı bilgiler için teşekkür ederiz.

Buğday ununun (bir başka) özelliği; lezzet olarak hemen her damağa uygun olmasıdır. Ancak, çavdar, yulaf, mısır, kestane vb. unlar lezzet olarak her damağa uygun gelmeyebilir. Çavdar unu bu bakımdan diğer unlara göre daha yaygın kullanıma sahiptir ve kendine has bir lezzeti vardır. Demek sizi bu lezzet cezbetmiş. Ne güzel, bundan sonra çavdarlı ekmeklerinizi sık sık göreceğiz sanırım.

Hem size hem de sevdiklerinize afiyet, bal şeker olsun.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #16 : Nisan 30, 2010, 02:42:35 ÖÖ »

teşekkür ederim üstadım. serinin 6. ekmeği nazar boncuğu oldu. karıştırma bıçağını yerine takmayınca alttarafı pişmiş, üsttarafı un mayası bile yerinde duran tuğla haline gelmiş. allahtan ekmekte stoklu çalışıyorumda sabah sabah sanayii tipi ekmek yemek zorunda kalmadık.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2010, 05:59:01 ÖÖ »

...karıştırma bıçağını yerine takmayınca...

Ustaların korkulu rüyası.  :frwn:

Eninde sonunda herkesin başına en az bir kere gelir.

Büyük geçmiş olsun.  :)



Bu sabah kahvaltıda yediğimiz ekmek:

10. Yedi Tahıllı Ekmek

Yedi Tahıllı Ekmek, genel görünüm


Yedi Tahıllı Ekmek, doku
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2010, 06:45:21 ÖS »

afiyet olsun üstadım çok güzel görünüyor, tadıda öyledir eminim.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 01, 2010, 07:31:51 ÖS »

afiyet olsun üstadım çok güzel görünüyor, tadıda öyledir eminim.

Bu ekmeği sabaha karşı koymuştuk, tam kahvaltı öncesi dinlenmiş haliyle hazırdı. Hepsini dilimledik ve sofraya servis ettik.

İnanılmaz yumuşak ve lezzetli bir ekmek. Ailecek zevkle yedik ve evde ekmeğimizi yapabildiğimiz için de hamd ettik. Gerçekten çok büyük bir lütuf. Ben bile tek başıma 1.5 büyük dilim yemişim. Akşama kadar sürekli ayakta kaldığım ve hareket ettiğim halde hiç bir açlık hissetmedim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
fsoylemez
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 46



WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2010, 07:38:04 ÖÖ »

@abolgi

Proje harika gidiyor, takipteyiz :)

Dün ben de kayısılı ve bademli ekmeği yaptım ancak fotoğraflayamadım, tatlı ekmek sevenler için o da harika, sizin sıraya göre daha oldukça zaman var sanırım tatmaya merakla bekliyoruz sonuçları :)
Logged

abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #21 : Mayıs 02, 2010, 01:39:03 ÖS »

ilk denediğim ekmeklerde hamur yoğurma aşamasında ve kabarma süresince kontrolü elden bırakmamaya çalışıyorum. o nedenle işler çok yavaş ilerliyor. şartlar uygun değilse standart haline gelen 3kup-1tepeleme yemek kaşığı beyaz un, 1tepeleme yemek kaşığı kepek ve 1kup tam buğday unundan yaptığım , içine çörek otu, zaman zaman kekik , ay çekirdeği , ceviz , susam , keten toğumu atarak çeşnilendirdiğim ekmeklerimden yapıyorum . bu aralar biraz sporla yoğunlaştım boş zamanlarımı bisikletimle geçirmeye çalışıyorum 19 mayıs-23 mayıs arası gökova bisiklet turuna katılacağım. gökovayı 5 gün dolaşacağız kısmetse. yanıma 2 ekmek alsammı dşye düşünmüyor değilim :)
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
ata
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17



« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2010, 08:24:04 ÖÖ »

Ekmek güzel gözüküyor
Logged
doğaldanyana
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32



« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2010, 12:29:10 ÖÖ »

Merhaba Sevgili Ekmek Dostları,

70 tariften ilkiyle başladım ben de. Aşağıda fotoğrafları göreceksiniz. EYM Beko BKK-2510, 500 gr geleneksel beyaz ekmek karışımı (sinangil) + 100 g tam buğday ekmeği unu (Söke). karışım yaptım. Azıcık kalan tam buğday unumu da kullanmış oldum.


Resimlerden görüleceği üzere tepe kümbeti+maya yırtığı çok çok belirgin değil, ancak tadı, gözenek yapısı çok güzeldi. belirteyim ki bu ekmek zamanlayıcı ile yapılıp hiç bir etkide bulunulmamıştır. Dolayısıyla kendi başına da gayet başarılı bir makine.  :tamam:

Tepe kümbeti-maya yırtığı konusunda değişik mayalar ile bir fark olup olmadığını da deneyeceğim. Süt tozu yerine miktarın 3 katını süt olarak alıp toplam su miktarından eksilttim. Bizleri tatmin etti, yorumlarınızı beklerim. yippi
Logged

.....Beko BKK-2510.....
Ne düşünüyorsak oyuz...Gül düşünür, gülistan olursun. Diken düşünür, dikenlik olursun!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2010, 01:54:03 ÖÖ »

Çift bıçaklı EYM'ler ile patlak patlak ekmek yapmak çok kolay değildir, zaman ve tecrübe ister.

Bu konuda Dostumuz @Erdinç'in kulaklarını çınlatıp tebrik etmek gerekir. Uygulamaları tam kartpostallık.

Onun da aynı sıkıntıları başlangıçta yaşadığını sanıyorum.

Ekmeğiniz hem dış görünüş, hem de kesit olarak güzel. Biraz sıcak kesilmiş gibi, ama özellikle alt tarafta ve alt köşelerde ezilme, sıkışma ya da hamurumsuluk göremedim. Ekmeğinizi 2 gün filan yemeyip iyice kuruttuktan sonra keskin bir testere bıçakla keserseniz gerçek dokuyu görebilirsiniz. 

Bizden de bu denli bekleyebilecek bir Ekmek Ustası olduğunu sanmıyorum.

Diğer sorularınızın cevabını sizden bekliyoruz.

Aynen devam. 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
doğaldanyana
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32



« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2010, 02:12:14 ÖÖ »

bu ekmeği sabah sıcakken kesmek isterdik ama malesef ekmek 6 da kazandan çıktı ve biz ancak 10-11 gibi yiyebildik, yani sıcakken de kesmemiş olduk. kesim şekli benden kaynaklı, ekmek bu kadar iri, bıçak da hafif büyük ve ağır, bir de kabuk çıtır olunca bıçak az dikkatsizlikle kayıveriyor, yukardan başladığınız gibi gitmiyor, yani resimdeki pürüzlü kesim şöyle açıklanabilir. ben başladım kesmeye, bıçağımız testere dişli bu arada, baktım aşağılara gittikçe dilim inceliyor Tongue, ben de tekrar biraz üstten kesmeye çalışınca öyle yapraklar oluştu.

demek çift bıçakta zor diyorsunuz kümbetler, o zaman ben de çiftli kazanda yaptığımda nasılsa tek bıçak olacak, o zaman belki kümbet+maya yırtığı çıkabilir karşıma. Hatta ben de azmeder Sn. @Erdinç'in uygulamalarına ulaşırım.   dua

Şimdi siz "ekmeği 2 gün falan yemeyip.. " demişsiniz ya, malesef o çok zor 
Logged

.....Beko BKK-2510.....
Ne düşünüyorsak oyuz...Gül düşünür, gülistan olursun. Diken düşünür, dikenlik olursun!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2010, 02:38:47 ÖÖ »

Kitaplarda ya da özel çekilmiş ekmek ve dilim fotoğraflarında gördüğümüz ekmekler hem özel, hem de ışıklandırması, kompozisyonu, makinesi vs farklı.

Kendi yaptığımız ekmeği de doğrudan onlarla karşılaştırıyoruz. Ben sadece bunu vurgulamak istiyorum. Fotoğrafını gördüğümüz ekmeğin doku ya da kabuğunun çok tabii ortamlarda ve tamamen sevinç paylaşımı amaçlı olarak fotoğrafının çekildiğinin bilinmesini istiyorum. Tek amacımız yaşadığımız zevki, huzuru, mutluluğu paylaşmak. Gerisi teferruat.


demek çift bıçakta zor diyorsunuz kümbetler, ....


Çift bıçakla komando ekmek yapmak tek bıçaklıya nazaran biraz daha fazla tecrübe ister. Bu benim şahsi görüşüm. Her ikisiyle de ekmek yapan birisi olarak bu kanıya vardım. Ama bu yapılmayacak demek değil Sadece "biraz daha fazla tecrübe" yani, 3-5 ekmek fazla yapmamız lazım.

Sizden de süper ekmekler bekliyoruz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2010, 03:05:03 ÖÖ »

Tebrikler elinize saglik
Logged
doğaldanyana
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32



« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2010, 03:18:24 ÖÖ »

Teşekkürler soberman, teşekkürler ekmek2009. ben de ekmeğimizi sadece EYMmiz yaptığından ötürü, ona da teşekkür ediyorum. yani dışarıdan hiç desteksiz kendi başına yaptı bunu EYM, gecenin kör bir saatinde 

Ama eylemlerim devam edecek ve süper ekmek sözüm var artık.
Logged

.....Beko BKK-2510.....
Ne düşünüyorsak oyuz...Gül düşünür, gülistan olursun. Diken düşünür, dikenlik olursun!
doğaldanyana
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 32



« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2010, 01:14:12 ÖÖ »

Merhaba Ekmek Dostları,

Bu hafta size 2 adet 1 no'lu tarif ekmeğimi sunacağım. Yetti artık1 no'lu, diğerlerini de görelim diyen arkadaşlara azıcık sabır diliyor ve çalışmalarımın devam ettiğini belirtmek istiyorum.

Şimdi neden 2 adet derseniz, zira 2'sinde de herşey aynı, sadece mayaları değişik ve bu değişikliğin sebep olduğu bariz farklılıklar var, ancak her iki ekmeğimiz de bizleri memnun etti. yemek

bu 1. ekmeğimiz. Söke un geleneksel hazır karışım+100 gr söke özel vitaminli, süt tozu yerine süt, tereyağı yerine z.yağı, mayamız tamamen Dr. oetker.


bu da 2. ekmeğimiz. bu da diğeriyle tamamen aynı, tek farkı maya. onda da 2küçük kaşığın 0.5 ölçeği kalan dr.oetker+1.5 sinangil.
bunda da sanırım bir maya yırtığı oluştu, bu iyi birşey mi, nedeni nedir, ustalarımızdan yorum bekleyeceğim.



Ekmekler bunlar,demek ki maya farkı bunlara neden oluyor, 2 mayayı değişik oranda karıştırınca (mecburiyetten) da maya yırtığımız oluştu. Yorumlarınızı beklerim. Hepinize selamlar, hoşça kalın.
« Son Düzenleme: Aralık 21, 2010, 11:43:39 ÖS Gönderen: doğaldanyana » Logged

.....Beko BKK-2510.....
Ne düşünüyorsak oyuz...Gül düşünür, gülistan olursun. Diken düşünür, dikenlik olursun!
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler