Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 03:09:00 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EYM'nize Hayran Bırakacak 70 Uygulamalı Tarif sıra ile denenecektir  (Okunma Sayısı 34303 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« : Nisan 02, 2010, 02:49:13 ÖÖ »

Merhaba Ekmek Dostları; soberman ustamın hatırlattığı bal yiyen baldan usanır atasözü ile harekete geçme kararı aldım . EYM'nize hayran bırakacak 70 uygulamalı tarif kitabındaki tarifleri sırası ile uygulamaya geçiyorum ( malzeme temininde sıkıntı çekmediğim sürece ).

Denemelerimin sonucunu buradan sizlerle paylaşacağım.

denemelerde ekmek büyüklüğü 750gr
kullanılan EYM sinbo 4705  ( soberman ustanın inceleme ve deneyimleri, benim yaptığım araştırmalara göre kullandığım makina ya çakma sinbo yada arızalı  70 ekmeklik seri sonunda buna daha iyi karar vereceğiz )
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2010, 07:24:59 ÖÖ Gönderen: abolgi » Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2010, 04:47:45 ÖÖ »

Bravo size. 

Benden tam destek, full destek.

Bundan böyle ben de aynı kitaptan yaptığım uygulamaları (müsaade ederseniz) burada sergilemek isterim.

Kendine güvenen arkadaşlarıma da çağrı yapıyorum; işte EYM, işte meydan!  yippi
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2010, 07:17:59 ÖÖ »

işte listemizin 1 numarasındaki temel beyaz ekmek :

lezzetli bir ekmek aile meclisi onay verdi. pişirme normal ekmek programında yapıldı kabarma yeterli olmamış. maya yırtığı ve kubbe oluşumu çok belirgin değil. dolma ile birlikte bisiklet turu ardından fena gitmedi.




ekmek boyutu 750gr    900gr a alışınca gözümüzede ufak göründü bu arada. kabarma süresi daha fazla olan fransız ekmeği programı seçilse daha iyi kabarma sağlanacak.
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2010, 07:20:45 ÖÖ Gönderen: abolgi » Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2010, 02:29:02 ÖS »

Aynı tarifin 900 gr uygulaması.

Hatam, Kırşehir'den yerel un diye Söke Un fiyatına aldığım Kavuklu Un'u kullanmak oldu. Sanırım baklavalık-böreklik un olduğu için beklediğim kadar hacim kazanamadı. Tadına ise henüz bakamadım.

ES 70 Uygulamalı tarif: 1 Numara

ES 70 Uygulamalı tarif: 1 Numara. Arkada yeşil mercimekli ekmek dilimleri

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2010, 01:35:10 ÖS »

Üstadlar tebrikler .Yeni başlatılan bu uygulama bence harika olmuş nitelikli bir kaynak oluşturacağınız şüphesiz.Her ne kadar çalışmalarımı başka tekniklerde yoğunlaştırmaya karar versemde bu başlığın takipçilerinden olacağım.
Elleriniz ve yüreğiniz dert görmesin.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2010, 02:44:24 ÖS »

hatun bugün il dışına gitti bir 10 gün yok. benim ekmek işi biraz gecikmeli olacak gibi. ama durmak yok yola devam . ( sanki evde ekmekleri hanım yiyormuş gibi oldu ama neyse )
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2010, 11:15:33 ÖS »

sanki evde ekmekleri hanım yiyormuş gibi oldu ama neyse

 :rll:
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2010, 03:36:31 ÖÖ »

Merhaba dostlar , hanım olmasada hayat devam etmekte, temel besin maddemiz ekmeğe olan ihtiyacımızda sürmekte. sırada serinin 3. ekmeği olan ve lezzet olarak damak tadımıza uygun olduğu test edilip onaylanan İTALYAN EKMEĞİ'nde.  ( ilk 2 ekmekte aynı marka maya kullanmama rağmen mayanın azizliği ile kabarma istediğim gibi olmamıştı )
boyut 750 gr





kendileri bugüne kadar yaptığım ekmekler içerisinde doku olarak sanayii tipi ekmeklere en yakın ekmektir. sanayii tipi ekmekten daha lezzetli olmakla birlikte aynı katagoride değerlendirilebilecek bir ekmek çeşidi .
geçmişe özlem duyulursa beyaz ekmek olarak tüketilebilecek bir ekmek çeşidi.  :tamam:
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2010, 04:55:15 ÖÖ »

 
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2010, 01:18:53 ÖÖ »

7. Tam Buğday Ekmeği

Bu ekmeği özlediğimiz için sırayı biraz atladık. Kusurumuza bakmayın.





Hem kahvaltıda, hem her türlü yemek yanında hem de  tek başına tüketilebilecek enfes bir ekmek.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2010, 02:00:50 ÖÖ »

4. sıradaki köy ekmeğide yapıldı nihayet ( hanım geldide  )  fakat bi terslik oldu tarifteki kadar maya kullanınca ekmek coşup tavana yapıştı . çifte kavurdum bende. şeklen karizma çizildiği için resim eklemiyorum ama 900 gr ekmeğin yarısı 3 kişi tarafından sabah sabah imha edildi. 3 gün önceki standart ekmekten kalan dilimler olmasa herhalde ekmek bitecekti. oldukça lezzetli bir ekmek. tavsiye edilir.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2010, 03:54:50 ÖÖ »

4. sıradaki köy ekmeğide yapıldı nihayet ( hanım geldide 

Öncelikle yenge hanım geldiği için gözünüz aydın diyorum. Sonra da fotoğraf istediğimizi, yazarak sıranın atlanmayacağını belirtiyorum. Son zamanlarda çakma Sinbo'yu ve ekmeklerini özledik. Daha Sinbo camiasına da sizden bahsedeceğiz. 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2010, 12:49:50 ÖS »

4. sıradaki köy ekmeğide yapıldı nihayet ( hanım geldide 

Öncelikle yenge hanım geldiği için gözünüz aydın diyorum. Sonra da fotoğraf istediğimizi, yazarak sıranın atlanmayacağını belirtiyorum. Son zamanlarda çakma Sinbo'yu ve ekmeklerini özledik. Daha Sinbo camiasına da sizden bahsedeceğiz. 

bu aralar işler biraz yoğunlaştı ustam . ilk fırsatta 4. sıradaki ekmeği yeniden yapıp resimşleri ekliyorum. gecikme için özür dilerim.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2010, 03:12:40 ÖS »

nihayet 4. ekmeğide fotoğraflamış bulunuyorum. dilimlenmiş haliyle fotoğraf yok çünki bu resimleri çekerken makinadan yeni çıkmıştı ve 20 dakika kadar sonra ekmek masaya gelmiş, ve kalkarkende sadece kırıntı kalmıştı.   :)  750gr ekmek boyutu kabuk rengi orta. tarifte süttozu yerine süt kullanıldı. bu tarif  :tamam:

4. Köy Ekmeği: Genel Görünüm

4. Köy Ekmeği: Yandan Görünüm
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #14 : Nisan 29, 2010, 03:02:37 ÖS »

sırada serinin 5. ekmeği olan çavdar ekmeğinde. ekmek başarıyla yapılarak kendisine gereken ilgi alaka gösterilmiştir. soberman hocam bu ekmeğin özellikle kabuk kısmına aşık oldum desem yeridir. muhteşem bir lezzet, yanlız çok tehlikeli yedikçe yiyesi geliyor insanın. 750gr ve orta kabuk .

malzemeler koyulup EYM çalıştırılmış ancak ekmek pişmesinden 2 saat sonra eve gelinebilmiştir. hemen çifte kavurma taktiği uygulanarak 15 dakika fırınlanmıştır.  buradan bir bilgilendirme yapayım aramıza yeni katılan arkadaşlara. eğer pişen ekmeği makinamızdan 1 saat içinde çıkarmaz isek makinamız stop etmekte ve soğuyan makina içindeki sıcak ekmek ve ekmeğin buharı yoğuşmaya neden olmakta ardındanda özellikle kabuk ıslanmaktadır. bu gibi durumlarda ekmeği kazandan çıkarıp karıştırma bıçağınıda çıkarın ve ekmeğinizi ters çevirerek kazana yerleştirin, makinanızı fırın programında 10-15 dakika kadar çalıştırınız. ekmeğinizin kabuğunun çıtır çıtır olduğunu görceksiniz.

5. sıradaki Çavdar ekmeği


ekmek üzerindeki delik çifte kavurma işlemi sırasında karıştırıcının mili tarafından açılmıştır.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler