Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ekim 02, 2014, 07:26:27 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gouda ve Beyaz Peynir  (Okunma Sayısı 3173 defa)
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1465


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« : Mart 06, 2010, 03:15:35 ÖÖ »



Gurkan beyin tariflerinden yararlanarak yapmaya calistigim ilk gouda peynirim
Arkadaslarin israri ile  dorduncu gun yani bu sabah kestik  başparmakaşağı
1/4 luk kismini evde wax layıp ilerleyen tarihlerde tadmayı dusunuyorum.. Sonucu bildiririm..

Saygilar iyi haftasonlari


 
Logged
i_yi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 30


« Yanıtla #1 : Mart 06, 2010, 01:52:37 ÖS »

nefis görünüyor..  alkış
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2010, 02:26:17 ÖS »

 yemek
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1465


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #3 : Mart 31, 2010, 10:25:44 ÖÖ »

Dusurup Peynirin balmumunu zedeleyince dilimlemek zorunda kaldım.
Yukarida (6 mart 2010) gordugunuz peynirin 25 gun sonraki hali .



Tadi nasildi diye sorarsaniz tuzu az gibi geldi....  ıslık



« Son Düzenleme: Mart 31, 2010, 11:08:51 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2010, 10:43:28 ÖÖ »


Tadi nasildi diye sorarsaniz tuzu az gibi geldi....  ıslık


Görüntü süper.  başparmakyukarı

Ben yukarıdaki ifadeye takıldım.  düşünceli  sırıtık
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1465


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Mart 31, 2010, 11:10:18 ÖÖ »

Hocam Konunun basindaki fotograf
http://ekmeksanati.info/index.php?topic=812.msg3164#msg3164

yoksa tuzsuz olusunu mu ima ettiniz ??




Tadi nasildi diye sorarsaniz tuzu az gibi geldi....  ıslık


Görüntü süper.  başparmakyukarı

Ben yukarıdaki ifadeye takıldım.  düşünceli  sırıtık
« Son Düzenleme: Mart 31, 2010, 11:13:39 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2010, 11:19:04 ÖÖ »

Hayır, hayır ifade çok hoş, çok nezih, bir o kadar da esprili.  evet

"Tadi nasildi diye sorarsaniz tuzu az gibi geldi....  "

40 yıl düşünsem böyle lâtif bir cümle aklıma gelmezdi. Sizden izinsiz kullanabilirim, haberiniz olsun.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 251



« Yanıtla #7 : Mart 31, 2010, 12:14:21 ÖS »

Tebrikler Üstad   alkış
Uzun, zahmetli ve disiplinli bir süreç peynir yapmak.Ortaya çıkan ürün enfes gözüküyor.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
gyeniceri
Moderator
Full Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 149


ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça


WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2010, 05:17:05 ÖS »

Bravo, Gouda 2 ay sonunda en verimli aromayı ortaya çıkarıyor. Blogda yazdıklarımın uygulandığı görmek beni sevindiriyor. Bazen kendi kendime yazıp çiziyormuşum gibi geliyor. Neyse ki genede eğlenceli.

Yakında Crottin de Chavignol isimli peyniri yapıcam. Yaptığım en komplike peynir olacak. bakalım nasıl gidecek.
Logged

Gürkan Yeniçeri
http://artizanpeynirci.blogspot.com
Evde ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça yapımı
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2010, 11:22:45 ÖS »

Blogda yazdıklarımın uygulandığı görmek beni sevindiriyor. Bazen kendi kendime yazıp çiziyormuşum gibi geliyor.

Üstadım, hiç öyle gelmesin. Geçenlerde bir dostumuza kahvaltıya gittik. Bir kaç peynir çıkardı, bir de ayrıca peynir çıkardı. İhtimamına binaen ne olduğunu sorduğumda forumda sizden okuyarak bu peyniri yaptığını söyledi. Tattım. Taze köy peyniri havası vardı, sadece biraz tuzlu idi. Çözümünüğ de tüketmeden suya batırarak bulmuş.

Bence hiç de kendi kendinize yazıp çizmiyorsunuz. Sadece katılım alışkanlığı yok.

Örneğin forum harici akşamlarım mesaj yazmakla, çözüm bulmakla geçiyor. Arkadaşların hemen hepsinin problemi çözülüyor ancak foruma dahil olanlar ya da konu açanlar ya da çözümünü yazanların sayısı bir elin parmaklarını bulmuyor. Sanırım genel alışkanlığımız.

Kısacası durmak yok, aynen devam.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
gyeniceri
Moderator
Full Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 149


ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça


WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2010, 04:07:09 ÖS »

Hah, şimdi sevindim işte. Zaten bende peynir konusunda doğru dürüst Türkçe bilgi yok diye başlamıştım o bloga. Ben yazayımda elbet birilerinin işine yarar, bir gün peynir konusundaki kültürümüz açığa çıkar, insanlar daha da meraklanır, yapar diye yazıyorum. İyilik yap, denize at misali. Sizinki de biraz öyle değil mi?

Bir nebze merak uyandırdıysam ve hatta hatta tarifler yapılıyorsa; ne mutlu bana.
Logged

Gürkan Yeniçeri
http://artizanpeynirci.blogspot.com
Evde ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça yapımı
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2010, 11:29:23 ÖS »

İyilik yap, denize at misali. Sizinki de biraz öyle değil mi?

Biraz değil, bayağı öyle.  :tamam:

Bir nebze merak uyandırdıysam ve hatta hatta tarifler yapılıyorsa; ne mutlu bana.

Gerçekten de ne mutlu size ve sizin gibilere.  yippi
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1465


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2010, 01:50:45 ÖÖ »

Gurkan Hocam sizin sitenizde peynir,  Soberman-ekmeksanati siteslerinde ise ekmek konusunda sahsen sizlere cok sey borcluyum.
ekmeksanati.info forumuna uye olmadan sizin artizan.peynirci sitenizi ziyaret etmistim fakat o zamanlar daha yeni yeni beyaz peynir denemelerinde idim Sad

Yazmis oldugunuz gibi peynir uzerine internette yada kitap olarak turkce dokuman cok az.  Olan dokuman ve kitaplar da genelde bilgi amacli. Bu gune kadar kimlerden fikir almak istedimse "eh iste sutu kaynatiyor mayayli caliyoruz peynir oluyor diyorlardi." Meger is bu kadar kolay degilmis. Itina titizlik ve sabir isteyen bir calisma.

Birkac hafta once Altenburger Ziegenkase yapmistim tarifini ve fotografini bu hafta sizlerle paylasacagim..

Son olarak bu formu benim icin ilginc kilan bir tarafi ise seneler once fotografcilik konusunda Erdinc beyle baska bir forum sitesinde beraber olmamiz ve seneler sonra ekmek yapimi konusunda gene buradayizzzz...

Herkese Sevgiler Saygilar



Hah, şimdi sevindim işte. Zaten bende peynir konusunda doğru dürüst Türkçe bilgi yok diye başlamıştım o bloga. Ben yazayımda elbet birilerinin işine yarar, bir gün peynir konusundaki kültürümüz açığa çıkar, insanlar daha da meraklanır, yapar diye yazıyorum. İyilik yap, denize at misali. Sizinki de biraz öyle değil mi?

Bir nebze merak uyandırdıysam ve hatta hatta tarifler yapılıyorsa; ne mutlu bana.
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2010, 04:13:02 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
ata
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17



« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2010, 05:38:03 ÖÖ »

:PTeşekkürler
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler