Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 18, 2018, 06:30:02 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tava ekmeği denemesi  (Okunma Sayısı 3340 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« : Şubat 28, 2010, 01:16:34 ÖS »

Deneysel tava ekmeği çalışması
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2010, 01:18:29 ÖS Gönderen: rhetorical » Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2010, 02:30:48 ÖS »

Sizin yorumunuz nedir?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2010, 03:24:54 ÖS »

Sizin yorumunuz nedir?
:)

Hiç olmadığının farkındayım.Kulak memesi kıvamına getirme denemelerim hamuru fazlasıyla doyurdu ekmek çiğ kaldı ama herşeye rağmen yinede yenilebiliyor sert kabuk dolgun tam pişmemiş iç.
Hamuru tanımaya başlıyorum ilk olarak hamur çok sert oldu sandım yani parmağımı hamura batırdım batırdığım kısım kendini toparlayamadı su ekledim sonra hamurun cıvık oldugunu gördüm un ekledim tam bir kısır döngü.Herşeyi başlatan yine ölçü kapları oldu yarın hassas terazi alacağım.
Bu site sayesinde ekmek yapımıyla ilgili beynimde bir bilgi havuzu oluşmaya başladı ama hala bilgiyi yapılandırabilmiş değilim çabuk sonuç almak istiyorum sabırlı olmak ve daha dikkatli olmak gerekiyor.

İyi Forumlar
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2010, 03:35:06 ÖS »

Kıvam konusu önemli. Kıvam olarak hamur %55-65 arasında sıvı oranını rahat kaldırır.

Bu uygulamanız öncelikle ilk ekmekler olduğu düşünülürse bence gayet güzel. Ufak tefek müdahalelerle sağlıklı bir sonuca gidebilir.

Yoğurmayı nasıl yaptığınızı bilmiyorum ancak ilaveler sonrasında malzeme bir arada  iken her yöne eşit (çevire çevire) yoğrulmalıdır. Tek yöne yoğurma şekillenme esnasında ve fırında sıkıntıya sebep olur.

Kabarmaları iyi ayarlamalısınız. Sizde sanki kabarmalar tam oluşmadan fırına girmiş ve fırında fazla kabararak yarılmış görüntüsü var. Bu durumda dışarı aldığınızda ekmeğin içini çiğ olarak görünce (fazla uzatmadan) kabuğunun yanmaması için üzerine pişirme kağıdı koyup fırına sürme ihtimaliniz her zaman vardır.

Ben sizin kadar karamsar değilim. Çok iyi gidiyorsunuz. Aklınız ve eliniz senkronizasyonu sağlamak üzere.

Biraz daha gayret.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler