Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:25:56 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kirece Yatirilmis Kabak Receli  (Okunma Sayısı 20679 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« : Ocak 24, 2010, 07:09:00 ÖÖ »



Tarif :
Kirec icin
250-300 gr bulabilirseniz sonmemis eger bulamazsaniz normal nalbur kireci
3 - 4 Litre Su

Recel icin
1 Kg Temizlenmis, dogranmis, yikanmis kabak
1 kg Seker  (Istege gore ilave edilebilir)
4 Bardak Su

5 Litrelik pet siseye 3-4 litre su koyup  250-300 gr kireci atıp sisenin agzini kapayin ve  bir guzel calkalayin ve kirecin dibe cokmesi icin bekleyin. (Ben aksam yapip sabah kullandim)

Kabaklari derince bir kavanoza yada kaba koyup beklemis ve kireci dibe cokmus karisimi bulandirmadan ust kisminda bulunan seffaf suyu kabaklarin uzerine dokun. Kabaklarin yuzmemesi ve tamamen suya batmalari icin bir cay tabagi yada uygun bir agirlik koyun ve aksama kadar birakin.

Sure sonunda kabaklari temiz suya alip suda bekletmeli 5 6 kez ovalayip yikayin.

Tencereye seker ve suyu koyup serbeti hazirlayin serbet ilik iken hazir olan kabaklari icine atip kisik ateste kabaklari saydamlasana kadar pismeye birakin. Surec sonunda yarim limon suyunu ilave edip  tatlinizi saklama kaplarina alin.

Not :
Serbete 2 corba kasigi pekmek eklenmistir. (Rengi daha koyu oluyor)
Sonmemis kirec kullanacaksaniz pet sise kullanmayin karisim isi veeceginden sise deforme olabilir.
Serbetin hafif yada agdali olmasi   +  / -  suya gore belirleyebilirsiniz.
  

Afiyet Olsun


« Son Düzenleme: Ocak 24, 2010, 08:22:25 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2010, 07:51:20 ÖÖ »

Dışı sert, içi yumuşacık. Ailecek sevdiğimiz tatlılardandır.


Servis tabağı


Servise hazırlanırken

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2010, 08:16:10 ÖÖ »

Ustadim Elinize Saglik
bunlar kabak mı ?  Kesim sekli cok guzel olmus..

birde ortalarindaki deligin islevsel yonu varmidir yoksa sus mu ?
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2010, 08:36:54 ÖÖ »

Aslında bu güzel tarif için ben size özellikle çok teşekkür ediyorum, bu nadide lezzeti bilmeyen arkadaşlarımızın çok işine yarayacaktır.

Bu arada sizin fotoğrafınız bence konuyu çok daha güzel ifade etmiş, sanki üzerlerinden lezzet damlıyor.

Kabakları kesmek için özel kalıplar mevcut, ortasındaki delikleri de kalıp oluşturuyor. Siz de buralara fındık, ceviz vb koyuyorsunuz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
i_yi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 30


« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2010, 06:30:59 ÖÖ »

çok hoş  görünüyor..ne zamandr kireçle denemek istyordum olmadı..sönmemş kireç nereden temin ediliyor acaba ?
ellerinize sağlık bu arada..
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2010, 10:29:51 ÖÖ »

Selamlar

bende sonmemis kirec bulamadigimdan normal nalburda satilan kirecle yapmistim..  

Ilk denemem oldugu halde cok ta guzel oldu ilk fotografta gordugunuz gibi.

Soberman siz ne tur kirec kullanmistiniz......
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2010, 10:37:06 ÖÖ Gönderen: ekmek2009 » Logged
i_yi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 30


« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2010, 11:41:46 ÖÖ »

normal kireçle de 3, ve 4, fotodakiler gibi oluyor mu acaba..
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2010, 01:59:50 ÖÖ »

Soberman siz ne tur kirec kullanmistiniz......

Sönmemiş kireç.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #8 : Mart 16, 2010, 05:52:42 ÖÖ »

Rahmetli babannem pekmez kaynatırken kirece yatırılıp temizlenmiş ( işlemi tam bilmiyorum ) kabakları pekmez içinde bırakırdı ve pekmez çıkarırken kabaklardanda alırdı tabağa. kabak tadı vermeyen kıtır kıtır pekmezli kabak yerdik. yapımını bilen varsa denenebilir lezzetlerdendi.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2011, 05:46:30 ÖÖ »

Çok sevdiğim bir tatlıdır ve bende sönmemiş kireçle yapıyorum, sönmemiş kireci sanayide inşaat malzemesi ve çimento satan yerlerde bulabilirsiniz, batman (yaklaşık sekiz kiloluk paketler) hesabı satıyorlar ama rica ederseniz istediğiniz miktarda verirler, batmanını yaklaşık 10 Tl den satıyorlar.
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2011, 10:44:00 ÖÖ »

tesekkurler...

Çok sevdiğim bir tatlıdır ve bende sönmemiş kireçle yapıyorum, sönmemiş kireci sanayide inşaat malzemesi ve çimento satan yerlerde bulabilirsiniz, batman (yaklaşık sekiz kiloluk paketler) hesabı satıyorlar ama rica ederseniz istediğiniz miktarda verirler, batmanını yaklaşık 10 Tl den satıyorlar.
Logged
kimzi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 7


« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2013, 12:18:55 ÖS »

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...iki resimde de kabakların renkleri farklı mersinde biz beyaz kabaktan yaparmışız bu tatlıyı bende evde yapmak istiyorum ama karadeniz de yaşıyorum buradaki kabaklardan normal tatlı kabaklarından yapsam olurmu acaba( ilk resimdeki gibi turuncu kabaklardan)
Logged
aysuasya
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 179


« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2015, 09:53:23 ÖÖ »

Vay, vay, vay...
Enfes gorunutir.bir hatayli olarak denemedigimdrn hicap duydum en kisa zamnda deneyecegim..
Ellerinize saglik
Logged

Arcelik 2715
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler