Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ekim 24, 2014, 10:59:07 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kenwood BM250 Yardım Lütfen  (Okunma Sayısı 6700 defa)
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« : Ocak 12, 2010, 03:51:52 ÖÖ »

Arkadaşlar sitenizle dün tanıştım. Keşke makinayı almadan önce tanışsaydım ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Başlıktanda anlaşılacağı üzere Kenwood BM250 aldım. Bu işte gerçekten çok yeniyim. Herkesinde yazdığı gibi makinanın kullanım klavuzu kesinlikle çok yetersiz. Klavuza göre sadece normal ekmek yapmaya çalıştım. 3 defa denedim sonuç hüsran. İçi biraz hamur gibi oluyor. yani tam pişmiyor. Bu sitede belirtilen tarifleri denemek istiyorum. Fakat bu seferde şöyle bir sıkıntı var. Benim makina 500-750-100 gr ekmek yapıyor. Fakat sitedeki tariflerin çoğu 900 gr. yada 700 gr. Ben 900 grama göre ekmek yapmak istersem makinada hangi gramajı seçmem gerek. 750 mi yoksa 1000 grammı.

Birde bu ölçüler konusunda çok kafam karıştı. Kenwood BM250 ile gelen ölçüm kabı çok karışık. Şimdi diyeceksiniz ki bardak gibi bir şeyin neresi karışık. Hangi çizgi hangi değeri gösteriyor belli değil. Tariflerde 380 ml su diyor. Ben daha verilen ölçü kabında 350 mi 400 diye karar bile veremiyorum.

Neyse gelelim isteğime. BENİM GİBİ EN İYİ YAPTIĞI YEMEK YUMURTA PİŞİRME olan birisi için benim anlayacağım ölçülerle şöyle güzel bir tarif verirmisiniz. Yoksa 3 kere kullandığım ve her seferinde kokusundan başka hiç bir şeyini beğenmediğim ekmeklerim gibi makinamı da göndereceğim bir yerlere.

NOT: BUNU BİR ERKEĞİN YAZDIĞINI UNUTMAYIN VE ONA GÖRE YARDIMCI OLUN.  Embarrassed
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2013, 08:39:56 ÖÖ Gönderen: angaryax » Logged

KENWOOD BM250
ilkbilir
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2010, 12:34:04 ÖS »

Selam dostum aynı makina bende de var. Tarifleri ben de denedim çok iyi sonuç alamadım. Sinbo ekmek makinasının tarifini uyguladım sonuç çok iyi oldu. Tarif şöyle; 1+1/4 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı yağ, 1 tatlı kaşığı maya ve 3 su bardağı un. Mayayı en son sıvılara temas etmeyecek şekilde unun üzerine serp. 1 nolu programı ve 750gr olarak ayarla. Makinayı çalıştır. Malzemeler oda sıcaklığında olacak. Bu tarifi uygularsan eminim sonuç iyi olacaktır. Kolay gelsin.
Logged
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2013, 12:54:45 ÖÖ »

Üstadım makina ile yaptığım ilk üç deneme başarısız olduktan sonra 2 sene boyunca makineyi elime bile almadım. Sizin tarifinizi görünce tekrar bi şansımı deneyim dedim ama yine olmadı. Tüm dediklerinizi aynen uyguladım. Ama ekmek kabarmadı ve hiç kabuk olmadı. Maya kokusunu hiç söylemiyorum bile. Nereden bu kenwoodu aldım bilmiyorum ki.Ne ölçüleri diğerlerine benziyor nede tarifleri.
Logged

KENWOOD BM250
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2013, 05:52:55 ÖÖ »

... Nereden bu kenwoodu aldım bilmiyorum ki.Ne ölçüleri diğerlerine benziyor nede tarifleri.

Bu forumda mevcut slogan "%20 iyi bir EYM, %80 bilgi, beceri ve tecrübe"dir.

Dolayısıyla 3-4 deneme ile lütfen yukarıdaki sonuca varmayın  merdane.

EYM'ler maalesef TV ya da Buzdolabına benzemiyorlar. Yani, tuşuna bas, belirli saat sonra ekmeğiniz hazır. Keşke böyle olsa  dua.

EYM sadece bir araç. SİZ gerekli malzemeyi ve miktarı iyi biliyorsunuz, SİZ programı seçiyorsunuz, SİZ kıvamı ayarlıyorsunuz, SİZ süreçleri izliyorsunuz ve SİZ ortaya çıkan muhteşem ekmeği yiyorsunuz  sırıtık.

Her nedense arkadaşlarımızın çoğu hap şeklinde öneriler istiyorlar. Gerisi teferruat gibi geliyor.

Oysa iyi ekmek için biraz terlemek gerekiyor.

Neyse, ben sorularınıza geçeyim:

Arkadaşlar sitenizle dün tanıştım. Keşke makinayı almadan önce tanışsaydım ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Başlıktanda anlaşılacağı üzere Kenwood BM250 aldım. Bu işte gerçekten çok yeniyim. Herkesinde yazdığı gibi makinanın kullanım klavuzu kesinlikle çok yetersiz.

Çok normal. İyi bir EYM almışsınız, sıkıntı yok, güle güle kullanın. Öncelikle şuraya bir göz atabilir misiniz, size mutlaka yardımcı olacaktır çünkü BM250'yi yakından tanıtıyor: http://ekmeksanati.com/documents/kenwood_bm250.html

Bu sitede belirtilen tarifleri denemek istiyorum. Fakat bu seferde şöyle bir sıkıntı var. Benim makina 500-750-100 gr ekmek yapıyor. Fakat sitedeki tariflerin çoğu 900 gr. yada 700 gr. Ben 900 grama göre ekmek yapmak istersem makinada hangi gramajı seçmem gerek. 750 mi yoksa 1000 grammı.

Hiç bir sıkıntı yok. siz gramajı seçmekle kazanın ya da EYM'nin hacmini değiştirmiyorsunuz. Sadece fırınlama süresini uzatıp kısaltıyorsunuz. Dolayısıyla kızarmış ekmek isterseniz en ağır gramı (1000-1500 her neyse gr) daha beyaz ekmek isterseniz daha düşük gramı (900-750-500 gr) seçebilirsiniz. Gramı çok düşük alırsanız ekmeğin içi size az pişmiş gelebilir, başka sıkıntı yok.

Birde bu ölçüler konusunda çok kafam karıştı. Kenwood BM250 ile gelen ölçüm kabı çok karışık. Şimdi diyeceksiniz ki bardak gibi bir şeyin neresi karışık. Hangi çizgi hangi değeri gösteriyor belli değil. Tariflerde 380 ml su diyor. Ben daha verilen ölçü kabında 350 mi 400 diye karar bile veremiyorum.

Sıkıntı yok, dikkatli bir kaç uygulama ile alışırsınız. Mesela bende de sizdeki devasa ölçü kabından var. Kullanmıyorum, 240 mllik kap aldım, onu kullanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam sizin kaplar 450 ml, ölçü kaşıkları da kademeli idi.






Neyse gelelim isteğime. BENİM GİBİ EN İYİ YAPTIĞI YEMEK YUMURTA PİŞİRME olan birisi için benim anlayacağım ölçülerle şöyle güzel bir tarif verirmisiniz. Yoksa 3 kere kullandığım ve her seferinde kokusundan başka hiç bir şeyini beğenmediğim ekmeklerim gibi makinamı da göndereceğim bir yerlere.

Sizi son bir sıkıntıya sokacağım, bu kılavuza bir göz atar mısınız, sizin için hazırlamıştım: http://ekmeksanati.com/documents/EYM%20Kullanma%20Kilavuzu_Ekmeksanati_2010.pdf

Standart tarifimiz:

500 gr beyaz un (125 gr beyaz un 1 ölçü kabı/240 ml - yani 4 standart ölçü kabı-sizinki standart değil, dikkat edin lütfen)
300 ml su
1.5 küçük kaşık tuz
1 büyük kaşık şeker
1.5 küçük kaşık instant maya

750 veya 1000 gr, koyu kabuk, 1 nolu temel program seçiyorsunuz.

DİKKAT DİKKAT DİKKAT: yoğurmaya başladığı anda kapağı açıp kıvama bakıyorsunuz. KIVAM MUTLAKA BURADA ANLATILAN ŞEKİLDE OLMALI. NE CIVIK, NE KURU.

NOT: BUNU BİR ERKEĞİN YAZDIĞINI UNUTMAYIN VE ONA GÖRE YARDIMCI OLUN.  Embarrassed

Bu cevabı da zaten bir erkek yazdı, merak etmeyin  başparmakyukarı.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2013, 08:33:04 ÖÖ »

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Ben şahsen araştırmayı ve kullanma klavuzlarını incelemeyi seven biriyim. Başta sizin forum olmak üzere içinde KENWOOD ve BM250 geçen tüm forumlara baktım. Daha önceki denemelerim dünküne göre çok daha iyiydi. Dün burada verilen tarifi birebir yapmama rağmen ekmek ne yazikki olmadı.

Verdiğiniz linkteki KENWOOD incelemesini neredeyse ezberledim. Kaç kere baktığımı ben bile hatırlamıyorum. Aslındaki benim tüm sıkıntım ölçülerde. Ortalıkta o kadar çok ölçü varki kafam karışıyor. Örneğin şu aşağıdaki resimde 400 ml için biz neyi baz alacağız. Üstteki çizgimi, alttaki çizgimi, yoksa ortadaki yazımı. Adamlar güzel bir makine yapıyor fakat adam gibi bir ölçü kabı yapmıyorlar.



Başka bir ölçüm kabı alıyım dedim belki saçma gelecek ama hiç bir yerde bulamadım. Dünkü yaptığım ekmekte ölçü bardaklaydı. Bizim evde kırk çeşit bardak var. İdeal bir bardak aldım denedim sonuç hüsran.

Hamur kıvımına gelince ben tüm denemelerimi sabah erken saatte hazır olacak şekilde makineyi ayarlayıp yapıyorum. O nedenle hamur kıvamını kontrol etme gibi bir şansım olmadı.

Biraz önce Evde El Emeği Ekmek Yapımı ve Teknikleri, EYM Kullanma Kılavuzu ve EYM'nize Hayran Bırakacak Tarifler Kitapçığından çıktı aldım ve ciltlettim. Verdiğiniz tarifi bugün deneyeceğim. İnşallah 300 ml su ölçüsünü tutturabilirim. Zira benim ölçüden halen birşey anlamıyorum.

Son olarak KENWOOD ürün incelemesi gerçekten çok güzel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Biraz zor olacak gibi ama emin olun bu işi başaracağım.
Logged

KENWOOD BM250
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2013, 08:53:40 ÖÖ »

Üstad son bir sorum olacak http://www.ekmeksanati.com/documents/garantili_ekmek.html linkindeki tarifi de bugün deneceğim. Tarifte belirtilen "300 cc su + 50 cc süt" için "300 ml su + 50 ml süt" kullanacağım. O kadar çok yazı vs okudum ki kafamda ölçü birimleri iyice karıştı.

Örnek vermek gerekirse burada bir tarifte aynen şöyle yazıyor.

Beyaz Un (Ölçü Kabı)   3 11/16

Burada 3 ü anladım ama 11/16 ıda ne ? Cevap için şimdiden teşekkür ediyorum.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2013, 09:21:24 ÖÖ Gönderen: angaryax » Logged

KENWOOD BM250
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2013, 11:39:53 ÖÖ »

Aslındaki benim tüm sıkıntım ölçülerde. Ortalıkta o kadar çok ölçü varki kafam karışıyor. Örneğin şu aşağıdaki resimde 400 ml için biz neyi baz alacağız. Üstteki çizgimi, alttaki çizgimi, yoksa ortadaki yazımı. Adamlar güzel bir makine yapıyor fakat adam gibi bir ölçü kabı yapmıyorlar.

Sanırım farkındalık oluşturmak istemişler ve duble kap yapmışlar. Yani sizin kaplar 2*240=480 ml kapasiteli.

400 ml çizgisinin üzerinde rakkam var, 425 ml sadece çizgisi var, 450 ml için de rakkam konulmuş. Biraz tecrübe sonrası alışırsınız.

Ben unu havalandırarak almak için uzun saplı ölçü kabı tercih ediyorum. Ancak o da sıvı ölçümünde sorun oluyor. Yani hepsinin bir kusuru var, dolayısıyla hedefte hep iyi bir tartı görünüyor  sırıtık.

Hamur kıvımına gelince ben tüm denemelerimi sabah erken saatte hazır olacak şekilde makineyi ayarlayıp yapıyorum. O nedenle hamur kıvamını kontrol etme gibi bir şansım olmadı.

Sizin şanssızlığınız burada, bir kerecik olsa hadiseyi gözlemleseniz iş bitmiş olacaktır  evet.

Son olarak KENWOOD ürün incelemesi gerçekten çok güzel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Biraz zor olacak gibi ama emin olun bu işi başaracağım.

Teşekkür ediyorum. Sizden de süper uygulamalar bekliyoruz.

Tarifte belirtilen "300 cc su + 50 cc süt" için "300 ml su + 50 ml süt" kullanacağım. .

Doğru yapıyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse burada bir tarifte aynen şöyle yazıyor.

Beyaz Un (Ölçü Kabı)   3 11/16

Burada 3 ü anladım ama 11/16 ıda ne ?

Yazar tarifte toplam 450-460 gr civarında un kullanmış. Bunu da nasıl anlatır?

3*125=375 gr. geri kalan 85 gr için de ölçü kabını 16 eşit parçaya bölüp 11 parçasına kadar un koymuş  Cheesy.

Tartının gözünü seveyim diye boşuna demiyoruz  sırıtık.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2013, 09:18:53 ÖÖ »

Alıntı

Yazar tarifte toplam 450-460 gr civarında un kullanmış. Bunu da nasıl anlatır?

3*125=375 gr. geri kalan 85 gr için de ölçü kabını 16 eşit parçaya bölüp 11 parçasına kadar un koymuş  Cheesy.

Tartının gözünü seveyim diye boşuna demiyoruz  sırıtık.

Hangi tartı 16 ya bölüp 11 ini alıyor :) Tarife direkt 450 gr yazsaydınız benim gibi acemiler için daha iyi olurdu. Neyse cevap için teşekkür ederim. Bugün ilk işim daha önce nasılsa yapamıyorum diye başkasına verdiğim hassas tartının yenisini almak.
Logged

KENWOOD BM250
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2013, 09:22:30 ÖÖ »

Hangi tartı 16 ya bölüp 11 ini alıyor :) Tarife direkt 450 gr yazsaydınız benim gibi acemiler için daha iyi olurdu.

Tartı olsa tabii ki sorun yok, tartı olmadan ölçü kabıyla nasıl anlatacak garibim  sırıtık?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2013, 01:31:44 ÖÖ »

Üstadım son bir soru daha. Forumlara çok bakınca kafam karıştı. Makinaya mayayı atarken en üstte sıvıya temas etmeyecek şekilde serpiştiriyor muyuz ? yoksa üste ortaya bir çukur açıp sıvıya temas etmeden hepsini ortadaki çukurdamı kalacak ?

İkinci sorum tariflerde süt tozu yazıyor. Ama sanki siz bir yere yazmıştınız. Pınarın gerçek süttozu varsa kullanın. O da heryerde bulunmuyor diye. Ben marketlere bakıyorum kahveler için kullanılan süttozundan başka bir şey göremedim. Bu tozlar da olur mu yoksa normal süt kullansak nasıl olur ? Normal süt kullandığımız zaman ölçüyü nasıl ayarlayacağız. Sanki siz kullandığınız süt kadar sıvıyı sudan düşün diye yazmıştınız ama rica etsem tekrar açıklayabilir misiniz ? Birde örneğin 1 bk süt tozu için ne kadar süt kullanmamız lazım. Bunun formülü nedir ?

Üçüncü ve son sorum  aptal2 Normal un ile elenmiş unla yapılan ekmek arasında ne gibi bir fark olur. Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Saygılar Üstadım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2013, 01:39:29 ÖÖ Gönderen: angaryax » Logged

KENWOOD BM250
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3893


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2013, 11:43:24 ÖÖ »

Üstadım son bir soru daha. Forumlara çok bakınca kafam karıştı. Makinaya mayayı atarken en üstte sıvıya temas etmeyecek şekilde serpiştiriyor muyuz ? yoksa üste ortaya bir çukur açıp sıvıya temas etmeden hepsini ortadaki çukurdamı kalacak ?

Bazı tariflerde tuz bir köşeye, şeker bir köşeye, maya da tam göbeğe delik açılarak konulacak filan diye okuyunca hayretler içinde kalmıştım.

Hamuru hemen yoğuracaksan istediğini istediğin zaman istediğin sıra ile koyabilirsin, inan fark etmez. Fark ettiren autolyse işlemi, tuzun son 5 dk içinde atılması, malzemelerin sıcaklığı vb gibi uygulamalardır.

İkinci sorum tariflerde süt tozu yazıyor. Ama sanki siz bir yere yazmıştınız. Pınarın gerçek süttozu varsa kullanın. O da heryerde bulunmuyor diye. Ben marketlere bakıyorum kahveler için kullanılan süttozundan başka bir şey göremedim. Bu tozlar da olur mu yoksa normal süt kullansak nasıl olur ? Normal süt kullandığımız zaman ölçüyü nasıl ayarlayacağız. Sanki siz kullandığınız süt kadar sıvıyı sudan düşün diye yazmıştınız ama rica etsem tekrar açıklayabilir misiniz ? Birde örneğin 1 bk süt tozu için ne kadar süt kullanmamız lazım. Bunun formülü nedir ?

Ne idüğü belirsiz ürünlerden lütfen uzak durun. 1 bk süt tozu için 50 ml süt kullanıp bunu su miktarından düşebilirsiniz. İşin aslı tam bir formülü yok. Ben yanlış hatırlamıyorsam 3 katı hacim kullanıyordum. Daha fazlası ya da azı da çok fazla bir şey değiştirmez.

Üçüncü ve son sorum  aptal2 Normal un ile elenmiş unla yapılan ekmek arasında ne gibi bir fark olur. Siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Birincisi elenmiş un ile böcek ya da benzeri doğal katkı yeme şansınız azalır.
İkincisi ve daha önemlisi eleme esnasında un partiküllerine yapışan hava yoğurmayı kolaylaştırır ve mayalanma esnasında daha fazla kardondioksit yayılımına imkan sağlayarak daha iyi kabarma sağlar.

Ben elenmiş unu, eleme imkanınız yoksa un paketi ya da çuvalından alırken saplı ölçü kabı ile bir kaç defa havalandırarak almanızı öneririm. El emeği ekmek yaparken unu elesem bile daha sonra içine tuz ve instant maya ilavesinden sonra silikon çırpıcı ile yeniden çırparak karıştırma ve havalandırma yapmaya çalışırım.

Saygılar.

Saygılar bizden.

Hadi göreyim sizi, şöyle SIKI bir ekmek yapın da iki yıllık hasreti dindirin.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2013, 10:42:18 ÖÖ »

Başarılı sayılabilecek ilk ekmeğimi yaptım. Ama sizin kümbet dediğiniz pek şey yoktu  sırıtık tepesi çökük gibiydi. Ama tadı yenilebilecek kıvamdaydı. Zaten soğumaya bile fırsat vermeden bitti. O yüzden resim falan çekme fırsatımız olmadı.

Ama kafama takılan iki soru var

İki sene önceki hazır karışım denemelerimizde evi mis gibi koku alıyordu ama bunda koku falan olmadı. Ayrıca 900 gr lık ekmek yapmamıza rağmen bittiğinde elimizde 600 gr ekmek vardı. Tüm bunlar normal mi acaba ?
Logged

KENWOOD BM250
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 1467


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2013, 11:36:13 ÖÖ »

Hazir un olarak Sinangil mi kullanmistiniz. ?

900 gr dan 600 e  % 35 oranda ates payi ilginc....

Hazir un olarak Sinangil mi kullanmistiniz. ?

900 gr dan 600 e  % 35 oranda ates payi ilginc....
Logged
angaryax
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2013, 04:17:19 ÖÖ »

Yok üstad evdeki hazır Kalecik ununu kullanmıştım. Ekmek yapma makinesi için özel un, malzeme vs alma bana pek mantıklı gelmiyor. Zira işin içine "özel" kelimesi girince 1 liralık malı 2 liraya veriyorlar. Evde ne malzemesi varsa onu kullanırım.  evet
Logged

KENWOOD BM250
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 1467


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2013, 12:36:29 ÖS »

Merhabalar

Kalecik Ekmek yapma makineleri icin ozel bir un yaptiysa muhakkak mixtir. Un suy maya tuz ekle pisir.
ama boyle bir urun hic gormedim standart un ise acaba o sefer tereyag bak falan eklemismiydiniz yoksa iki ekmegin formulu de ayni mi ...
   

Yok üstad evdeki hazır Kalecik ununu kullanmıştım. Ekmek yapma makinesi için özel un, malzeme vs alma bana pek mantıklı gelmiyor. Zira işin içine "özel" kelimesi girince 1 liralık malı 2 liraya veriyorlar. Evde ne malzemesi varsa onu kullanırım.  evet
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler