Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Nisan 24, 2014, 09:07:47 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arçelik K2710 Ekmek Makinası Sıkıntısı  (Okunma Sayısı 10706 defa)
btdrk
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Aralık 21, 2009, 12:25:29 ÖS »

makinamı alalı daha 4 gün oldu
sadece kepekli ekmek yapabiliyorum.
beyaz ekmeğimin içi hamur kalıyor
3 ekmek çöpe gitti
başka tarif denemeye bile korkuyorum..
bu makinayı almakla yanlış mı yaptım
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3841


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2009, 01:19:15 ÖS »

Sanırım EYM'niz aşağıdaki makine:

ARÇELİK K2710 EYM

Öncelikle hayırlı olsun diyelim. Güle güle kulanın.  :)

Henüz 4 günlük iken bu denli olumsuz fikirlere kapılmayın lütfen.  Roll Eyes

Bir kere tam buğday ekmeğinin içinin piştiği durumlarda beyaz ekmeğin hayda hayda pişmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bize uyguladığınız beyaz ekmeğin tarifini ve hamur yoğurma esnasında hamurun durumunu (cıvık, kuru, normal, yayvan gibi) tarif edebilir misiniz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
btdrk
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2009, 02:47:50 ÖS »

BAŞARDIM!!
 Cheesy

dün gece bu siteyi ezberledim nerdeyse
ve bu sabah ballı ekmeğimi yaptım harika oldu
inanamadım.
ve sorunum
hamurumun cıvık kalmasıymış..

birde bnm elimde aktiv maya da var
bunu kullanabilirmiyim
ekmeğimi yaparken
yoksa install mayaya devam mı edeyim
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3841


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2009, 03:04:21 ÖS »

BAŞARDIM!!
 Cheesy

İşte bu kadar...  alkış

dün gece bu siteyi ezberledim nerdeyse
............
birde bnm elimde aktiv maya da var
bunu kullanabilirmiyim
ekmeğimi yaparken
yoksa install mayaya devam mı edeyim

Bu siteyi ezberleyen birisinin çok rahat verebileceği bir karar, yani karar sizin... sırıtık

Not: Aktif maya kullanacaksanız instant mayadan 1/3 veya 1/4 oranında fazla kullanmanız yeterli.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1367


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2009, 01:22:06 ÖÖ »

 alkış alkış alkış alkış  Tebrikler

Selam ilk yazmis oldugunuz mesajinizdan sonra arkadasimdan Arcelik K2710 makinasini alip bende bir beyaz ekmek  yapayim dedim.

Tarif olarak
http://www.ekmeksanati.com/documents/geleneksel_beyaz_ekmek.html   uyguladim. EYM teknesindeki hamur oldukca sert olunca su miktarini biraz daha arttirip guzel bir kivam tutturdum.

Pisirme Modu
Koy Ekmegi - Cok pismis

Dusuncelerim
Sanki biraz daha kabarabilirdi.  Ic kismi oldukca yogun, yumusak tam tost yapmalik bir ekmek oldu..

Dokuda gorunen siyah noktalar ise benim vaz gecemeyecegim tad Kümmel (Karaman Kimyonu tohumu)







Not : Kızartıp uzerine sizma zeytinyag, peynir ve  ince belli bir bardakta tavsan kani cayla sanirim muhtesem olacak.

Iyi Gunler
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3841


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2009, 02:35:02 ÖÖ »

@ekmek2009,

Bu EYM'den fotoğrafta görülen ekmeği çıkarmak her babayiğidin harcı değil. Sizi gerçekten tebrik ediyorum.  evet

Tepe kümbeti, maya sönüm yırtığı, dolgun hacmi ve homojen dokusu ile süper bir uygulama.  8)

Sanırım Arçelik konusunda bir sıkıntı kalmamıştır.  başparmakyukarı

Not: Uygulamış olduğunuz tarifte yanılmıyorsam yarım ölçü bardağı haşlanmış bulgur vardı. Onu ilave etmediğinizi düşünüyorum. Etmiş olsaydınız hamurdaki kuruluk ortadan kalkacaktı sanırım. Şayet ilave sonrası kuruluk varsa tarifi yeniden uygulayıp revize etmem gerekecek.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 198


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2009, 05:26:54 ÖÖ »

ellerinize sağlık sayın ekmek2009 muhteşem bir eym ekmeği olmuş. tadı eminim ki görüntüsünden de ziyade olacaktır. Arçelik EYM de yapılan ekmeğin bu denli güzel oluşu EYM tercih edecekler için ayrıca bir secenek daha artmış oldu..
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1367


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2009, 09:35:50 ÖÖ »

Hocam Selamlar

Hakkiniz var tarifteki tek eksik bulgurdu.
tarif uzerinden degisklik yapmaya gerek yok    :-X



Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3841


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2011, 06:37:37 ÖÖ »

Aynı tarifi 1 numaralı (normal) modda yapsak ne fark ederdi acaba?

Programlar arasında hazırlık, yoğurma, mayalandırma ve pişirme sürelerinde farklar olabiliyor.

Bu ufak tefek farklılıklar bazen önem kazanabiliyor, bazen göz ardı edilebiliyor.

Dolayısıyla önerilen programı kullanmak en mantıklı olanı.

Önerilen program mevcut değil ise ona en yakın olanı bulup kullanmak gerekebilir.

Uygun program yakalanamaz ise örneğin kabuk daha ince, doku daha dolgun, hacim yeterince artamamış olabilir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler