Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 22, 2018, 07:00:45 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Gunluk fransiz ve Firin Ekmekleri  (Okunma Sayısı 5923 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ahmeteren1453
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« : Aralık 18, 2009, 10:22:43 ÖS »

Evet sonunda olduguna inandigim Allah'in izniyle ve ustamizin bilgisi dogrultusunda yapmaya calistigim gunluk ekmeklerim.




Logged
berdem
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 105



« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2009, 10:32:52 ÖS »

  ellerinize sağlık çok güzel olmuş.... Özellikle dikkatimi çeken üçüncü resimdeki hamur açma örtüsü oldu... Hamur açmak için ölçü ve alan gösterilmiş çok ilginç geldi. Analarımız elde açarlardı ne ölçü ne de alan.. Kitap gibi çıkarırlardı, yufkayı o maheretli eller.
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2009, 10:34:29 ÖS Gönderen: berdem » Logged

Delonghi EYM
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2009, 03:48:34 ÖÖ »

Tebrik ediyorum.

Ben hem ekmeklere, hem de ekmeklerin yapıldığı  malzemelere baktım. Bir de alışkanlık gereği fotoğraflara.

Hamur şekil verilmesi, çizilmesi (boydan çizdiginiz göbekte biraz derin olmuş ancak bunun şu anda önemi yok) gayet güzel. Hamurlar derli toplu duruyor. Ayrıntılar net olarak görülebiliyor.

Kullandığınız un da bu işe uygun. Kesiti gayet güzel anlatıyor.

Malzemeler birinci sınıf, profesyonel.

Ekmekleriniz ilk yapılan ekmekler için hem kabuk hem de doku açısından ustaca ve iştah açıcı görünüyor. Pişirilmesi de gayet iyi.

Bundan daha da iyi olacak. Hamur kıvamı üzerinde oynayacaksınız. Çizme ve pişirme üzerinde biraz daha ustalaşacaksınız. Bu arada tariflerin sizinle konuştuklarını  farkedeceksiniz. Şu anda güzel ekmek yaptığınızı ancak bir müddet sonra güzel değil, özel ekmek yaptığınızı göreceksiniz. Ekmeklerin de imza gibi olduğunu anlayacaksınız.

Rabbim yolunuzu açık etsin, iyi yolda gidiyorsunuz, farklı tarif uygulamalarınızı aynen bu detayda beklemekteyiz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
ahmeteren1453
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2009, 11:01:01 ÖS »

ellerinize sağlık çok güzel olmuş.... Özellikle dikkatimi çeken üçüncü resimdeki hamur açma örtüsü oldu... Hamur açmak için ölçü ve alan gösterilmiş çok ilginç geldi. Analarımız elde açarlardı ne ölçü ne de alan.. Kitap gibi çıkarırlardı, yufkayı o maheretli eller.
yeni genclik iste Cheesy:D teknoloji ile maharetli annelerin tecrubelerini birlestirecegiz insAllah.silikon mati www.amazon.com dan aldim ama pek memnun degilim boya birakiyor tezgaha Sad
Logged
ahmeteren1453
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2009, 11:04:58 ÖS »

Tebrik ediyorum.

Ben hem ekmeklere, hem de ekmeklerin yapıldığı  malzemelere baktım. Bir de alışkanlık gereği fotoğraflara.

Hamur şekil verilmesi, çizilmesi (boydan çizdiginiz göbekte biraz derin olmuş ancak bunun şu anda önemi yok) gayet güzel. Hamurlar derli toplu duruyor. Ayrıntılar net olarak görülebiliyor.

Kullandığınız un da bu işe uygun. Kesiti gayet güzel anlatıyor.

Malzemeler birinci sınıf, profesyonel.

Ekmekleriniz ilk yapılan ekmekler için hem kabuk hem de doku açısından ustaca ve iştah açıcı görünüyor. Pişirilmesi de gayet iyi.

Bundan daha da iyi olacak. Hamur kıvamı üzerinde oynayacaksınız. Çizme ve pişirme üzerinde biraz daha ustalaşacaksınız. Bu arada tariflerin sizinle konuştuklarını  farkedeceksiniz. Şu anda güzel ekmek yaptığınızı ancak bir müddet sonra güzel değil, özel ekmek yaptığınızı göreceksiniz. Ekmeklerin de imza gibi olduğunu anlayacaksınız.

Rabbim yolunuzu açık etsin, iyi yolda gidiyorsunuz, farklı tarif uygulamalarınızı aynen bu detayda beklemekteyiz.
evet ustam dediginiz gibi bir sonraki insAllah daha iyi olacagini umuyorum bundan sonraki hedefim elimle yogurmak.gerci daha eksi maya uretimi ondan sonra...
Logged
i_yi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 30


« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2010, 01:59:21 ÖS »

selamlar..
merak ettiğim bişeyler var.. *hangi makine kullandıgınız..
*1. fotografta makineyi neden yan tutmuşsunuz .. *3. fotografta yufka ölçmek için bir şey mi masadaki..görmedm daha evvel..
*ve son olarak ekmekler gerçekten çok  guzel görünüyor.. tebrikler..
Logged
ahmeteren1453
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2010, 12:52:26 ÖÖ »

selamlar..
merak ettiğim bişeyler var.. *hangi makine kullandıgınız..
*1. fotografta makineyi neden yan tutmuşsunuz .. *3. fotografta yufka ölçmek için bir şey mi masadaki..görmedm daha evvel..
*ve son olarak ekmekler gerçekten çok  guzel görünüyor.. tebrikler..

sizde hosgeldiniz kullandigim makinaya gelince markasi breadman turkiyede varmi bilmiyorum ben amerikada ogrenciyim malzemeleri abd den tedarik ediyorum.yufka olcme aleti silicon mat onuda amazon.com dan aldim.ekmekler ile goruslerinizden dolayi tesekkur ederim. InsAllah daha iyileri icin calisiyoruz Cheesy
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2010, 01:08:33 ÖÖ »

Benim de merak ettiğim bir kaç şey var.

Yukarıda iki ekmek görüyorum. İkisi de gayet nefis duruyorlar.

Merak ettiğim;

Birisi boydan, diğeri verevine çizilmiş.

Boydan ve verevine çizmenin lezzet üzerinde bir etkisi var mı?

Ya da boydan ve verevine çizmeyi neye göre ayırt edeceğiz?

Diğer bir sorum da silikon matı hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu güzel ekmeklerin devamını beklediğimizi bilmenizi isterim.

Özellikle meşhur Amerikan ekşi mayalı (California sourdough) ekmeğini dört gözle bizzat bekliyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
himalayan
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2010, 01:14:25 ÖÖ »

Sayın Soberman,

Bu ekmeğin malzeme ve tarifini sizden rica ediyorum.

Verdiğim zahmet için kusura bakmayınız.

Saygılarımla,

Aclan Özder

aclanozder@gmail.com


Tebrik ediyorum.

Ben hem ekmeklere, hem de ekmeklerin yapıldığı  malzemelere baktım. Bir de alışkanlık gereği fotoğraflara.

Hamur şekil verilmesi, çizilmesi (boydan çizdiginiz göbekte biraz derin olmuş ancak bunun şu anda önemi yok) gayet güzel. Hamurlar derli toplu duruyor. Ayrıntılar net olarak görülebiliyor.

Kullandığınız un da bu işe uygun. Kesiti gayet güzel anlatıyor.

Malzemeler birinci sınıf, profesyonel.

Ekmekleriniz ilk yapılan ekmekler için hem kabuk hem de doku açısından ustaca ve iştah açıcı görünüyor. Pişirilmesi de gayet iyi.

Bundan daha da iyi olacak. Hamur kıvamı üzerinde oynayacaksınız. Çizme ve pişirme üzerinde biraz daha ustalaşacaksınız. Bu arada tariflerin sizinle konuştuklarını  farkedeceksiniz. Şu anda güzel ekmek yaptığınızı ancak bir müddet sonra güzel değil, özel ekmek yaptığınızı göreceksiniz. Ekmeklerin de imza gibi olduğunu anlayacaksınız.

Rabbim yolunuzu açık etsin, iyi yolda gidiyorsunuz, farklı tarif uygulamalarınızı aynen bu detayda beklemekteyiz.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2010, 02:11:09 ÖÖ »

Sayın Soberman,

Bu ekmeğin malzeme ve tarifini sizden rica ediyorum.

Verdiğim zahmet için kusura bakmayınız.

Saygılarımla,

Aclan Özder

aclanozder@gmail.com


Sayın @himalayan,

öncelikli sizi Tanışalım köşemizde detaylı tanımaktan mutluluk duyacağımızı ifade edeyim.

Günlük Fransız ekmeği tarif ve malzeme listesi konuyu açan arkadaşımıza ait olduğundan kesin cevabı @ahmeteren1453'den beklemeliyiz.

Ancak ben sizi kırmamak için beğenerek uyguladığım bir kaç tarifi sizinle paylaşayım:

1. Hafif Bagetler

2. Rustik Bagetler

3. Günlük Bagetler

4. Kolay Fransız Bagetleri
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler