Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Aralık 11, 2017, 02:28:58 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Labne Peyniri - Mayasız  (Okunma Sayısı 4260 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gyeniceri
Moderator
Full Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 149


ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça


WWW
« : Aralık 16, 2009, 08:28:17 ÖS »

Labne Lübnan’da yoğurttan yapılan ve sürülebilen yumuşak bir peynirdir. Yoğurdun tuzlanıp 24 saat boyunca süzülmesi ile elde edilir.
  • 1 litre yoğurdu çırpma teli ile çırparak akışkan hale getirin.
  • Bir kaseye boşaltıp 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
  • Tekrar çırpıp tuzun tam olarak dağılmasını sağlayın.
  • Delikli bir kevgirin içine iki kat sterilize peynir bezi yada sık örgülü yastık kılıfı serin ve yoğurdu boşaltın.
  • Bezin kenarlarından kaldırıp bohça gibi bağlayın ve buzdolabında 24 saat süzülmeye bırakın.
Tamamı ile süzülmüş yoğurt, krem peynir gibi bir kıvama gelir. Bezden çıkarıp saklama kabına alın ve 2 hafta içinde tüketin. Eğer diyet yapıyorsanız, yağsız diyet sütünden yapılan yoğurt ile de yapabilirsiniz. Sabahları margarin veya tereyağı yerine artizan ekmeğinize sürebilirsiniz.
Logged

Gürkan Yeniçeri
http://artizanpeynirci.blogspot.com
Evde ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça yapımı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler