Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Temmuz 25, 2014, 05:46:35 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Limon Peyniri - mayasız  (Okunma Sayısı 8908 defa)
gyeniceri
Moderator
Full Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 149


ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça


WWW
« : Aralık 16, 2009, 08:24:21 ÖS »

Artizan ekmeklerinize güzel bir katık olacak bu limon peyniri.
En kolay yapılacak peynirlerden biri ve maya gerektirmiyor.

Gereken malzemeler:
  • Süt için tencere
  • 2 litre süt
  • 2 limon suyu
  • Süzmek için peynir bezi ve süzgeç

80°C’ye ısıtılmış 2 litre süte 1 bardağın üçte biri kadar limon suyu ekleyip 15 dakika kadar bekleyin. 15 dakika sonunda teleme ve peynir altı suyu birbirinden tam olarak ayrılmış olmalıdır, eğer ayrılmadıysa biraz daha limon suyu ekleyip bekletin. Peynir altı suyu yeşilimsi berrak bir sudur ve teleme de sütün kesilmiş halidir. Teleme peynir altı suyu içinde bulut gibi ayrılır.

Bu karışımı sterilize edilmiş ve peynir bezi serilmiş süzgece yavaşça dökün ve peynir altı suyunun tamamen süzülmesini sağlayın. Bezi kenarlarından bağlayıp bohça yapın ve 2 saat ya da damlama kesilinceye kadar oda sıcaklığında süzülmesi için asın. Peynir bezi için yıkanıp temizlenmiş ve %100 pamuklu bir yastık kılıfı da olur.

Peynir altı suyu tamamen süzüldüğünde sertleşen peyniri bezden çıkartıp isteğe göre tuz, nane veya kekik ile karıştırarak servis yapın yada buzdolabında bir süre bekletin.

Artizan ekmeğinizin yanında biraz taze nane ve maydanoz yaprakları ile servis yapın. Yada hafif kuru nane ve kekik ile tatlandırabilirsiniz. Tadı limon tadına yakın olacağı için "earl grey" çay ile de nefis gider.  :)
Logged

Gürkan Yeniçeri
http://artizanpeynirci.blogspot.com
Evde ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça yapımı
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3865


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2009, 08:32:50 ÖS »

Evet,

Peynir olarak ilk deneyeceğim tarifi buldum sanırım.

Malzemelerimi henüz tamamlayamadığım için henüz çok merak ettiğim peynir yapım aşamasına geçemedim ancak bu tarif için çok fazla ilave malzemeye ihtiyacım olmadığını görüyorum.

Tarif için çok teşekkürler.

Not: Peynir altı suyunu dökecek miyiz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
gyeniceri
Moderator
Full Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 149


ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça


WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2009, 08:55:52 ÖS »

Peynir altı suyu altın değerindedir, sakın dökmeyin.

Ekmek yaparken su yerine kullanın. İçindeki protein ve asitler yüzünden ekmeğiniz daha iyi kabaracaktır.

Yada bahçedeki bitkilere dökün,

Yada kaynatarak lor yapabilirsiniz ama fazla çıkmaz. Tarif 2 litre süt ile verildiği için pek deymeyebilir. Peynir altı suyunu kaynatın ve 1/4 cup sirke ekleyin. Yeşil suyun içinde bulut gibi küçük taneler oluşacak. Bunları süzmek için gene yastık kılıfı gibi %100 pamuklu sık dokunmuş bir bez kullanın ve hafif tuzlayarak servis yapın.

Ben genelde 8 litre süt ile başladığım için 500 ile 800 gram arasında lor çıkıyor (peyniri yaptıktan sonra).
Logged

Gürkan Yeniçeri
http://artizanpeynirci.blogspot.com
Evde ekmek, peynir, yoğurt, sirke, kefir, kombuça yapımı
bemol
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9


« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2010, 09:44:14 ÖÖ »

Ben evde basit mayasiz peynir yaptigimda, kalan bu peynir alti suyunu, evde sut kalmadigi zaman, sut yerine tum keklere ve pogacalara ekliyorum.
Logged
ata
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17



« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2010, 05:30:49 ÖÖ »

Tongue Bilgileriniz için teşekkürler
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler