Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:14:10 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sobada Ekmek Keyfi  (Okunma Sayısı 7535 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kutahyaforum
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 93



« : Kasım 02, 2009, 04:36:10 ÖÖ »

Kışın yüzünü göstermesiyle birlikte herkes ısıtma sistemlerini kullanmaya başladı.
Alttaki fotoğraflarda görüldüğü üzere sobalı evlerde kışın keyfi bambaşka. Ekmeğin ısınırken ki kokusu, üzerine tereyağ sürüldüğündeki lezzet, baktıkça insanın iştahını açan görüntüsü...





« Son Düzenleme: Kasım 02, 2009, 04:39:11 ÖÖ Gönderen: kutahyaforum » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2009, 05:18:02 ÖÖ »

@kutahyaforum,

Kuzine keyfi gerçekten başka olur. Sabah erken kalkıp soba yakılır, sonra fotoğraflarda görüldüğü gibi Trabzon ekmek dilimleri kocaman kocaman kızartılır ve tereyağ sürülmeden çocuklar kaldırılır.  :)

Sanırım sobalı evin sadece sobasını ve sobalı odasını bu yüzden özlüyoruz. 

Ancak sizin fotoğraflarda gösterdiğiniz nefis ekmeği afiyetle yemek için sobaya filan ihtiyaç yok.    lol
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
sebay
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 21


« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2009, 12:56:39 ÖS »

Resimler gerçekten nostalji yapmamıza sebep oldu.Hem soba hem de üstündekiler güzel görünüyor.Soba keyfi yakmasındaki zahmetinden ve öncesinde üşümekten bir de üstünün çok amaçlı kullanılmasından kaynaklanıyor olmalı.Şimdi ise tam yerini tutmasa da ekmek kızartma makinası kullanıyoruz.Geçen günler de sevgili abim bu eksiğimi farkedip Delongi nin ekmek kızartma makinesini hediye getirmiş.Şunu anladım ki ekmek makinesinin olduğu her evde bu da olmalıymış.Kendisine yeterince teşekkür edebildiğimi sanmıyorum.Hem sağlık hem lezzet açısından- özellikle bu sıralar- bizim yaptığımız baharat katkılı ekmekleri bu şekilde tüketmemiz önemli.Elinize sağlık.
Logged
i_yi
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 30


« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2010, 11:37:10 ÖÖ »

ev ekmeği üstüne bir de kızardı mı nefis olur sahiden..
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler