Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 19, 2018, 08:22:35 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Asbest içermeyen Pizza/Ekmek taşı - Ankara - Her yere uygun şartlarda gönderilir  (Okunma Sayısı 34018 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Performans
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« : Ekim 25, 2009, 10:47:47 ÖÖ »

Sayın Ekmek dostları,

@soberman'ın,pizza taşının hijyeni ve Ankara dışından temini ile ilgili soruların çoğaldığını iletmesi ve bu konuda açıklama ricasıyla bu bilgilendirmeyi gerekli gördüm.Performans Teknik Seramik Ltd.Şti. olarak 6 yıldır "pizza taşı" ve endüstriyel seramik ürünlerin üretimini yapıyoruz.

Pizza taşı diye tabir edilen kordierit plakanın Türkiye'deki tek üreticisiyiz.Ürünümüz,tamamen doğal kil ve bağlayıcılardan oluşup,1300 C de pişirilerek üretilmektedir.Ürünümüzün gıda normlarına uygunluğu belgelidir.

Türkiye'deki birçok pizza fırını üreticisi tarafından AB ülkelerine ihraç edilmektedir.

Forumdaki bir ekmek dostunun iletisinde belirttiği "ateş tuğlası" da ısıya dayanıklı bir malzeme olup,bildiğimiz tuğla ve fayans atıklarının ısıya dayanıklı tutucularla birleştirilmesi sonucu üretilirler ve asbest içermesi nedeniyle çıplak gıda pişiriminde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Ankara dışından temini ve yine forumda bir üyenin belirttiği "astarının yüzünden pahalı gelmesi" konusunda ise ne söyleyebilirim bilemiyorum.Biz toptan bazda fırın üreticileri için üretim ve satış yapan bir firmayız.@sobermanla tanışmamız sonrasında ekmek sanatı aracılığıyla bize ulaşan ekmek dostlarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.Bugüne kadar Batman'dan Edirne'ye kadar birçok şehre,her talep edenin fırınına uygun ölçülerde boyutlandırarak ve kırılmaması için özenle paket yaparak ürün gönderdik,gönderiyoruz.35-40 TL civarındaki bir satış bedelinden elde edeceğimiz kar değil,İnsanların teşekkür mail ya da telefonlarından mutlu oluyoruz.Kargo bedelleri nedeniyle Ankara dışındaki Ekmek dostları(sanırım8-10 TL) daha fazla ödüyorlar ama buna yapabileceğimiz çok fazla birşey yok.(Ayrıca forumda bir katılımcının yazısında tesadüfen gördüm,İzmir'de 65 TL gibi bir fiyatla bulduğunu yazmış).Bu forum aracılığıyla aynı şehirdeki Üyelere birlikte gönderim yapabiliriz belki,aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

Saygılarımla....
Metin Ata
Performans
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2009, 02:08:43 ÖS Gönderen: soberman » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2009, 02:15:56 ÖS »

Sayın Ata,

Açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu konular özellikle özel yazışmalarımızda çok fazla soruluyor ve konu hakkında özel bir bilgim olmadığı için sıkıntı yaşıyordum.

Özellikle asbestli malzemeler konusunda verdiğiniz bilginin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Benim sorum şunlar olacak;

1. Pizza/Fırın taşlarının belirli bir ömrü var mıdır?

2. Kullanım esnasında nelere dikkat edilmelidir?

3. Hamurun üzerine konulup pişmesi esnasında direk taşla temas sağlanmakta, bazen de yapışmış ekmeği çıkarırken altında taş kalmakta ve sindirim sistemine karışmaktadır. Her hangi bir mahsuru var mıdır, ileride bir sıkıntı oluşturabilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Performans
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2009, 07:01:54 ÖÖ »

@soberman,
pizza taşı olarak tabir edilen kordierit/refrakter plakalar için standart bir kullanım süresi vermek yanıltıcı olur.Kullanım şartları ile bağlantılı olmak kaydıyla 200-250 kez termal şok(ısınıp soğuma) yazılı literatürde belirtilmektedir.Kullanım sırasında dikkat edilecek hususlara gelince,taşın ömrünü de yakından ilgilendiren en önemli nokta su ile temastır.Taşın bir şekilde ıslanması,yıkanması durumunda,ıslak olarak kesinlikle yüksek ısılara çıkılmamalıdır.Aksi takdirde taşın içindeki su bünyeyi hızla terketmek isteyeceğinden,taşı çatlatır.Pizza taşı kırılgan bir yapıya sahiptir.kullanım sırasında veya taşıma sırasında bünyede oluşabilecek kılcal çatlaklar,ısınma sırasında genleşerek kırılmalara yolaçabilir.Sözünü ettiğimiz taş 1300 C de pişirilmekte ve 400 C de kesim sonrası kurutma uygulanmaktadır.Dolayısıyla ekmek ya da pizza yapımı sırasında kullanılan sıcaklıklarda(300-400 C),ısıdan dolayı kırılma olmaz.Kırılma ancak mekanik darbeler ya da yukarda bahsettiğim nedenlerden olabilir.Su ile temas durumunda taşın fırında 4-6 saat süreyle ve giderek artan ısıda(50 C den kademeli olarak 300 C ye kadar) yavaş yavaş kurutulması ve daha sonra pişirim yapılması uygun olacaktır.Temizlik için scotch bulaşık süngerlerinin sert kısmı(hırdavatçılarda da scotch bulunur) kullanılabilir.Bir miktar toz oluşur aşınmadan dolayı,kuru bir bezle silinip kullanılabilir.
Ürettiğimiz pizza taşında tamamen doğal kil ve bağlayıcılar(gıda yapımında da kullanılan) kullanılmaktadır.Bu nedenle taşın üzerinde hamurun çıplak olarak pişiriminde hiçbir sakınca yoktur,hatta bu taş bunun için üretilmektedir.Ancak hamura taş parçalarının yapışması çok normal değil,bu bünyenin hamura yapışarak parçalara ayrılması olanaksız.Ancak taşın belli yerleri kazınma v.s nedenlerle zedelenirse olabilir.O duruma gelen taşları(gıda normlarına uygun da olsa) kullanmamak gerekir diye düşünüyorum.Daha sonra kullanıcıların "böbrek taşı"  sorunu yaşamasını istemem... :)
Saygılarımla.Metin Ata      
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2009, 07:20:41 ÖÖ »

Verdiğiniz faydal bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca yabancı sitelerde bu taşlar için üretilmiş poşetimsi bazı ambalajlar gördüm. Fırın taşlarını koruduğu ve ömürlerini uzattığını belirtiyordu. Bu tür bir muhafazaya gerek varmı gerçekten, ya da işi bitince mutfakta uygun bir köşeye koymak yeterli midir?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Özel soru: Siz evinizde ekmek taşı kullanıyor musunuz? 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Performans
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2009, 03:07:39 ÖS »

@soberman,
Taşın, kullanılmadığı zamanlarda açıkta veya bir ambalaj içinde bulundurulmasının ömrüne herhangi bir etkisi olacağını sanmıyorum.Belki dış ortamda(balkon v.s) açık olarak bulundurmak, özellikle kışın nem almasına yolaçabilir.Bu da ısınırken kırılmaya yolaçabilir.Aksi takdirde oda sıcaklığında taşın muhafazası için herhangi bir ambalaj ya da ek korumaya gereksinim olduğunu düşünmüyorum.
Saygılarımla...
 
Logged
olcay
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2009, 09:13:36 ÖS »

merhabalar bayramda kaliforniya usulü pizzayı denedik. eym mizde pizza programı olmadığı için hamuru elde yoğurdum kademeli ve uzun bir fermantasyon süreci var ama kesinlikle değdi hamur harika oldu tabii pizzalarımda  :) pişirme aşamasına gelince fırına pişirme kağıdıyla vermeyi denedim alüminyum folyoyla denedim ama hamurun yer yer yapışmasını engelleyemedim ev halkından yoğun pizza talebiyle karşılaşınca da  pizza taşı almaya karar verdim fakat bulmak ne mümkün tam pizza pişirme makinelerine bakmaya başlamıştım ki yazınızı buldum  :) fırında eski usül pişirme yöntemi en sağlıklı olanı bence bu kadar uğraşıp emek harcayınca kalan işi makineye bırakmak haksızlık diye düşünüyorum size nasıl ulaşabiliriz acaba ben izmirdeyim kargoyla beraber ne kadara mal olur bilgilendirirseniz ve irtibat numarası verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler yardımlarınız için
Logged
Performans
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2009, 03:29:29 ÖÖ »

info@performansteknik.com aderesine gereksiniminiz olan ölçü ve iletişim adresinizi bildirirseniz yardımcı olurum.Saygılarımla....
Logged
serhatcan
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9


« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 02:39:38 ÖÖ »

Öncelikle slmlar. eymyi aldıktan beri  hemen hergün formu inceliyor ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. eym de ekmek yapmayı daha yeni öğrenmiş iken insan oğlu bu :)  ekmek taşı formunu gördüğümden şimdide  buraya yönelmiş oldum. anladığım kadarıyla ekmek taşında pizza ve ekmek pişiriliyor? ekmek taşından başka fırında ekmek taşıyla ekmek pişirmek için herhangi bir kağıt falan gerekiyormu? ve ölçüleri sabitmi yoksa biz fırının içini ölçüp ona göremi sipariş vereceğiz. hayırlı cumalar görüşmek üzere:=)
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2011, 04:41:16 ÖÖ »

Iyi gunler

pizza tasi icin http://performansteknik.com/

Firma sorunlusu Metin Ata bey ile irtibata gecebilirsiniz
info@performansteknik.com

Pizza tasi kullanirken istege gore yagli kagit , misiri unu veya normal un ve firin kuregi kullanarak rahatlikla pizza veya ekmek yapabilirsiniz.
Olculer firin raf olculerinden en az 0,5-1'er cm kucuk olmalidir.



Logged
serhatcan
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9


« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2011, 06:47:18 ÖÖ »

çok sağolun tşk ettim. ekmek2009
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2014, 04:22:57 ÖÖ »

ben de pizza taşımı bugün teslim aldım, umarım güzel ekmekler yaparım, sizlere de paylaşırım.
Logged
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #11 : Temmuz 11, 2017, 01:22:25 ÖS »

Siparişi verdim ödemeyi yaptım,  11 Temmuz 2017 itibariyle fiyat kdv dahil 88.5 TL + kargo ücreti alıcıya ait, umarım kısa zamanda gelir.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2017, 08:27:31 ÖÖ »

Siparişi verdim ödemeyi yaptım,  11 Temmuz 2017 itibariyle fiyat kdv dahil 88.5 TL + kargo ücreti alıcıya ait, umarım kısa zamanda gelir.

Aman kullanırken dikkat edin, elinizden filan kaydırmayın, çok narin bir yapısı var. Güle güle iyi günlerde kullanın.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2017, 09:53:59 ÖÖ »

Teşekkürler, kullanırken dikkat edeceğim,230 derecede kaç dakika ısıtmam gerekiyor?
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2017, 12:29:02 ÖS »

Bunun tam bir süresi yok, taşa ve kalınlığa göre de değişebiliyor. İşin aslı çok fazla ısıtacağım diye elektrik harcamasını da abartmamak lazım diye düşünüyorum. benim için 20 dk yeterli ama başkalarına göre farklı süreler görmeniz de normaldir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler