Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:13:29 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ramazan Pidesi  (Okunma Sayısı 8496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kutahyaforum
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 93



« : Eylül 01, 2009, 01:51:57 ÖS »

Köy fırınında yapılan Ramazan Pidesi'ne dair fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim.

Taze taze bugün fırından çıktı. :)













Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2009, 12:01:16 ÖÖ »

Ellerinize sağlık. 

Nefis görünüyorlar. Biraz kaşar veya İzmir Tulumu ile süper olurdu, hem de mübarek Ramazanda.  Cheesy

İçlerinde un, tuz, su ve mayadan başka bir katkı var mı? Un olarak hangi tip tercih ediliyor, bilgi alabilir miyiz?

Malum, evde yapım ile Kara fırın arasında malzeme aynı olsa da üründe farklılıklar olabiliyor.

Bu arada ortası delik bu ilginç fırın size mi ait?  Roll Eyes
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
kutahyaforum
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 93



« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2009, 02:44:08 ÖÖ »

İçersinde farklı olarak bişey yok. Sizinde belirttiğiniz gibi su, tuz, un, maya.

Un ise Afyon'un Şuhut ilçesine ait, Kınioğulları Sert Buğday Unu Tip: 650

Evet, dikkatinizi çeken fırın bize ait. :)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2009, 03:46:11 ÖÖ »

Evet, dikkatinizi çeken fırın bize ait. :)

İşte şimdi sizi hakkaten acayip kıskandım... :frwn:

N'apsak, Kütahya'dan geçerken şöööyle size mi uğrasak?     
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
kutahyaforum
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 93



« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2009, 03:53:44 ÖÖ »

Kütahya'ya yolunuz düşer ve vaktiniz olursa bekleriz. Başımız üstünde yeriniz var.  evet

Hem EYM'de yaptığınız ekmekleri, gösterdiğiniz hünerleri bu fırında da yapabilir misiniz görmüş oluruz. Tongue
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2009, 05:30:34 ÖÖ »

Kütahya'ya yolunuz düşer ve vaktiniz olursa bekleriz. Başımız üstünde yeriniz var.  evet

Hem EYM'de yaptığınız ekmekleri, gösterdiğiniz hünerleri bu fırında da yapabilir misiniz görmüş oluruz. Tongue

Mümkün değil yapamam.  confuse

Ancak yapılmışları afiyetle yiyebilirim. 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Emin DEMİREL
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 199


Bir Başkadır Benim Memleketim...


WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2009, 06:33:47 ÖÖ »

Hani her zaman dediğimiz bir şey vardı Sayın Soberman hatırlatmak isterim %20 EYm % 80 teknik :) ben inanıyorum yapabileceğinize
Logged

Çırak Ustayı Sollamazsa Sanat Ölür,  Hatalı Sollarsa Çırak Ölür..
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2009, 07:19:47 ÖÖ »

@gencadam,

Hem EYM'de yaptığınız ekmekleri, gösterdiğiniz hünerleri bu fırında da yapabilir misiniz görmüş oluruz. Tongue

Aramızda kalsın, ben EYM'den ziyade el yapımı (artizan) konusunda çalışmayı seviyorum. EYM'yi sadece mahalle baskısı yüzünden götürüyorum.  :59.

@kutahyaforum aslında Ankara gibi merkezi bir yerde ikamet etmiş olsa idi ilk "Ekmek Dostları Geleneksel Toplantısı"nı fırınının başında yapar, marifetlerimizi paylaşır, bilgi alışverişinde bulunurduk. Çok da güzel olurdu. Özellikle ekşi maya uygulamalarını beraberce görmüş olurduk.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
kutahyaforum
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 93



« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2009, 08:22:22 ÖÖ »

Gencadam'a katılıyorum eminim ki yaparsınız. Hem bu fırında EYM'nin başında beklediğiniz kadar durmuyorsunuz. Pideler 5-10dk'da, ekmekler 35-40dk'da nar gibi kızarmış olarak karşınızda. :)

Toplantı mı yapacağız hemen fırını yerinden söküp Ankara'ya getireyim.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2009, 08:50:09 ÖÖ »

Şaka bir yana yurt dışında bu tür fırınlar tam bir moda. Bir ara "Forno Bravo" serisini incelemiştim.

Primavera serisi

Kendin yap mantığı ile fırını paketleyip gönderiyorlar. 20 bin TLye kadar fırın var. Tarifleri çok hoşuma gitmişti ve uygulamıştım.

Sadece ekmeği değil, tüm yemekleri taş fırında yapmayı öneriyorlar. Gerçekten de okurken dahi ağzımın suyunun aktığını hissettim.  

Bu artık bir kültür dönüşümü haline gelmiş. Yetkin insan tanımında ekmeğini ya da yemeğini sağlıklı ve leziz olarak yapabilme özelliği de yerini almış durumda.  Roll Eyes

İnşallah Ankara'da taş fırını olan bir Ekmek Dostu ile tanışırız da, sizin güzelim fırınınızı sökmenize ve yeniden inşasına gerek kalmaz.  dua
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2009, 08:55:54 ÖÖ Gönderen: soberman » Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler