Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Mayıs 26, 2017, 04:01:26 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 ... 44 45 [46]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Tanışalım  (Okunma Sayısı 258643 defa)
Gunes
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 16


« Yanıtla #675 : Temmuz 29, 2016, 04:02:09 ÖÖ »

Herkese merhaba.. Benim ismim Güneş. İstanbul'da yaşıyorum ve şimdilik turizm çalışanıyım. Benim ekmek yapma arzum 8 ay önce başladı.. İstanbul'da aşçılık eğitimi veren özel bir kursta 1 aylığına temel aşçılık eğitimi almaya gittim, yemek yapmayı çok severim normalde, bu yüzden yemek konusunda kendimi geliştireyim derken son derslerde ekşi mayalı ekmek, hamburger ekmeği, focaccia yapınca benim bütün hevesim ekmeğe ve pizza, pide gibi unlu mamüllere kaydı. Aylardır fırına uğramıyorum, elimden geldiğince çevremdekilere de ekmek yapıp, kalitesiz ekmekler yemesinler diye uğraşıyorum. yaptığım hemen her ekmeğin fotoğrafını çekerim, 8 ayda bile güzel yol katettim. Tabii ki bunun en önemli etkisi ekmeksanatı ve ekmeksanatını referans gösteren web sitelerinden çıkmamam oldu. İş şu an öyle bir noktaya geldi ki marketlerde satılan unlara ek olarak bir de memleketimden (Denizli'den) değirmenden un çektirip yollatıyorum kendime. 
Bu forumdaki ilk yazım da olsa aylardır hem web sitesinde hem forumda çok zaman harcadım.. ileride umarım bu konuyu meslek olarak da icra edeceğim.. Meraklı biriyim, umarım sizi sorularımla bıktırmam.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #676 : Temmuz 30, 2016, 11:11:21 ÖÖ »

Hoş geldiniz. Uzun ve emek isteyen bir süreçten geçmişsiniz, sizi tebrik ederim.

Bu hobinizi meslek olarak icra edeceğinizi ifade etmişsiniz gerçekten çok güzel olacaktır.

Adet olduğu üzere dibek kahvemizi ikram ediyor, paylaşımlarınızı bekliyoruz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ademsuveren
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5


« Yanıtla #677 : Eylül 27, 2016, 02:27:36 ÖS »

Merhaba, Benim adım Adem, 2003 yılından beri ekmek yapmaya meraklıyım. Hatta ilk denemelerimi kendi sıfırdan yaptığım ekşi maya ile yaptım. Lezzetler konusunda başarılı işler çıkarsamda kıvam ve dokuda başarı sağlayamayınca hevesim kaçtı. İlk denemem bildiğiniz tuğlaydı :)  3-4 ay içinde bıraktım. Tekrar ekmek yapma duygularım 2010 gibi depreşti. O günden bu yana Ekmeksanatı.com takip ediyorum, Ekmek ile ilgili araştırma yaparken bulduğumda böyle bir kaynak olduğuna çok sevinmiştim. Elinize sağlık müthiş bir işle ilgileniyorsunuz.  EYM ile ekmek yapıyorum %80 oranında başarılı sayılırım arada tutturamıyorum. Elde ekmek yapma denemelerimde kuzine soba ile başarılar elde ettim bir dönem, Kuzine soba gitti oda bitti. Şimdi tekrar elde ekmek yapmaya başladım. 2 gün önce bir tane yaptım idare eder. Şimdi iki tane yaptım fiyasko. fotoğrafını paylaşıyorum. Diğer başlıklara bakıp ilgili başlık altından yardım ve tavsiye isteyeceğim.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #678 : Kasım 14, 2016, 03:39:20 ÖS »

Adem bey,

forumumuza hoş gelmişsiniz.

Bu süreçte yılmak, sıkılmak yok, sabreden ve çaba gösterenler daima başarmıştır.

İlgili başlık altında ekmeğinizi yorumladım.

Lütfen paylaşımlarınıza devam ediniz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ademsuveren
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5


« Yanıtla #679 : Kasım 18, 2016, 10:24:32 ÖÖ »

Şu an bir deneme daha yapıyorum
Logged
sevdefiliz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #680 : Şubat 05, 2017, 09:18:27 ÖÖ »

ben kastamonu yasıyorum neredeyse 10 yıldır eym kullanıcısıyım canımın ıstedıgı her ekmegı yaptım son bır aydır eksı mayalı sıyez ekmegı yapıyorum
Logged
Sayfa: 1 ... 44 45 [46]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler