Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 03:03:03 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Pratik Gözleme ve Sac Böreği  (Okunma Sayısı 17010 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2015, 01:08:46 ÖÖ »

Hafta sonu kahvaltı sofrası için hazırlanmış gözleme ve sac börekleri:

Gözleme: Kekikli ve sade.

Sac Börekleri: Beyaz peynirli ve maydanozlu.

Gözleme benim için yapıldı; kat kat ayırıp, bal ve tereyağla yemeğe bayılırım.

Çocuklar ise sıcak sıcak sac böreklerine saldırdılar.

Un, su, zeytin yağı, tuz, instant mayadan müteşekkil, yoğurduktan sonra 15 dk bekletilir, bezelere ayrılıp açılır, içleri konulup kapatılır ve sacda pişirilip üzerleri yağlandıktan sonra hemen servis yapılır.

Resimleri göremiyoruz?
Logged
sercos
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2015, 03:28:31 ÖÖ »

Ben de bir ara Yalvaç'ta yapılan kabak böreğinin ( gözleme ) tarifini vereyim, en belirgin özelliği hamurunda su yerine süt kullanılmasıdır. İlk yaptığımızda resimli tarif ekleyeceğim.

Detaylı ve fotoğraflı olarak verebilirseniz aynı zamanda http://www.ekmeksanati.com da da yayımlayabiliriz.

Evet resimli ve detaylı olacak, normalde kabağın mevsiminde yaparız ama herkes özlediği için bu ay içinde yapacağız sanırım.
Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler