Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 17, 2018, 03:12:43 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: pide değil de dürüm var yermisin  (Okunma Sayısı 4446 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sevimlihayat
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 54



« : Mayıs 19, 2009, 03:47:32 ÖS »

köfteli lavaş
köfte için malzemeler
300 gr. kıyma
bir tane kuru soğan
bir tutam maydanoz (ama ben kullanmadım)
bir yumurta
3-4diş sarımsak
kimyon kekik tuz
galete unu
yayına biber turşusu
12tane çöp şiş 2tane domates 2tanede yeşil biber(evde çarlıston vardı be onlardan kullandım)

lavaş için malzemeler

3su bardağı un
bir tatlı kaşığı yaş maya
bir çay kaşığı tuz
aldığı kadar un su.


yapılışı
önce lavaşı yoğuralım ki biraz dinlenme şansı olsun
ılık su ile maya eritilir un tuz eklenip çok sert olmayacak bir hamur yoğrulur.
birdahaki sefere su yerine süt kullanacağım daha yumuşak bir lavaş olması için.
benim hamurdan 12tane beze çıktı.yuvarlayıp bıraktım.
kıymanın yoğuruluşu içinde tüm malzemeleri karıştırdım.küçük yuvarlaklar hazırladım.biber ve domatesleride çok büyük olmayacak kilde kestim.önce biber domates ve köfteye dizdim.tavada heryerini kızarttım.
lavaşlarıda unla beraber tava büyüklüğünde açtımaltını üztünü kızarttım.arasınada birçöp şiş koyup sardım sonrada çöpşişi çekip çıkarttım.geriside mideye indirmek kaldı.yanınada ayran ve biber turşusuda hazırladım

başka resimleri için http://sevimlihayat.blogspot.com/2009/05/siste-durum-kofte.html buradan bakabilirsiniz




Logged

soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2009, 11:30:40 ÖS »

Ellerinize sağlık.  yemek

İlk fırsatta denenmek üzere kaydı yapıldı.  yazi
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
abolgi
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


Dumansız hava sahası- trek 4300- sinbo4705


« Yanıtla #2 : Mart 07, 2010, 12:19:54 ÖÖ »

ellerinize sağlık . afiyet olsun.
Logged

Dumansız Hava Sahası - Trek 4300 - Sinbo 4705

                     "İstersen olur"
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2010, 05:10:14 ÖÖ »

Demişsiniz ki:
Lavaş malzemesi
3 su bardağı un
bir tatlı kaşığı yaş maya
bir çay kaşığı tuz
aldığı kadar un.

İki tane un var burada. Bunlardan biri su veya süt ama hangisi?

Haklısınız. @sevimlihayat yerine ben malzeme listesini uyarınız üzerine elden geçirdim. 3 su bardağı su için konulacak una diğer malzemeler az gelir, bu nedenle ikinci un'u su yaptım. @sevimlihayat arkadaşımızın bloğunda da iki defa un yazılmış.

Uyarınız ve dikkatiniz için teşekkürler...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2010, 06:03:49 ÖÖ »

Haklısınız.

Bunun altında işletmeci körlüğü yattığı gibi, tariflerin aslında bir müddet sonra kafanızda yazılı olmasından da kaynaklanıyor olabilir.

Eskiden bir tarifi akılda tutmak o kadar zordu ki, mutlaka not almak gerekirdi.

Şu an bir kere bakınca kafanızda şekilleniyor, bir yere yazmayı bırakın, kendinizce bir de şu olmuş, şu olmamış filan gibi yorumlarla terzilik yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Bu durumda da sehven yazılan ifadelerden ziyade kasıtlı yapılan hatalar dikkati çekiyor.

Örneğin yoğrulmayan ekmek tariflerinden birinde hamurunuzu 70-80 derecede fırında tutmak öneriliyordu. tabii tutanların mayaları sizlere ömür...

Tarifi yazan arkadaş kopyala-yapıştır yapmış ama bunu belli etmemek için de kendinde düzeltmeler yapmış. Bu arada fahrenheit-celcius dönüşümünü unutmuş. Uyarı için yazı yazmak iştemiştim ama bloğu izin vermemişti.

Her neyse, tüm bu yazdıklarım sizin çok dikkatli olduğunuzu belirtmemi engellemez yine de. Forumda kullanılan tariflerin sağlığı açısından sizi ve sizin gibi dikkatli ve duyarlı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler