Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 24, 2014, 05:07:39 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ekşi Maya nasıl yapılır  (Okunma Sayısı 6722 defa)
mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« : Nisan 09, 2009, 08:56:50 ÖÖ »

Ustalardan ekşi mayanın yapılışının bir tarifini alsak iyi olur.Tarifler var bazı yerlerde ama bize basitce anlatsanız diyorum.
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3895


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2009, 09:15:05 ÖÖ »

Bu foruma katılmadan önce bir sınav yapıyoruz. Sınavda

http://www.ekmeksanati.com

dan sorular soruyoruz. Burası yeterince çalışılmışsa öyle içeri alıyoruz.  :calis:

Sanırım sizi atlamışız.  sırıtık

Ekşi maya konusu müthiş zevkli bir şey. Ben ilk uygulamamda Akkız'ı tutturdum.

Akkız, mayamın adı. Bir bebek gibi bakıyoruz kendisine.

Öncelikle şuraya bir bakın, sonra yeniden görüşelim:

http://www.ekmeksanati.com/documents/ekfei_maya_yapfdmfd.html
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2009, 11:11:00 ÖS »

Hocam ben o sınavı geçmiş miydim,hatırlamıyorum düşünceli
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3895


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2009, 11:32:23 ÖS »

Hocam ben o sınavı geçmiş miydim,hatırlamıyorum düşünceli

  düşünceli Roll Eyes  O0

Ekmek dostlarının o sınavı geçmeme şansı yok.  merdane
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2009, 01:28:48 ÖÖ »

Ekşi maya yapılışı gerçekten sabır ve titizlik isteyen bir konu...İstemek ve beklemek gerekiyor..Ortam koşulları da çok önemli,söylediğiniz ortam şartlarını sağlamak çok kolay değil, o kadar bakteriyi nerden bulacağız şimdi  düşünceli
ama 1 tanesi bile 12 saatte 1 milyar bakteri oluşturabiliyor değil mi? sırıtık
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3895


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2009, 09:37:38 ÖÖ »

Ekşi maya tutturulacak ortamın dezenfekte edilmemesi gerekiyor.  :o

Bu da çevrenin pis tutularak bol bakterili hale getirilmesi manasına gelmiyor  :kt:

Bu defa mayanızı kötü huylu bakteriler ele geçiriyor  :kavga

Sonuçta siz mayanız var sanıyorsunuz ancak ekşi maya değil acı maya oluyor.  :int:

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2009, 04:13:37 ÖÖ »

Daha önce hiç özelikle Bakteri beslememiştim ama besleyeceğim bende, en azından zavallıcıkları esaretim altına alacağım .. sırıtık
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3895


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2009, 04:51:38 ÖÖ »

Vücudumuzda, bir çok organda bakteri barındırmak zorunda olduğumuz doğru mu acaba?  ıslık
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2009, 04:56:44 ÖÖ »

Tabiki kalın bağırsağımız da mesele vitamin sindirimine yardımcı bakteriler var,bunlar karnımızdaki gurultuların suçluları olan bakteriler sırıtık
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3895


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2009, 05:06:20 ÖÖ »

 :oh:
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2009, 05:26:25 ÖÖ »

Bu abkteri iyi bi şey galiba ha!! sırıtık
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
batros
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 196


Essenso XBM 1228


WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2009, 04:41:30 ÖÖ »

Eksi maya sürecinin yaklasik 36. saatindeyim. Cıvık hamur homojen yapısını kaybetti. Altta bir miktar hamur, arada sıvı ve yarı-transparan bir katman, üstte yine alttakine benzer bir katman var. Sizce yaşıyor mu?
Logged

Çok, daha çok aşçı!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3895


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2009, 05:28:24 ÖÖ »

Tahta veya silikon ile hiç karıştırdınız mı?


Aynı bölümde farklı başlık altında başarılı bir uygulamayı görebilirsiniz:

http://ekmeksanati.info/index.php?topic=176.0
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
batros
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 196


Essenso XBM 1228


WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2009, 06:43:32 ÖÖ »

Tahta veya silikon ile hiç karıştırdınız mı?

Hayır, ısı değişiminden ve sarsıntıdan kaçınılması tavsiye edildiğinden kapattığımdan beri hiç dokunmadım.
Logged

Çok, daha çok aşçı!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler