Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 21, 2017, 04:37:16 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ekşi Maya nasıl yapılır  (Okunma Sayısı 9905 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« : Nisan 09, 2009, 08:56:50 ÖÖ »

Ustalardan ekşi mayanın yapılışının bir tarifini alsak iyi olur.Tarifler var bazı yerlerde ama bize basitce anlatsanız diyorum.
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2009, 09:15:05 ÖÖ »

Bu foruma katılmadan önce bir sınav yapıyoruz. Sınavda

http://www.ekmeksanati.com

dan sorular soruyoruz. Burası yeterince çalışılmışsa öyle içeri alıyoruz.  :calis:

Sanırım sizi atlamışız. 

Ekşi maya konusu müthiş zevkli bir şey. Ben ilk uygulamamda Akkız'ı tutturdum.

Akkız, mayamın adı. Bir bebek gibi bakıyoruz kendisine.

Öncelikle şuraya bir bakın, sonra yeniden görüşelim:

http://www.ekmeksanati.com/documents/ekfei_maya_yapfdmfd.html
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2009, 11:11:00 ÖS »

Hocam ben o sınavı geçmiş miydim,hatırlamıyorum
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2009, 11:32:23 ÖS »

Hocam ben o sınavı geçmiş miydim,hatırlamıyorum

  Roll Eyes  O0

Ekmek dostlarının o sınavı geçmeme şansı yok.  merdane
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2009, 01:28:48 ÖÖ »

Ekşi maya yapılışı gerçekten sabır ve titizlik isteyen bir konu...İstemek ve beklemek gerekiyor..Ortam koşulları da çok önemli,söylediğiniz ortam şartlarını sağlamak çok kolay değil, o kadar bakteriyi nerden bulacağız şimdi 
ama 1 tanesi bile 12 saatte 1 milyar bakteri oluşturabiliyor değil mi?
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2009, 09:37:38 ÖÖ »

Ekşi maya tutturulacak ortamın dezenfekte edilmemesi gerekiyor.  :o

Bu da çevrenin pis tutularak bol bakterili hale getirilmesi manasına gelmiyor  :kt:

Bu defa mayanızı kötü huylu bakteriler ele geçiriyor  :kavga

Sonuçta siz mayanız var sanıyorsunuz ancak ekşi maya değil acı maya oluyor.  :int:

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2009, 04:13:37 ÖÖ »

Daha önce hiç özelikle Bakteri beslememiştim ama besleyeceğim bende, en azından zavallıcıkları esaretim altına alacağım ..
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2009, 04:51:38 ÖÖ »

Vücudumuzda, bir çok organda bakteri barındırmak zorunda olduğumuz doğru mu acaba? 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
d~k
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 186


« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2009, 04:56:44 ÖÖ »

Tabiki kalın bağırsağımız da mesele vitamin sindirimine yardımcı bakteriler var,bunlar karnımızdaki gurultuların suçluları olan bakteriler
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2009, 05:06:20 ÖÖ »

 :oh:
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
mbirol
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 92


Buda benim üretimim %100 organik


WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2009, 05:26:25 ÖÖ »

Bu abkteri iyi bi şey galiba ha!!
Logged

!! PR.DR. KLİMA !!
batros
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 196


Essenso XBM 1228


WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2009, 04:41:30 ÖÖ »

Eksi maya sürecinin yaklasik 36. saatindeyim. Cıvık hamur homojen yapısını kaybetti. Altta bir miktar hamur, arada sıvı ve yarı-transparan bir katman, üstte yine alttakine benzer bir katman var. Sizce yaşıyor mu?
Logged

Çok, daha çok aşçı!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2009, 05:28:24 ÖÖ »

Tahta veya silikon ile hiç karıştırdınız mı?


Aynı bölümde farklı başlık altında başarılı bir uygulamayı görebilirsiniz:

http://ekmeksanati.info/index.php?topic=176.0
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
batros
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 196


Essenso XBM 1228


WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2009, 06:43:32 ÖÖ »

Tahta veya silikon ile hiç karıştırdınız mı?

Hayır, ısı değişiminden ve sarsıntıdan kaçınılması tavsiye edildiğinden kapattığımdan beri hiç dokunmadım.
Logged

Çok, daha çok aşçı!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler