Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 02:54:49 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Döküman zafiyeti  (Okunma Sayısı 32942 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #15 : Ağustos 12, 2009, 10:44:23 ÖÖ »

Geldiğinize çok sevindim. Saat 5.30 dan beri tarif verebilmeniz için burada hazır oldayım.  Hemen denemeye gidiyorum bu yoğurtlu ekmek tarifini. Size gerçekten teşekkür ederim. İnanın kaldırıp atacaktım makinayı. Moralimi düzelttiniz.
Logged
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2009, 11:16:55 ÖÖ »

Tarife harfiyen uydum. Kıvamı aynı burda izlediğim gibi oldukça iyi görünüyor. 3 saat başında oturacağım artık. Sonucu hemen yazarım.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #17 : Ağustos 12, 2009, 11:36:31 ÖÖ »

Güzel haberleri ve fotoğrafları merakla bekliyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #18 : Ağustos 12, 2009, 11:57:41 ÖÖ »

Güzel haber verebilmek için oldukça iyi çalışıyorum. Hemen sonucu bildireceğim. Dilerim sonuç mükemmel olur sayenizde.
Logged
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #19 : Ağustos 12, 2009, 02:33:36 ÖS »

Sayın Soberman,


Ekmeği pişirmeyi becermişdim de tepe kümbeti kalmıştı.) Maalesef ekmek kabarmadı. Pişirme kabının yarısında kaldı. Tadına bakmaya korkuyorum. Tıkıs ekmek yemekten obez olacağım yakında. 5 gündür ekmek yapacağım diye sabah işe geç kalıyorum.  Makinayı atmak, işten atılmaktan daha karlı sanırım. Gidip yatayım bari.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 12, 2009, 06:24:02 ÖS »

Sayın Soberman,


Ekmeği pişirmeyi becermişdim de tepe kümbeti kalmıştı.) Maalesef ekmek kabarmadı. Pişirme kabının yarısında kaldı. Tadına bakmaya korkuyorum. Tıkıs ekmek yemekten obez olacağım yakında. 5 gündür ekmek yapacağım diye sabah işe geç kalıyorum.  Makinayı atmak, işten atılmaktan daha karlı sanırım. Gidip yatayım bari.

Hemen karar vermeyin. Yaptığınız uygulama sizin EYM kapasitesinin yarısında kalan bir ölçüye sahip. Sadece 4 Ölçü Bardağı un kullandınız. Normal şartlarda bu ekmeğin EYM kazanınızın ortalarında kalması gerekir.

Ekmeği karşınıza alıp bakın:

EYM yarı kapasitesini kullandığınız ekmeğinizde üstü elle basılmış gibi çökmüş mü?

Çökmüş değilse mütevazi de olsa bir kümbet mevcut mu?

Tam ortadan ikiye kestiğinizde doku nasıl? Genel olarak homojen bir dağılım mı var, yoksa kenarlardan 1-2 cm yoğun, tepesine ve üst kenarlarına doğru büyüen gözenekler mi mevcut?

Tattığınız zaman ağzınıza maya lezzeti veya sası bir lezzet geliyor mu?

Hamur kıvamının uygun olduğunu ifade etmiştiniz. Ortaya küçük hacimli ancak derli toplu bir ekmek çıkmalı. Bu ekmekten ahım şahım bir kümbet beklemeyin. Şayet bu ürün asgari standartları yakaladı ise malzeme miktarlarını önce yarısı, arkasından da 3/4 oranında artırarak denemenizi isteyeceğim. Gerçek ekmeğin ortaya çıkması için 1 kgı aşan bir ekmek yapmanız gerekir. Bunu unutmayın lütfen.

Mutfağınızın ortamı çok sıcak ise (30 derece ve üstü) mayalanma hızlı gerçekleşir, bu da hızlı mayalanmayı getirir. Hızlı mayalanma sonucu ortaya çıkan ekmek de gluten yapısı öyle veya böyle çökmüş ekmek demektir. Buna da dikkat edin.

İşe geç kalmak konusuna gelince; mesajı yazdığım saate bir göz atın. Bu tür hobiler hayatın rengini getiriyor. Standart hayatını yaşayan insanların tadamadığı duyguları hayatımıza katıyor. Bunun da bir bedeli olmalı, ancak uykusuzluk veya tabiiki işten atılmak değil, tam aksine kaliteli bir uykuya sahip olmak ve işinizi severek çok daha iyi yapmak.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #21 : Ağustos 14, 2009, 11:32:54 ÖÖ »

Merhabalar,


Öncelikle teşekkürler ederim. Sabrınız ve verdiğiniz bilgiler için. Bugün öğleden sonra ekmek yapmak için 2 de eve geldim. Sütlü ekmek tarifinizi uyguladım (1000 gr.lık). Gözenekli değildi ancak tadı güzeldi. Çökme oldu yine ama diğerleri kadar değildi. Tarifte 1.5 tatlı kaşığı instant yazıyordu ben 2 tatlı kaşığı kullandım. Buna rağmen maya kokusu yoktu. Güzel kabardı. Sanırım dediğiniz gibi yılmamam gerekiyormuş. Sonunda olacak. Mutfak çok sıcak değil. Kullandığım malzemelerde söke vitaminli ve geleneksel un, dr.otker instant maya, erikli su. Malzemeleri  hem cup, hemde tartı ile ölçüyorum. Tepe kümbeti mütevazi ölçülerin altında vardı. Kenarından kestiğimde daha sert 2. dilimden itibaren yumuşacık bir ekmek oldu. Tam ortadan kestim. Sanırım homojen dağılmıştı.

Yoğurtlu ekmek oldukça sert oldu. Çökme olmadı. Tepe kümbeti hiç yoktu.Üstü eğik, büyük değildi. Dümdüzdü. Durdukça daha da sertleşti. Yenecek gibi değildi. Maya kokusu yoktu.

Yarın sabah yine yapacağım. Hangi tarifi önerirsiniz?

Şİmdilik hoşçakalın. Tekrar tekrar teşekkürler.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #22 : Ağustos 14, 2009, 11:50:21 ÖÖ »

Moralinizi bozmayın. Sabırla koruk, üzüm olurmuş.


Öncelikle bir önceki yoğurtlu ekmek aşağıdaki linkte mevcut ekmeğe mi benziyordu?

http://ekmeksanati.info/index.php?topic=422.0

Ya da ekmeklerin ve kesitinin fotoğrafını koyabilseydiniz yorumları yapmak daha kolay olurdu.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #23 : Ağustos 14, 2009, 11:57:09 ÖÖ »

Yoğurtlu ekmek, gönderdiğiniz linkteki ekmek kalınlığındaydı. Ancak o kadar gözenekli değildi. Hatta gözenek hiç yoktu. Resimleri buraya uygulamayı bilmiyorum. Öğrenip göndereceğim.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 14, 2009, 12:01:44 ÖS »

Hamurlarınız aşırı kuru ya da çok mu cıvık oluyor?


Not: tarif sormuştunuz. Kabakçekirdekli Beyaz Ekmek[url] tarifini ailecek severek yemiştik. Ancak bu tarifte sizin EYM'ye göre küçük gelecek, yine de deneyin ve çıkan ekmeğin kesitine aynen bakın lütfen. Kıvamı da kulak memesi kıvamında olmalı.
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2009, 12:24:53 ÖS Gönderen: soberman » Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2009, 12:28:16 ÖS »

Öncekiler cıvıktı. Bugün yaptığım sütlü ekmek top kıvamındaydı. Kuru idi. Ama üstü yine çöktü. Katı olmasına rağmen niye çöktü anlamadım. Maya mı çok geldi acaba? 1.5 tsp maya önerilirken ben 2 tsp koydum. 
Logged
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #26 : Ağustos 14, 2009, 12:30:07 ÖS »

Güzel şekil aldı. Kıvamı kulak memesi kıvamındaydı.
Logged
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #27 : Ağustos 14, 2009, 12:32:56 ÖS »

Sizin ekmeklerinizle kıyaslanacak gibi değil. Ne tepe kümbeti var. Nede gözenekli, gözenekli.
Logged
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #28 : Ağustos 14, 2009, 12:34:57 ÖS »

Çekirdeki ekmek tarifinizdeki 1 tsp mayayı ben 1.5 tsp kullanayım mı? ancak kabarır benim yaptığım ekmekte.
Logged
onattech
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 103


« Yanıtla #29 : Ağustos 14, 2009, 12:40:13 ÖS »

Acaba şimdi bu çekirdekli ekmeği yapsam da sabaha kadar buzdolabında bekletsem sabah pişirsem olur mu?
Logged
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler