Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Şubat 25, 2018, 02:58:15 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EYM'de Pişirdiğimiz ekmekteki bozukluklar ve sebepleri  (Okunma Sayısı 56 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
senoleker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Şubat 04, 2018, 01:09:03 ÖÖ »

Merhaba;
Ekmek yaparken un, su ve mayanın dengede olması gerek. Bunlardan birinin gereğinden az veya fazla olması, çeşitli sorunlar ortaya çıkacaktır.
Bunları bilen birisi bir liste hazırlasa ve burada başa tutturulursa, özellikle yeni başlayanlar için güzel bir başvuru kaynağı olur kanaatindeyim. Gerekirse moderatör / admin bu mesajımın içeriğini silerek böyle bir kaynak hazırlayabilir mi?
Şöyle örneğin:
-sorun: Ekmek kabarmamış, çok sert
-Sebep: Maya yetersiz veya yanlış kullanılmış. İnstant maya, Aktif kuru maya ve yaş maya farklı şekillerde hazırlanır ve kullanılması gereken miktarlar farklıdır. 1 Kg ekmek için instant maya ... gram kullanılır, Aktif kuru maya önce bir miktar ılık suda şekerle birlikte bekletilir........
-Sorun: Ekmeğin üstü çökmüş
-Sebep: ......

Ve / veya bir malzemenin eksik ya da fazla olmasının ekmekte nasıl soruna sebep olacağı listelenebilir.
Örneğin:
Un fazla: Un fazla olursa, ekmeğin etrafına un kalır.
Un eksik:....
Maya fazla: .... şeklinde sorun olur
Maya eksik:....
Su fazla: ....
Su eksik:....
gibi.

Burada bir de kaç gram un ile kaç gramlık ekmek çıkacağı listesi olabilir.
Örneğin 1000 gr'lık ekmek için 500 gram un kullanılıyor. Ama çıkan ekmek 1000 gram değil, 750 gram oluyor. Fakat bu ekmek 1000 gram'lık ekmek makinesini tam olarak dolduruyor. Yani burada kafa karışıklığına sebep olacak bazı şeyler var.

Böyle bir başvuru kaynağı eminim ki çok kişinin işine yarayacaktır.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2018, 06:52:08 ÖÖ »

Merhabalar,

öncelikle forumumuza hoş geldiniz.

Çok mantıklı ve pratik bir öneri getiriyorsunuz, teşekkür ediyorum. Öneriniz doğrultusunda daha önceden bazı çalışmalar yapılmış ve forumun muhtelif yerlerinde yayımlanmıştı. Okuma ve araştırma merakı olan ekmek dostları için ise bu çalışmaların yeterli olması mümkün olmadığından muhtelif kitapçıklar hazırlanmış ve sitede ücretsiz olarak indirilebilir şekilde yayımlanmıştı. Bu kitapçıkları görüp görmediğinizi bilmediğim için kısa bir alıntı yapacağım.

Sizden de kılavuzlara bir göz atmanızı ve yorumunuzu istirham edeceğim.

Mesela http://ekmeksanati.com/documents/EYM_Satin%20Alma%20Kilavuzu_Ekmeksanati_2015.pdf adresinde yer alan "EYM Seçme ve Kullanma Klavuzu"ndan bir alıntı:

EYM Olası Hataları ve Çözüm Önerileri Tablosu:


                           


Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler