Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Şubat 25, 2018, 02:57:27 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Korkmaz a405 bready  (Okunma Sayısı 58 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
senoleker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Şubat 04, 2018, 12:16:09 ÖÖ »

Merhaba;
İkinci ekmek yapma makinemizi aldık.
Alırken hepsi şeklen birbirinin aynı, ama Korkmaz daha göterişli geldi ve markaya güvencimizle onu almaya karar verdik. İlk izlenimlerim berbat ötesi.
1-Tüm fotoğraflarda, diğer tüm EYM'lerinde olduğu gibi gözetleme penceresi var, ama sadece tüketiciyi kandırmak için konmuş. Gerçekte yok. Çok da önemli değil dedik, geçtik.

2-Korkmaz, çelik konusunda uzmandır dedik, o yüzden inox gövdeli olmasına aldırmadık ama, bunda kullanılan inox hani parmağınız değdiği an leke kalan ve bir daha asla temizlenemeyen cinsteki inoxlar vardır ya, işte ondan.

3-Kullanım kılavuzunu elime aldım. Uyarılarda: "Cihaz çalışır halde iken yanından ayrılmayın"
Yani, ekmek pişirirken 3.5 saat başında bekleyeceğiz. Aksi halde çatlasa patlasa yangın çıkarsa, "Ama biz kullanım kılavuzunda yazdık" diyecekler ve kanunen sonuna kadar haklılar. Kabarma sürecinde odun fırınında pişirecekseniz bile başında beklemeye gerek yoktur. Nasıl bir "teknoloji" bu, bilemedik.

4-Kullanım kılavuzuna bakıyoruz, "Çalışırken durdurmak için start/stop düğmesine 3 saniye basılı tutun" diyor. Eyvallah. Ama BAŞLATMAK İÇİN de 3 saniye basılı tutmak gerektiği kullanım kılavuzunda yazmazsa biz nereden bileceğiz? "Bozuk bu" diyerek iade etmeye ramak kalmışken bunu fark edebildik. Başlatmak için de 3 saniye basılı tutmak gerekiyor efendim.

5-Önceki ekmek makinesinde yaptığımız keki çok severdik. Değişik, dış kısmı kıtır kıtır bir kek olurdu. Hemen ondan yapalım demiş çocuklar, ama sonuç hüsran:Yanmış ve yarısı un olarak kalmış bir ürün.
Bana sordular, "sıvıları önce koyun, o yüzden öyle olmuştur" dedim. Tekrar denediler, bu sefer sıvı alta kondu (ama kullanım kılavuzunda bu konuda bir uyarı gözümüze çarpmadı. Halbuki sıvının alta konması görünüşe göre cihazın fişini prize takmak kadar önemli bir konu)
Bu sefer de kömürleşmiş bir kekimiz oldu.
Her şey kitapta yazdığı gibi yapıldığı halde. Yanlız "kömür gibi" yi abarttığımı düşünmeyin, yanık yerleri atalım dersek, tamamen atmak gerekiyor. Yani bir kısmı yanmış falan değil.
Sonunda çocuklar bu işi beceremeyecek, ben işi ele alayım dedim, aman Allahım, kek tarifinde MAYA var!
Hemen internetten bir AYM keki tarifi buldum, malzemeleri uygun şekilde koyup KEK PROGRAMINI seçip başlattım. Yanmasın diye de kabuk rengini en beyaz'a getirdim.
Pişirmeye geçtikten bir süre sonra bir yanık kokusu gelmeye başlayınca pişirmeyi YARIDA KESİP keki çıkardım. Yanları ve altı yanmaya başlamış. (üstü daha beyaz) Sonuna kadar bıraksam tamamen kömürleşeceği kesin. Kekin yanmış kısımlarını attık ve hiç değilse yarısını kurtardık.
Bu bir arıza mıdır dedim ama, ekmek pişirirken böyle bir durum yok, kabuk rengi beyaz ayarlayınca beyaz kabuklu ekmek çıkartabiliyor. Gerçi onda da yanlar kızarmış ve üstü bembeyaz oluyor ama, yenemeyecek durumda olmuyor. Demek ki kekin tarifi yanlış olduğu gibi cihaz gömülü yazılımında da hata var.

6-Kullanım kılavuzu Çin malı cihazlarda baştan savmadır ve çok yeri anlaşılmaz ya, Korkmaz böyle değil diye ummuştuk ama bununki, onlara rahmet okutur. "Cihaz çok soğuksa çalışmaz, fişini çekip anormal sıcaklığa gelmesini bekleyin" gibi yaratıcı cümlelerle dolu. Çoğu yerde ne demek istediğini anlamak için insanın kendini paralaması gerekiyor. Kek tarifindeki mayayı da görünce bu kullanım kılavuzunun çöpe atılmasının daha mantıklı olacağına karar verdim. Çünkü gerçekten sanki bir insan değil de google translate çevirmiş gibi. Sonra da "cümlelere bir bakalım da yanlış yerleri düzeltelim" bile denmemiş. Berbat ötesi.

Ben mi çok müşkülpesentim yoksa ürün mü berbat bilmiyorum ama, çangyong marka Çin malı bir ürün alsaydım önemsemeyebilirdim. Bu alet, onların 3 katı fiyata sahip ama en temel işi olan pişirme işini bile yapamayıp içindekileri yakarak bu işlevi dahi yerine getiremiyor.

Vel hasıl-ı kelam; ben ettim siz etmeyin, almayın, aldırtmayın.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2018, 12:31:48 ÖÖ Gönderen: senoleker » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2018, 07:06:42 ÖÖ »

 

Yorumunuzu sonuna kadar merakla okudum. Elinize sağlık, durumu çok güzel ifade etmişsiniz.

Yazı içinde bir ifade dikkatimi çekti. Bu güne kadar okuduğum hiç bir yorumda "cihaz gömülü yazılımında da " ifadesini görmemiştim, tebrik ediyorum.

Yorum yaparken başıma gelen bir durumu ifade etmek isterim, çok bilinen bir markadan sayamayacağım kadar farklı modeli denedim ve sonuçta -nasıl beceriyorsa- kutu gibi ekmek çıkardığını fotoğrafladım ve yazdım. Sonra, forumdan bir arkadaşımız -o da nasıl yapabildiyse- aynı marka EYM ile bildiğimiz tepe kümbetli ve maya sönüm yırtıklı bir ekmek yapıp fotoğraflamış. Yani, bu başlığın altına bazı arkadaşlarımız da farklı yorumlar yazabilirler, şaşırmayın.

Maalesef, size katılıyorum. Özellikle EYM konusunda klasik "-miş gibi" yaklaşımımız halen devam ediyor ve bu yüzden de piyasadan EYM'ler siliniyor. Canınızı sıkmayın lütfen.

Bir de yukarıdaki ifadenize bakarak size EYM'de değil de, elde artizan ekmek yapımını ve adımlarınızı da bizimle paylaşmanızı hararetle önereceğim. Ufukta yeni bir üstad görünüyor  Roll Eyes.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler