Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Şubat 25, 2018, 02:57:49 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karakılçık Ekmeği  (Okunma Sayısı 364 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gunes
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« : Ocak 06, 2018, 01:01:30 ÖÖ »

Tüm ekmek dostlarına Merhaba,
Uzunca bir süreden (aralık 2016) sonra yeniden bir yazı yazıyorum. Aslında ekmek yapmayı bırakmadım ama bu süre zarfında baba olmak nasip oldu, bu yüzden paylaşım yapamadım. Hazır maya ile aramız biraz bozuk, ekşi maya annemin damak zevkine pek uymasa hazır mayayı çok da kullanmayı düşünmüyorum.
Kendime 3 yaşında maya buldum, daha doğrusu doğrudan kurs aldığım yerden temin ettim. Unumu, forumda da daha önce paylaşılmıştı, Ayar Değirmencilik'ten alıyorum. Ev tipi kullanım için de fimak'tan taş tabanlı fırın aldım. Güzel ekmekler çıkıyor ortaya, daha tabii alacağımız çok yol var. Umarım 2018 bana şans getirir, daha önce de forumda bahsetmiştim, ekmek ile ilgili bir atölye düşünüyorum. Umarım bu sene bu hayalim gerçekleşir.
Şimdilik sevgiyle kalın.

« Son Düzenleme: Ocak 06, 2018, 01:10:02 ÖÖ Gönderen: Gunes » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4260


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2018, 02:21:00 ÖS »

Merhabalar,

uzun bir süreden sonra sizi aramızda görmek hepimizi memnun etti. Bu arada Baba olduğunuz için sizi tebrik ediyoruz, Allah analı babalı büyütsün, acılarını göstermesin inşallah.

Tava ekmekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık. Değirmen unu ile ekmek yapmanın hele de güzel ekmek yapmanın zorluğunu yapanlar bilir. Ekşi mayayı ağzıma almıyorum bile. Umarım Ekmek Atölyenizi en kısa zamanda açarsınız. Çok başarılı olacağınız eserlerinizden belli oluyor.

Taş tabanlı fırınınız da hayırlı olsun. Yoğurmayı nasıl yapıyorsunuz?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Gunes
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2018, 03:09:49 ÖÖ »

Sevgili Soberman,
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Hayırlı bir evlat olması en büyük dileğimiz.
Dediğiniz gibi ekmeklerimizin tadı çok ayrı olmaya başladı. Bugüne kadar tükettiğimiz rafine unları en azından ekmeğimizde kullanmıyoruz artık. Başlangıçtan beri en büyük destekçim eşim de benimle hem fikir. Sağolsun ailem de evlerini açtılar, üretim yapabilmem için destekliyorlar; sizin gibi onlar da başarılı olacağıma inanıyorlar. Teşekkür ederim.
Fırını ekşi mayalı ekmek için nasıl kullanacağımı öğrendim ama hazır mayalı ürünlerde sorunlar yaşıyorum. Ankastre fırın gibi ısısını çabuk kaybetmiyor, bu da sizden aldığım ya da internette bulduğum tarifleri uygulamada beni zorluyor. Çaresini deneye deneye bulacağım.
Yoğurma işlemi için 2500 TL'ye 20 Lt'lik planet mikser aldım. Yüksek glutenli unlarda 4'er ekmeklik olarak yoğuruyorum hamuru, gluteni düşük unlarda ise 6'şar ekmeklik olarak yoğuruyorum, makinanın zorlanmaması için. Makinayı doğrudan yere koymadığım için fazla sallanıyor.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2018, 02:38:42 ÖÖ »

Hosgeldiniz ve Allah analı babalı büyütsün

ve ekmekler icin elinize saglık

Ekmekleriniz tam vitrinlik olmus 

Fimak tan aldiginiz ev tipi taş tabanlı fırının modeli nedir.   ??


Logged
Gunes
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 19


« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2018, 04:20:23 ÖÖ »

Merhaba Sevgili Ekmek2009.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evlat sahibi olmak tarifi zor bir mutlulukmuş.  Roll Eyes
Ekmekler tavada pişince şeklen güzel oldular, haklısınız vitrinim olunca süs gibi durabilirler.
Fimak fırın modeli EKF 60X80 Tek katlı Elektrikli Fırın. Markayı özel kılan üst rezistansın seramik kaplı olması ve hollanda'dan getirdikleri özel taşmış. Servise gelen arkadaşın dediğine göre taşı Türkiye'de de üretmeye çalışmışlar ama aynısı olmamış. Özelliği ısıyı en yüksek homojenlikte iletmesiymiş. Ankastre fırından sonra gerçekten alışması zor geldi.
Başıma fırınla ilgili bir terslik geldi, madem onu da anlatayım;
Kurulum esnasında taşı sırasıyla 120C - 150C - 180C - 220C - 250C ısıtmamı tavsiye ettiler. Servise gelen usta da 150C'den sonra İzmir'e gitmek için ayrıldı. Talimatlara uyarak ısıtma işlemine devam ederken 180C'de taş çatladı. 180C'de nadir de olsa görülen bir durummuş. 3 gün içerisinde firma yeni taş yolladı be hemen ardından yine servis geldi. Şu an sıkıntısız ilerliyoruz. Sattığı ürünün arkasında durdular, sağolsunlar.

Not: Fırın modelinin linki
http://www.fimakmakina.com.tr/urun/tr/20_elektrikli-katli-firin---ekf-60x801.html
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1681


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2018, 01:59:23 ÖÖ »

Gunaydin
Detayli bilgi icin tesekkurler..

Bende ev tipi deyince ROFCO tipi bir firin sanmistim..
Cunku ROFCO ile ilgili cok arastirma yaptim Yurt disindan gelmesi uygun olmadigindan vaz gecmistim.

Bugunlerde benim icin tek sorun mekan
artik evde olmuyor ....  merdane merdane

Kalin Saglicakla

Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler