Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 19, 2018, 08:09:42 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Grilletta ve Stefania  (Okunma Sayısı 279 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« : Aralık 25, 2017, 08:35:31 ÖÖ »

Evde ekmeklerimi bir süre önce aldığım Grilletta spiral mikser ile yoğurup Stefania'da fırınlayarak yapıyorum. Yalnız ekmek mi? Etten makaron'a her türlü fırınlamada yardımcı oluyorlar.

Sırayla; ekşi maya bagetler ve fırından yeni çıkmış makaronlar...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2017, 11:27:15 ÖS »

Ustadim Gunaydin

Siz baska denizlere de yelken acmissiniz. 
Ekmek konusunda birsey yazmayacagim cok guzeller ve sizin eski uzmanlik konunuz.

Ancak
Makaronlar muhtesem.   

tümünde
Catlama yok
duzgun saten yuzey
eteklenme sorunsuz
birde tadina bakabilseydik....    yemek dua

Ustadim Grilletta nin turkiye distribütör ü kimdir .?
Urun hakkinda bilgi alabilecegimiz bir web sitesi var mi. ?

Son bir soru daha hatirladigim kadar siz kitchen aid kullaniyordunuz.  ekmek hamurunu yogurma asamasinda  kitchen aid ve grilletta arasindaki + / -  ler nelerdir.

Saygilar Hurmetler

Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2017, 09:43:56 ÖÖ »

Üstadım,

güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Makaron konusunda ciddi bir araştırma yaptım ve bolca doküman ve kitap inceledim. Keyfim biraz yerine gelse Makaronla ilgili güzel bir kitapçık hazırlamayı düşünüyorum. Şekil ve lezzet konusunda yurt dışı tecrübesi olan tanıdıklarımızdan değerlendirme aldık. Makaronları inceleyen ve bol bol tadan bir bilirkişi Pierre marcolini'nin yerinde satılabilir deyince bayağı kendi kendimize şişindik  Cheesy.

Üstadım, Grilletta'yı Fırın makineleri'nden (http://www.firinmakineleri.com/) aldım. Arzu ederseniz size ilgili kişi ve telefonu da atabilirim.

Grilletta için bir link : https://www.facebook.com/famagimpastatrici/?hc_ref=ARSH1sSPp3PUAMT9ETdNO0VAvXKMfzmK7R9spTeCkXS3VabixGZnSqE0kU7IcoN20mk ya da https://www.facebook.com/famagimpastatrici/

FAMAG diye bir firmanın. Farklı alternatifler vardı ancak FAMAG'la yazışmalarım sonucu beni ikna ettiler ve tercihim Grilletta'dan yana oldu.

Kitchen Aid ile karşılaştırırsam;

KA, planet mikser türünde olduğu için daha ziyade çırpma amacıyla kullanılıyor. Yoğurmada malum spiral mikserler tercih ediliyor. KA, kapasite olarak düşük olduğu için hamur yetersiz kalıyordu. Grilletta (GA)da aynı anda 9 baget hamurunu yoğurup Stefanida'da fırınlayabiliyorum. Bu da bana ciddi bir enerji ve zaman tasarrufu sağlıyor. GA tek hızlı ve kazanı sabit, KA'nın hızını ayarlıyorsunuz, kazanı çıkabiliyor. GA, yoğururken hamuru ortaya toplayıp ısınmasını engelliyor, KA ise hızlandırdığınızda hamuru kenarlara çarpıp ısıtıyor. Ama genel olarak planetler çırpma amaçlı tercih ediliyor. Büyük miktarlarda hamurlar için de çift kollu mikserler öneriliyor.

Bendeki GA, yukarıda ifade ettiğim gibi tek hızlı ve karıştırıcı kafası sabit. Yeni çıkanlar iki devirli ve karıştırıcı kafası kalkıp kazanı çıkabiliyor. Daha pratik ama daha pahalı. Ben GA'dan ziyadesiyle memnunum. Mutfağımın bir köşesinde mırıl mırıl çalışıyor, rahatsızlık vermiyor.



Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 400



« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2017, 12:53:24 ÖS »

  Gözümüz gönlümüz açıldı
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2017, 02:27:09 ÖS »

Gözümüz gönlümüz açıldı

Teşekkür ediyorum  Cheesy.

Sırasıyla: Hindistan cevizli, Güllü, Çikolatalı, Naneli ve Limonlu. Komşular pek sevdiler  yippi.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2017, 06:15:36 ÖÖ »

Detaylı Açıklama ve güzel makaronlar için teşekkürler...



Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 31, 2017, 04:27:43 ÖS »

Detaylı Açıklama ve güzel makaronlar için teşekkürler...





Estağfirullah Üstadım, ne demek...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2018, 12:20:52 ÖS »

 Undecided Undecided Undecided
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler