Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ocak 19, 2018, 08:04:19 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ciabatta  (Okunma Sayısı 3447 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1680


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« : Aralık 11, 2009, 11:59:39 ÖÖ »

Arkadaslar Selam

Aranızda Italyan Ciabatta ekmeğini mikser yada EYM kullanmadan deneyen var mı ?
Dun aksam ilk denememi yaptım. Tadı ve doku yapısı oldukca iyi oldu fakat

Okudugum ve uyguladıgım tariflerde hamurun yumusaklik oranı oldukca yuksek sekil verme oldukca zor hatta benim hamur son dinlenme surecinde neredeyse tepsiye seriliverdi.  Cheesy

Kalın Saglicakla




Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4257


Ekmek nimettir, lütfen israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2009, 09:44:05 ÖÖ »

Aranızda Italyan Ciabatta ekmeğini mikser yada EYM kullanmadan deneyen var mı ?
 

Sanırım Ciabatta’yı ilk siz denediniz. Bu vesile ile sizi candan tebrik ediyorum.

Dun aksam ilk denememi yaptım. Tadı ve doku yapısı oldukca iyi oldu .

Tüm rustik ekmeklerde olduğu gibi sıvı oranı yüksek ekmeklerin ince kabuk ve iri gözenekli yumuşak yapısı her zaman beğenilmektedir. Ciabatta da buna iyi bir örnektir.

Okudugum ve uyguladıgım tariflerde hamurun yumusaklik oranı oldukca yuksek sekil verme oldukca zor hatta benim hamur son dinlenme surecinde neredeyse tepsiye seriliverdi.  Cheesy

Ciabatta türü uygulamalarda, unların su emme seviyeleri farklı olduğundan bire bir tarif uygulamalarında sıkıntılar yaşanmaktadır. Zaten sınırda olan sıvı yükseklik oranı az bir artışla iyice cıvıklaşmakta ve focaccia ya da pide benzeri bir ekmek ortaya çıkmaktadır.

Demek ki, bu tür ekmekler için iyi bir tarif yanında bir miktar da tecrübe gerekmektedir.

Sizin ekmeğinizde birazcık daha az basık olsa idi yani az daha yüksek olmuş olsa idi mükemmel bir Ciabatta örneği olacakmış. Bu haliyle bile ilk denemeniz olarak böylesi zor bir ekmek için bence çok güzel bir uygulama. Bir de klasik olarak ekmeğin üzerini hala yakıyorsunuz yani koyu renk kabuk seviyorsunuz sanırım.

Sizin için bu gün ben de bir Ciabatta uygulaması yapmak istedim.

Hamur gerçekten cıvık ve elde yoğurmak için hem tecrübe hem de özel bir tekniğe ihtiyaç var. Klasik çevir-bastır yöntemi ile yoğrulma ihtimali mümkün değil.

Mikserde bile hamurun ne kadar cıvık olduğunu görebilirsiniz:

Mikserde hamurun durumu açık olarak görülmektedir.

Kabarma sonrası hamur incitilmeden en az darbe ile şekillendirilmelidir:

 
Kabarmış olan hamur nazikçe üç parçaya ayrılmıştır.

Sonuç:

İnce kabuklu ve pamuk dokulu Ciabattalar
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve Stefania/Grilletta; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler