Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ekim 20, 2017, 04:25:42 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arçelik K2715 Çiftli Kazan İle Ekmek Denemem  (Okunma Sayısı 1471 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
unrealist
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


« : Temmuz 28, 2017, 06:40:27 ÖÖ »

Son zamanlarda kullandığım tekli kazanla hazırladığım ekmeklerdeki kabarma sorununun makineden mi yoksa kazandan kaynaklı mı olduğunu anlamak için sadece bir kaç kez kullandığım çiftli kazan ile ekmek yapmayı denedim.

Ekmek sanatı sayesinde elde ettiğim tarifi ufak dokunuşlarla tekrar denedim ve sonuç fotoğraftaki gibi oldu. Sanırım sorun kazanda , tekli kazan bulursam bir süre daha makine değiştirmeye gerek kalmayacak.

Öncelikle her iki taraf için de aynı ölçüleri kullandım tek değişiklik ikinci karıştırma sonrası sinyal sesiyle birlikte birine önceden ufaladığım cevizleri diğerine ise çörek otu ilave edip pişirmem.

 Her bölüm için tek tek.
200 gram beyaz un
100 gram çavdar ya da tam buğday unu
170 ml içme suyu
1 küçük ölçü kaşığı tuz
1,5 küçük ölçü kaşığı toz şeker (tercihim bal ya da pekmez aslında)
1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı
yarım küçük ölçü kaşığından biraz fazla dr oetker instant maya


Her zamanki gibi su, tuz, şeker, zeytinyağı, un ve üste maya şeklinde malzemeleri kazana yerleştirdim.
Makineyi hamur yapma seçeneğinde çalıştırdım yoğurma bitmeden hamur göz kararı tamamdır deyince kapatıp üzerine streç kaplayıp buzdolabının en alttaki sebzelik bölümüne kaldırdım.

Yaklaşık 8-9 saat sonra dolaptan çıkarıp (bu aşamada fotoğraf çekmeyi unutmam kötü oldu) streçe yakın mesafeye kadar kabaran hamurun havasını yumrukla yavaşça aldım.

3 saat 40 dakika süren köy ekmeği seçeneğinde 200 derece ve büyük ekmek seçimi ile makineyi baştan başlattım ve sonuç aşağıdaki gibi.

İnsanın eli ya da eym si hamura bir kez değdiği zaman ekmek kendiliğinden oluyor :)

Fotoğraflar ve video ilk karıştırma ve yoğurma bitmeden makineyi kapattığım zamandan.
https://youtu.be/vqOGp8NTgoA

Sonunda da pişmiş hali.


Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2017, 11:57:51 ÖÖ »

Ekmekler çok başarılı, afiyetler olsun 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
unrealist
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2017, 02:10:06 ÖS »

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bunlar da kestikten sonraki görüntü.
Elimiz ekmek tutuyorsa bunda en büyük pay ekmek sanatının :)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2017, 02:12:34 ÖÖ »

Aradığımız ipeksi doku örnekleri olmuş yemek
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 277



« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2017, 03:32:25 ÖÖ »

Tebrikler elinize sağlık.
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler