Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ekim 20, 2017, 04:23:12 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kendi ekşi mayam ile ilk denemem  (Okunma Sayısı 883 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
umitakbas
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Nisan 24, 2017, 12:50:04 ÖÖ »

Selam arkadaşlar;

forumu uzun süredir takip etmekteyim. Vakit geldi ve yaklaşık 10 gündür bende ekşi mayamı yapıp buzdolabı dışında beslemekteyim.
ilk ekmek denememi yaptım. Görüntüleri paylaşıp yorumları alabilirim. Mayam henüz tam verimli olmadığından sanırım gözenekler beklediğim kadar değil
ama lezzet paha biçilemezdi. Kızım daha yok mu şeklinde tüm ekmeğin sonunu getirdi :).

Malzeme olarak :
  • 350 gr. normal söke un
  • 150 gr. tam buğday unu
  • 350 ml. su
  • 10 gr. tuz
  • 100 gr. ekşi maya

kullanıldı.

Teknik olarak tartarine ekmek tekniği kullanıldı. Yarım saatte bir 5 adet katlama yapıldı ve buzdolabında 10 saat yavaş mayalandırma ardından şekil verilip oda sıcaklığında 2 saat mayalandırma.
Ve fırında döküm tencerede pişirildi 45 dk. kadar. Tok sesi alınca bırakıldı.

Sonuç...


Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2017, 12:56:09 ÖÖ »

Elinize sağlık, güzel bir uygulama olmuş  .


Afiyetler olsun  yemek.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler