Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Temmuz 23, 2017, 07:38:08 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: hafta sonu ekmekleri... ilk denemeler...  (Okunma Sayısı 5219 defa)
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« : Aralık 26, 2016, 10:25:14 ÖÖ »

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,

Ekşi maya konusuna uzun zamandır niyetli olmama rağmen, birkaç başarısız denemeler sonrası, iş yoğunluğu ve sağlık sebebleri ile birtürlü yeniden başlayamamış olmanın da baskısı ile son olarak Bolu halk pazarından aldığım bir patates ekmeği sonrası tekrar kolları sıvamış ve daha önce paylaştığım fransız mayasını deneyerek ilk sonuçların görüntülerini aşağıda paylaşıyorum.

Bemtat ve Kilye organik unların kombinasyonları ile Vermont ekmeği denemesi... Vermont ekmeğinde çok az tambuğday unu olması sebebi ile ben tarifi biraz değiştirerek aslında %50tam buğday, %40kepekli sarı buğday ve %10çavdar unu kullandım. En öndeki dilimli ekmek, aynı anda 4çeşit ekşi mayanın 6saatlik tazelenmesi sonrası birleştirilerek ortaya çıkmıştır, böyle bir karışım sonrası ekmekte hissedilir ekşilik beklerken tam tersi bir durum bizi fazlası ile şaşırtmıştır.







ekşi maya ile o kadar çok denemeler yaptım ki,(dolapta muhafaza, un içinde hamur vb.) bir baktım elimde önemli ölçüde maya stoğu oluşmuş  sırıtık , atmaya da kıyamadım,  düşünceli ne yaptım dersiniz... ??
« Son Düzenleme: Mart 25, 2017, 01:33:56 ÖÖ Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4246


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2016, 06:55:36 ÖÖ »

Üstadın muhteşem dönüşü  alkış alkış alkış


ekşi maya ile o kadar çok denemeler yaptım ki,(dolapta muhafaza, un içinde hamur vb.) bir baktım elimde önemli ölçüde maya stoğu oluşmuş  sırıtık , atmaya da kıyamadım,  düşünceli ne yaptım dersiniz... ??


Tamamı ile hamur yapılabilir ancak siz ne yaptınız merak ettim  düşünceli
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2016, 12:10:59 ÖS »

Tamamı ile hamur yapılabilir ancak siz ne yaptınız merak ettim  düşünceli

evet hamur yaptım, ancak çok katı bir hamur, her bir mayayı besledikten sonra ve 2katına çıktığı durumda ana maya + 1.tazelenen ve + 2. tazelenen olmak üzere 3ayrı katı hamur hazırladım, bu hamurları ise makarna makinem ile 0,5-0,8mm aralığında incelterek fırının ışığı sıcaklığında(27-30*C aralığında) kuruttum.

şimdi zannedersem en az 2-3 yıl stok süresi olan kullanılabilir bir mayam oluştu, sanırım  düşünceli
ilk 2'nin testlerini de yaparak durumlarını da teid ettim.

üstten aşağıya: organik çavdar unu ile yoğunlaştırılmış ana/shef maya, organik spelt unu ile yoğunlaştırılmış 1.tazeleme ve organik siyez unu ile yoğunlaştırılmış 2.tazeleme

« Son Düzenleme: Mart 25, 2017, 01:34:43 ÖÖ Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #3 : Mart 25, 2017, 01:51:43 ÖÖ »

 düşünceli biz fena alıştık ekşi maya işine, yok bunun üstüne ekmekte başka bir lezzet.  başparmakyukarı





Balina ekmek, yaklaşık 2-2,5kg ağırlığında








hamur son kabarma kontrol









« Son Düzenleme: Nisan 01, 2017, 09:23:04 ÖS Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
ekmek2009
Moderator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Mart 28, 2017, 08:31:06 ÖÖ »

Ustadım Hos ve dolu geldiniz

ekmekler cok cok guzel elinize saglik

Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #5 : Mart 28, 2017, 11:57:08 ÖS »

 alkış alkış alkış
Tebrikler
Logged
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2017, 10:35:25 ÖS »

alkış

elinize saglik

alkış

Çok teşekkür ederim, sizlerden inanılmaz çok şeyler öğrendim, hala da öğrenmeye devam ediyorum, hepsi inanın sizin sayenizde.  alkış alkış alkış

Haftada 1defa ekmek pişirmeye zamanım oluyor, dolayısıyla cumartesi ve pazar günleri Ankarada isem, evde ekmek yapmaya çalışıyorum.

en büyük problemim ekşi mayaydı, buzdolabında max. 1hafta saklayabiliyorum, ancak muhtemel kazalara karşı ve zamansızlık nedeni ile şu anda yaklaşık 10 çeşit kurutulmuş ekşi mayam var ve istediğim anda ve sadece yaklaşık +12 saat ilave zaman ile istediğim mayayı hazırlayabiliyorum, en sevdiğim mayam Desem mayasıdır.

sıradakiler:











fransız usulü yoğurmayı, strech and fold uygulamasını ve devamında zarf usulu katlamaları çok severim.

Hesaplama tablolarım genelde şu şekildedir.


+




Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
rhetorical
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 276



« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2017, 12:53:54 ÖS »

Tebrikler  alkış alkış alkış
Logged

Hiçbir işi imkansız diyerek bırakma. Ertesi gün
başkalarının o işi başarırken çıkardığı gürültüyle
uyanırsın.
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2017, 10:38:43 ÖÖ »

Tebrikler  alkış alkış alkış

teşekkürler rhetorical

ekmeklere devam   Cheesy















 







« Son Düzenleme: Nisan 26, 2017, 04:06:34 ÖÖ Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4246


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2017, 11:40:22 ÖÖ »

Üstadım,

yemeklik değil, seyirlik olmuş  alkış alkış alkış
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Moderator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2017, 05:41:05 ÖÖ »

Elinize saglik Mukemmel olmus
Logged
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2017, 12:10:45 ÖS »

Elinize saglik Mukemmel olmus

Üstadım,

yemeklik değil, seyirlik olmuş  alkış alkış alkış

Hepinize, ayrı ayrı, çok çok teşekkür ederim yippi

Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
Erdinc
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 353


"Deney herkesin hatalarına verdiği isimdir"O.Wilde


« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2017, 10:18:27 ÖÖ »

devam ...  yemek





















« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2017, 11:54:40 ÖÖ Gönderen: Erdinc » Logged

EYM: Breville ikon BBM600 & Severin 3986

Kim demiş, gül yaşar dikenin himayesinde?
Dikenin itibarı, ancak gül sayesinde!
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2017, 10:44:37 ÖÖ »

 alkış alkış alkış
tebrikler çok güzeller....
elinize sağlık
Logged
ekmek2009
Moderator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2017, 02:21:43 ÖÖ »

Muhteşem elinize saglık
 alkış alkış alkış alkış alkış alkış
Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler