Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ekim 20, 2017, 04:11:25 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kitchenaid aparatlariyla yapilan makarnalar hamur isleri  (Okunma Sayısı 4072 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« : Temmuz 11, 2016, 12:06:19 ÖS »

Merhaba,

Uzun zamandir almak istedigim kitchenaid mikseri aldim sonunda, bununla beraber asagidaki videodaki eriste, makarna, hamur acma, ve makarna sekillendirici aparatini da aldim.
https://youtu.be/_6qswnSqbl4/

Bu aparatlari kullanarak saglikli eristeler, makarna yapmak istiyorum, bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.
Mesela saglikli olsun diye makarnalara eristelere ne kdr tam bugday koyabilirim
Sevgiler,
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2016, 01:42:16 ÖS »

Merhabalar,

KA mikserinizi ve aparatlarını güle güle kullanın. Mikserin rengini belirtmemişsiniz  Roll Eyes.

Bende KA var ama makarna aparatları yok. Onun yerine standart tezgah üstü makarna yapma ve kesme seti mevcut.

Makarna hamurunu kendiniz hazırladığınız için makarna sağlıklı olduğu gibi temiz ve leziz de oluyor.

İlk denemelerinizde kül oranı düşük beyaz un ve irmik kullanmanızı, aparatlarda yeterli tecrübeye ulaştıktan sonra tam buğday karışımlarına geçmenizi öneririm. Aksi takdirde şekillendirme ve kesmede sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2016, 12:31:01 ÖÖ »

Cevabiniz icin tesekkurler Soberman,sizin yorumlarinizi okudugumda kitchenaidi mixer olarak almanin mantiksiz olduguna karar vermistim, ta ki tanitim videosundaki aparatlari gorene kadar, gercekten cezbedici, mixeri sahibinden de bir hanimefendiden 750 tlye aldim, rengi beyaz, aparatlari da turkiyede cok pahali ve bazilari yok, onu da internetten bir universite ogrencisinden komisyon karsiliginda Almanya'dan getirttim:-)

Marketteki Soke unda 550 randiman yaziyor, bu unla yapabilir miyim?

Irmik kullanin demissiniz, italyanlar irmik unundan yapilan semolina unu kullaniyorlarmis, kilosu 18tl, ithal urun galiba, cok ama cok pahali, normal irmik de o isi gorur mu acaba?

Tarifleriniz varsa paylasirsiniz minnettar olurum

Saygilar,

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 20, 2016, 07:15:08 ÖÖ »

Ben KA servisi konusunda çok sıkıntı çektim, hatta o zaman için Fındıkzade de merkezlerine kadar gittim, hala parça bekliyorum  Roll Eyes.

KA'nın salınım ve dönme hareketlerini artık diğer mikserler de yapabiliyor dolayısı ile seçenekler arttı diye düşünüyorum.

Almışsınız, güle güle kullanın, bizim mutfağımızda bir ara en yoğun kullanılan aparat idi.

Normal irmik de 550 randıman unla bire bir karıştırarak yapabilirsiniz.

İnternette çok sayıda başarılı tarif mevcut, hatta kitaplar da var.

Bundan sonra evde makarna yaptığımızda tarifini buradan paylaşırım.

Tek söyleyeceğim, lezzet müthiş oluyor  yemek
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
irfanserdar
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14



« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2016, 06:46:12 ÖÖ »

soberman  ustam makarna ve erişte yapma makinanızın markası nedir . ve kulladığınız  urunu tavsiye edermisiniz biliyorum konuyla bi alakası yok. bende araştırıyorum . marcato atlas ve Imperia iyi diye yorumlarda okuyorum ama bunlar set olarak 600tl civarı setler .normal 70-100 arası urunlerde aynı işi görürmü diye nette dolaştım ama pek aygın degil bu ürünler ..sizde kullanıdıgınızı yazınca atladım hemen araya :)
Logged

Arçelik k-2715
e-makarna
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2016, 05:44:52 ÖÖ »

Merhablar

Makarna makinesi olarak en küçük ev tipinden en bütyük fabrika tipine kadar makarna erişte vb ürünleri yapan makinelerimiz mevcuttur. Büyük makineler la monferina ev ve restaurant tipi ımperia markadır. Aslında iki firma yönetimi birdir ancak ev tipi ve sanayi tiipi diye kendi içinde ayrılmıştır. Bizler bu firmanın Türkiye ve ortadoğu disbritörüyüz ilgilenenlere yardımcı olmak isteriz site linki aşağıdadır.
http://www.e-makarna.com/Ev-Tipi-Makarna-Makineleri-ve-Aparatlari,LA_167-2.html#labels=167-2
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2016, 03:08:54 ÖS »

soberman  ustam makarna ve erişte yapma makinanızın markası nedir . ve kulladığınız  urunu tavsiye edermisiniz biliyorum konuyla bi alakası yok. bende araştırıyorum . marcato atlas ve Imperia iyi diye yorumlarda okuyorum ama bunlar set olarak 600tl civarı setler .normal 70-100 arası urunlerde aynı işi görürmü diye nette dolaştım ama pek aygın degil bu ürünler ..sizde kullanıdıgınızı yazınca atladım hemen araya :)

standart ev tipi makarna makinasını esse/tchibo'dan (hangisi olduğunu tam çıkaramadım, dediğim gibi çok zaman geçti) 50-60 TL gibi bir rakama almıştım. Şekil olarak da http://www.e-makarna.com/Imperia-Manuel-Makarna-Makinasi-Limited-Edition,PR-247.html buna çok benziyor.

Hamur kıvamı ile kesme taktiği önemli. Hamuru çok cıvık yapmıyorsunuz, kesmeden önce de plakaları hazırlayıp az nemini aldırıyorsunuz. Fazla kurutursanız kesme ağzına girmekte nazlanıyor.

Bir kaç defa kullanırsanız ustalığınız artıyor.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
alimustafayilmaz
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 41


« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2017, 02:43:46 ÖÖ »

Kitchen aid mikseri alali bir yili gecti, cok sukur herhangi bir sorun yasamadim, oncelikle sunu belirtmek isterim makineyle hamur kesmek cok kolay, hamur inceltme aparati gercekten kaliteli, o aparatla harika lazanya ve su boregi yapabiliyorum, diger aparatlar da cok hizli kesiyor hamuru.
Selva unun Izmir bayisinden irmigin ogutulerek un haline getirilmis makarna ununu aldim(sakin irmik alti unu almayin cunku o baska birsey, kalitesiz bir un,metro markette satilan irmik alti unudur), 20 kiloluk cuvalda satiliyor kilosu 1.45tl, un ince olgudundan sekil vermek cok kolay.
Bendeki profilo eymnin makarna yapma secenegi var ancak sert bir hamur icin daha genis karistiricinin daha iyi olacagini dusunerek moulinexin xl eymsini sirf bu is icin ikinci el aldim ve  faydasini da gordum, iki karistirici daha iyi oluyor.
Hamur cok sert ve biraz elastik olmali
Benim tarifim su sekilde,

2 cup irmik unu
1.5 cup beyaz un
4-5 yumurta
1tatli kasigi tuz
Cok az sut
100gr ruseym(istege bagli)

Yakinda video çekeceğim sizlerle paylasmayi cok isterim

Saygilar



CAM-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler