Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 19, 2017, 10:45:10 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Renkli Erişteler  (Okunma Sayısı 5663 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malina
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14


WWW
« : Şubat 10, 2011, 10:14:36 ÖÖ »

Eriştenin esası yumurta, un ve tuz karışımıdır, biliyorsunuz.

Temel hamuru hazırlayıp, ek malzemelerle farklı erişteler yapılabilir. Özellikle çorbalara eklemek için iyi bir malzeme oluyor.
Taze hazırlayıp kısa sürede kullanabilir, fazlasını kurutabilirsiniz.

3 yumurta
biraz tuz
aldığı kadar un
bir avuç ıspanak püresi

Sert bir hamur hazırlayın içine haşlanıp çok ince kıyılmış ve suyu iyice sıkılmış ıspanak (kağıt havlu arasında  son su kırıntılarını da sıkın) ekleyip iyice yoğurun.
Hamuru biraz dinlendirin, birkaç parçaya bölüp, herbirini 2 mm kalınlıkta açın. Rahat kesilmesi için biraz kuruması gerek, temiz bir bez üzerine serip biraz tava gelmesini bekleyin.

Klasik boyutlarda kesebileceğiniz gibi, farklı kesim biçimleri de deneyebilirsiniz.

Kırmızı olsun istiyorsanız pancar kullanabilirsiniz. Havuç suyu turuncu renk verir :)

Aşağıdakiler gibi çok renk bir arada istiyorsanız, farklı renklerden 4-5 mm'lik şeritleri yan yana koyup tekrar açmanız yeterli olur.



« Son Düzenleme: Ekim 05, 2014, 06:31:27 ÖÖ Gönderen: malina » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2011, 10:28:41 ÖÖ »

Yukarıdaki karışımda maya kullanılmamış. Sebebi ne olabilir?
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
malina
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14


WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2011, 11:04:52 ÖÖ »

Eriştede maya kullanılıyor mu?

Yukarıdaki malzemelere ek olarak, istenirse süt, biraz zeytinyağ ya da tereyağ vb. eklenebiliyor ama maya eklediğini sanmıyorum.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2011, 11:13:44 ÖÖ »

Erişte ya da makarnada maya kullanılmıyor.

Neden diye merak etmiştim  .

Sizin bir fikriniz vardır  evet.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
malina
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14


WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2011, 11:21:34 ÖÖ »

Alıntı
Yukarıdaki karışımda maya kullanılmamış. Sebebi ne olabilir?
Bunu okuyunca eksiklik var gibi algıladım :)

Sanırım kaynamaya dayanıklı olsun diyedir. Tabii bu tamamen benim tahminim, neden maya kullanılmaz bilmiyorum :)
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2011, 11:33:08 ÖÖ »

Hamur rahat dursun diye maya koymuyorlardır  .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler