Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 19, 2017, 10:38:24 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EYM'nize Hayran Bırakacak 70 Uygulamalı Tarif sıra ile denenecektir  (Okunma Sayısı 34350 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GÉRARDdePARDIEU
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 7



« Yanıtla #60 : Ekim 17, 2012, 11:00:51 ÖÖ »

Elinize saglik

Kullandiginiz tam bugday unu ne tur bir undur. Dogal tam budgay mi yoksa ekmek yapmak icin piyasada bulunan paket unlardan mi ?

Hissetigim kadar dogal degirmen unu degil aksi halde 400 tam bugday 200 beyaz unla boyle fiyakali bir ekmek elde edemezdiniz.  

Bu tip cokmenin tam budgay ununun marifeyi  olabilecegini sanmiyorum.  

EYM kullanan arkadaslarin da goruslerini alalim.


Sevgili ekmek2009, Öncelikle ekmeğime olan iltifatınızdan dolayı teşekkür ederim  Roll Eyes
Kullandığım un izmir kemeraltında ismi değirmen olan bir aktarın unudur. Sattıkları unlar kendi değirmenlerinden çıkma. Burda baya sükse yaptılar bu şekilde, ben de babannemin "Bizim Darmıla'nın unlaana benzeyo çoceem" yorumu üzerine güvenip aldım

Kısacası tam buğday ununu da beyaz unu da bu değirmen denen aktardan aldım.

Sevgili soberman,
Forumdaki eski yazılarınızdan "tepe kümbeti ve maya yırtığı" ile ilgili olanları okudum. Beyaz unun, yumurtanın, şekerin ve süt ürünlerinin tepe kümbeti oluşturmaya yardımcı, yıkıma engel olacağını belirtmişsiniz. Beyaz un haricindekileri kullanarak 200beyaz+400t.buğday karışımını daha kümbetli bir hale getirmek mümkünmüdür sizce (ve diğer üyelerce)?
« Son Düzenleme: Ekim 17, 2012, 11:05:07 ÖÖ Gönderen: GÉRARDdePARDIEU » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #61 : Ekim 17, 2012, 11:37:00 ÖÖ »

Beyaz un haricindekileri kullanarak 200beyaz+400t.buğday karışımını daha kümbetli bir hale getirmek mümkün müdür sizce (ve diğer üyelerce)?

Bence şimdilik bunlara takılmayın, yaptığınız ekmeklerden zevk ve lezzet almaya bakın.

Zamanla (çok uzun süreceğini sanmam) cevaplar kendiliğinden ortaya çıkacaktır, merak etmeyin.

Başlangıç olarak da autolyse'ı denemenizi öneririm.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
hdb10
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4



« Yanıtla #62 : Nisan 17, 2013, 12:46:10 ÖÖ »

Merhaba,

Ben de denememi paylaşmak isterim izninizle  evet

Dün gece Arçelik K-2715 EYM'mde, kitapçıktaki 1 numaralı "Temel Beyaz Ekmek" ve 4 numaralı "Köy Ekmeği"ni aynı anda yaptım (tarifte 1150 gr için verilen ölçülerin yarısını kullandım).

Beyaz ekmeği yaparken Söke'nin "Vitaminli ve Mineralli Özel Amaçlı Un"unu kullandım, kıvam biraz cıvık olduğu için 2 büyük kaşık un ek olarak koydum.

Köy ekmeğinde ise Sinangil Köy Ekmeği ununu kullandım. Uyarı sesi ile birlikte 50 gr siyah zeytin ekledim, fakat zeytin kıvamı çok cıvıklaştırdı, tarife ek yaklaşık 4 büyük kaşık un fazladan ekledim.

Köy ekmeğinde biraz olsun tepe kümbeti ve maya yarığı oluşturabildim sanırım  Cheesy

Bu arada, bu benim 2. ekmek yapma denememdi, sonuçtan mutluyum 

Tek kötü yanı gece saat 23:55'te kahvaltı etmemiz oldu  Roll Eyes
Logged
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler