Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Haziran 25, 2017, 07:01:57 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kenwood BM250 Ekmeğim Ufalanıyor  (Okunma Sayısı 2930 defa)
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« : Nisan 25, 2016, 11:36:55 ÖÖ »

Merhabalar hocam...

Size sadece mail yoluyla ulaşabileceğiz sanırım. Diğer sosyal medya ağlarını kullanıyor musunuz twitter vb. size daha kolay ulaşabileceğimiz whatsapp ta olabilir iyi olurdu.

Ben çoktandır EYM de ekmek yapıyorum  Kenwood BM250 aldım. Bi konuda size danışmak istiyorum.

Yaptığım ekmekler genelde hep 2-3 günden sonra ufalır şekilde oluyor yani dağılıyor ve yoğun oluyor. http://ekmeksanati.info/ sitesinde bi tarif bulmuştum hep onu yapıyorum ufak değişikliklerle belki 40 kere yapmışımdır. Oranlar şu şekilde oluyor;

3 su bağdağı normal un
1 su bardağı diğer un (7 tahıllı, arpa, ruşeymli, tam buğday kepekli v.s. değiştire değiştire bunlardan birini koyuyorum)
1+1/4 su bardağı ılık su
1 yemek kaş. şeker
1 çay kaş. tuz
1 yemek kaşığı veya bazen daha az zeytin yağı
2 çay kaşığı instant maya (pakmaya) bazen 1,5 çay kaşığı olabiliyor.

Bu yukarıdaki karışımları sıraya uyarak koyuyorum. Yani önce su,şeker,tuz,yağ ve un ve üstüne de maya sonra programı seçip yapıyorum. Fakat ekmek ilk güzel oluyor lezzetli fakat 1. günden sonra ufalıyor. Parça almak istediğimde ufalarak kopuyor yani istediğim gibi fırından aldığımız formda olmuyor. Fırından aldığımız ekmeklere özel maddeler mi katıyorlar bilmiyorum ama 2-3 günde geçse yani bayatlıyor ama küçük küçük ufacık dökülmüyor ancak 4-5 günden sonra oluyor.

Bir türlü yapamadım püf noktası nedir bana yardımcı olursanız sevinirim whatsapp tan yazışma imkanımız varsa daha iyi olur. Çok teşekkür ederim.

Başarılar dilerim...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4225


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2016, 11:52:46 ÖÖ »

Merhabalar,

Mesajlara bire bir cevap verme şansım olmadığı için ayrıca bilginin yayılmasını sağlamak amacıyla mümkün olduğunca http://ekemeksanat.info forumunun kullanılmasını tercih ediyorum. Bu sayede aynı sıkıntıları yaşayan kişiler de çözüm bulmuş oluyor.

Whatsup benzeri sosyal medya için maalesef çok fazla zamanımız olmadığını da itiraf etmeliyim.

EYM ekmeklerinin erken kırıntılanması konusu genel şikayet olduğu için çok sayıda ele alındı. Piyasada satılan ekmeklerin çoğunluğu maya, buhar ve de katkılarla şişirildiği için alındığının ertesi günü bayatlar ve yeme konforu tamamen kaybolur. EYM ekmekleri de genel yapı olarak kek dokuludur ve dokuları çiğnemlik değildir. Yağ ve süt ürünleri katkılı, az mayalı ve uzun süreli mayalandırmalı EYM ekmeklerinin bayatlaması daha uzun sürer.

Yoğrulmayan ekmek ya da uzun süreli mayalandırmalı el emeği ekmeklerin kabuk ve doku kalitesine erişmek için forumda da ele alınan bazı yöntemleri denemeniz gerekir.

EYM'de doku kalitesini artırmak için; kaliteli, protein değeri yüksek sert buğday unu kullanılmalı, en uzun süreli program seçilmeli, yazın soğuk, kışın ılık su kullanılmalı, yağ, yoğurt gibi dokuyu destekleyici malzemelere abartmadan yer verilmeli, maya en az seviyede kullanılmalı, kıvam kenarlara tutunabilecek kadar yumuşak olmalıdır.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler