Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 25, 2017, 10:29:44 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ekmeğimin kabuğu çok sert ve kalın oldu ?  (Okunma Sayısı 1960 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ISIL SAKIZ
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2


« : Ocak 26, 2016, 08:18:18 ÖÖ »

Merhaba ilk ekmek yapama denemelerin bir türlü başarılı olamıyorum. Elde yoguruyorun başarılı olursam mikser alırım diye düşündüm daha fazla yaparım diye..en son sitedeki ön mayalı ekmek tarifini denedim en son mayalamadan taşa alırken havasını kaçırdım ne yazıkki neyse verdim fırına temiz spreyim yok diye yanına yarım bardak su koydum  :) ekmeğin tadı ve kabuğun rengi güzel oldu ama kabuğu çok sert ve kalındı neden olmuş alabilir çok mu pişirdim  acaba?

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2016, 10:10:24 ÖS »

Merhabalar,

ilk ekmek yapma denemelerinde istediğiniz ürünü elde etmek tabii ki kolay değildir, tecrübe kazandıktan sonra istediğiniz ekmeği yapabilir hale gelirsiniz.

Uygulamanızda hamuru taşa bırakırken hamurun sönmesi sık sık yaşanan durumdur. Hatta çizdiğiniz hamuru taşa bırakırken bir tarafa yığılma olması bile sonucu etkilemektedir.

Kabuğun kalın olması büyük ekmeklerde normaldir, düşük sıcaklıkta uzun süreli pişerler. İnce kabuklu baget türü ekmekler ise daha yüksek sıcaklıkta daha kısa zamanda fırınlanırlar.

Sizin uygulamanızda sıkıntılı olan kısım buhar desteği görünüyor. Fırının kenarına iliştirilen bir bardak su genelde yeterli desteği sağlayamıyor. Ya fısfıs ile sağlı sollu buhar takviyesi yapmalı ya da fırına içine su dökülünce buhar yapacak şekilde bir düzenek ilave edilmeli. Burada yaşanan başka bir sıkıntı da örneğin fırının altına konulan başka bir kap durumunda da kabın ısıyı absorbe ederek taşın yeterince ısınmasına mani olması ve ekmek tabanının pişmemesi durumudur. Bu konuda da lütfen dikkatli olun.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler