Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:28:11 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: deneysel bir eym ekmeği  (Okunma Sayısı 2808 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« : Aralık 07, 2015, 07:13:39 ÖÖ »

375 gr su, 500 gr ekmeklik un, 125 gr tam buğday unu, tuz, pekmez, z.yağı ve yaş maya.
eym de önce otoliz ardından da hamuru yoğruldu. makine mayalanma sırasında 2 kez karıştırma yaptı. sonra ben denemek için makinemin programını iptal ettim ve yeniden program kurdum. makine başlayınca doğal olarak karıştırma işlemini gerçekleştirdi. yaklaşık 1 dakika hamurun karışmasını bekledim. hamur daha da bir söndü. ardından makinenin programını tekrar iptal ettim ve kapattım. yeteri kadar mayalanmayı yakalayınca da normal fırında 200 derecede pişirdim. doku ve çiğneme konusunda nasıl bir etki oldu ancak bu akşam tadınca farkına varacağım.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2015, 09:28:24 ÖÖ »

 
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler