Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Temmuz 23, 2017, 07:39:54 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Profilo PBM1000W  (Okunma Sayısı 21003 defa)
rimujin
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #90 : Temmuz 22, 2016, 02:39:25 ÖS »



Bu cihazda ilk defa sade ekmek yaptım. Autolyse/ıslatma yaparak başladım. Soberman ın üstteki linkinden tarifi uyguladım. Istediğim kabarma sonucuna ulaştım. Teşekkür ederim.

Resimleri incelediğimizde kabarma, tat güzel.  Kabuk ince, çıtır fakat renksiz. Renk esmer seçmeme rağmen...  Makine yeni olduğu için mi yoksa baska bir sebep mi ekmek kabuk rengi çok açık.

Son resimlerde ekmek altındaki oyuğu görüyorsunuz. Karıştırıcı ekmekle birlikte çıkmıyor. Ekmeği hem 10 dk bekleterek hem de bekletmeden çıkarmayı denedim yine de karıştırıcı kabın içerisinde kaldı. Son resimdeki karıştırıcı :) Onu temizlemeye çalışmakta sinirimi bozuyor.

Yorumlarınızı merak ediyorum.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Logged

Bir gün bir markete ekmek getiren adamı ya da ekmeğin piştiği fırını görseniz evde ekmek yapmaya başlarsınız. Hem de sağlıklı.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4246


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #91 : Temmuz 23, 2016, 07:19:20 ÖÖ »

Merhabalar,

Ülke olarak yaşadığımız büyük tehlike ve masum vatandaşlarımıza yapılan vahşet hepimizi ziyadesiyle üzdü. Ankara'da yaşayan biri olarak ilk gece dışarıda yaşadıklarımızı anlatsak başlarına gelmeyenlerin inanmaları mümkün değil. Rabbim bu ülkeyi, bu necip milleti muhafaza buyursun, korusun, gözetsin, hainlere de fırsat vermesin.Bizi zor durumda bırakmak ve bölmek isteyenleri kahretsin.

Bu nedenle yorumlarımız hem iştahsız, hem de kısa oluyor, lütfen kusurumuza bakmayın.

Ekmeğiniz ufak tefek rötuşlarla mükemmel olabilecek EYM ekmeği. Hamur az cıvık kalmış, mantarımsıya dönüşmeden toparlamış, fazla kabardığı için cama yaklaşan kısım da ısıdan nasibini az alınca rengi bir kaç ton açık kalmış. Bunların hepsi normal.

Tarif köy ekmeği benzeri zengin içerikli olmayan bir uygulama olduğu için de kabuk açık renk olmuş.

Kısaca:

Zamanla EYM kendini toparlayacak, içindeki kırıntı miktarı arttıkça daha iyi pişirecek,
Siz programları ve EYM'nizin huyunu öğrendikçe ekstra fonksiyonları kullanacak ve netice üzerinde daha etkin olacaksınız,
Hamur kıvamını yakaladıkça hacim ve doku sizi daha da memnun edecektir.

Diğer taraftan bıçak ekmeğin altında tam bir kovuk oluşturmuş. Düşündüğümden daha geniş ve derin duruyor. Bıçağınız yoğurmayı daha iyi yapsın diye kıvrımlı üretilmiş gibi. Bunun da etkisi mutlaka oluyordur. Elinizle bıçağı temizlemeye uğraşmayın, suya bırakın, hamur daha rahat ayrılacaktır. Bıçağın ekmek içinde kalması için bıçak şaftını tereyağla yağlayabilirsiniz. Bıçağı yağlamanızın faydası olmaz, hamura karışacaktır. Bir de bıçağı elinize alıp kontrol edin acaba yüzeyi pürüzlü müdür?

Son çare, son kabarma öncesi hamuru dışarı alıp bıçağı  çıkarmak olabilir.

Tercih sizin  nötr.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
rimujin
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #92 : Temmuz 23, 2016, 07:59:25 ÖÖ »

Yorumlarınız için teşekkürler. Tavsiyelerinize göre ekmek yapmaya devam edeceğim. Yanılmıyorsam 1984 yılından bu yana PKK nın şehit ettiği sivil halk, öğretmen, asker, polisi düşündükçe zaten ekmeklerimizin tadı yoktu. Bu darbe girişimi de ağzımızda hiç tat bırakmadı. Yaşamaya devam edeceğiz öyle böyle. Küresel ısınmanın etkilerini bilseniz ne terörün ne milletin önemi kalır. İnanın içmeye su bulamayacağız bundan bir kaç yıl sonra. Onun için kabaran bir ekmekten bile mutlu olmaya çalışacağız.


Sent from my iPad using Tapatalk
Logged

Bir gün bir markete ekmek getiren adamı ya da ekmeğin piştiği fırını görseniz evde ekmek yapmaya başlarsınız. Hem de sağlıklı.
Ertuğrul
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5


« Yanıtla #93 : Ağustos 11, 2016, 01:50:07 ÖS »

Tek tesellimiz en azından bu başarısız darbe girişimi ile bir uzlaşma zemini oluştu diyorum ve konuya giriyorum.

Biz de sitedeki tarife göre yapıyoruz ama unun markası, kalitesi gibi farklılıklar taifte biraz oynama gerektiriyor.
Galiba beyaz un kullanıyorsunuz. biz daha sağlıklı olduğu için kepekli un da karıştırmayı tercih ediyoruz. Beyaz un kullandığımızda sizinkine benzer bir sorun olmuştu, ekmek bronzlaşmadı.  sırıtık
Keyfinize göre biraz daha kepekli ilave edin.
Çeşme suyu yerine içme suyu kullanmanızı da tavsiye ederim.
Ayrıca kıvam konusuna sizin karar vermeniz lazım. gerekirse tarifteki su/un oranınında değişiklik yapmalısınız.
Logged
rimujin
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5



« Yanıtla #94 : Ağustos 31, 2016, 11:27:29 ÖS »

 Unun markasını değiştirdik, yağ oranını simbodan kalan tarif kitabına göre yaptık sonuç mükemmel. Tek sorunumuz Profilo eym nın karıştırıcısında kaldı. İkinci yoğurmadan sonra karıştırıcıyı çıkarmak iyi sonuç verse de elimizi hamura daldırmak iyi olmuyor. Ondan da vazgeçtik ve oyuğu büyük ekmek yemeyi tercih ettik. Herkese tavsiyeleri için teşekkürler.


Sent from my iPad using Tapatalk
Logged

Bir gün bir markete ekmek getiren adamı ya da ekmeğin piştiği fırını görseniz evde ekmek yapmaya başlarsınız. Hem de sağlıklı.
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler