Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 12:26:48 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ön Mayalı Tam Buğday Ekmeğim - Yeniden  (Okunma Sayısı 2124 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
unrealist
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


« : Ekim 24, 2015, 08:13:38 ÖÖ »

Eym de ekmek yapmaya hiç ara vermedim ve eldeki imkanlar dahilinde el değmemiş ve kendi ürettiğim ekmeği yemekten mutlu oluyorum.
En son dr oetker ekşi maya ile elde ekmek denedim ama ekşi mayay da kendim hazırlamaya karar verdiğim için şimdilik beklemedeyim.
Ama eym ile ön mayalı, yavaşlatılmış mayalı ve günlük ekmekleri hazırlamaya devam.

Uzun zamandır ara verdiğim ön mayalı tam buğday ekmeği hazırladım.
Artık 2 seneyi geçtiği için emektar sayılabilecek Arçelik K2715 ile aşağıdaki tarifi uyguladım.
Daha önce de ekmek sanatındaki şu tariften yararlanmıştım.
http://www.ekmeksanati.com/documents/ekfei_mayalfd_c7avdar_ekmef0i.html


Öncelikle geceden ön mayayı hazırladım.
70-80 ml civarı içme suyu
50 gram genel amaçlı beyaz un
50 gram tam buğday unu (ikisi de bimden aldığım efsane un)
1/4 ölçek dr oetker instant maya

cam kasede kuru yer kalmayacak şekilde spatula ile karıştırdım streçleyip sabaha kadar beklettim.


Yaklaşık 9-10 saat beklettim.

Sonra kazana
yaklaşık 200 ml su (su miktarından emin olmak için az kullanıp karıştırma ve yoğurma esnasında azar azar ilave ettim 250 ml civarı olmuştur)
1 küçük kaşık tuz (normalde 1,5 yazıyordu ama azaltmak lazım)
1 büyük kaşık keçiboynuzu pekmezi (göz kararı)
1 büyük kaşık zeytinyağı (göz kararı)
300 gram beyaz un
200 gram tam buğday unu
1,5 küçük kaşık instant maya
ön mayanın tamamı

sıralaması ile malzemeleri koydum ve 3 nolu köy ekmeği programında , koyu kabuk rengi 200 derece, büyük ekmek
programında eym yi çalıştırdım.

sinyal sonrası kafama göre çörek otu ilave ettim.


Çıtır kabuğu, lezzeti, kokusu hoşuma gitti.

Bu güzel alışkanlığı edinmemize vesile olan ekmek sanatı na da teşekkürler :)





« Son Düzenleme: Ekim 24, 2015, 08:27:27 ÖÖ Gönderen: unrealist » Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2015, 10:39:00 ÖÖ »

Tek kelime ile bravo  .

Mübarek kendini zor tutuyor gibi  .

Hacim süper, kabuk pürüzsüz, doku ise ipek gibi, tebrik ediyorum.

Afiyetler olsun  yemek yemek yemek.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
unrealist
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2015, 07:37:18 ÖÖ »

Teşekkürler üstad, sayenizde.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2015, 08:05:35 ÖÖ »

Teşekkürler üstad, sayenizde.

Estağfirullah, hep birlikte, el ele  :tamam: ...
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2015, 08:16:45 ÖÖ »

çok ama çok beğendim. akşam akşam ağzımın suyu aktı.
Logged
unrealist
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 109


« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2015, 03:20:04 ÖS »

Teşekkürler. Ekmek sanatı sayesinde her geçen gün daha lezzetli ekmeklerimiz oluyor.
çok ama çok beğendim. akşam akşam ağzımın suyu aktı.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler