Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ağustos 22, 2017, 11:00:21 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Köyde taş fırınım ve ekmek denemelerim  (Okunma Sayısı 7731 defa)
ozturkbey
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15



« Yanıtla #15 : Ağustos 24, 2015, 03:53:50 ÖÖ »

Bunlarda mısır kurutmalarımız
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2015, 03:40:50 ÖÖ Gönderen: ozturkbey » Logged
ozturkbey
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15



« Yanıtla #16 : Ekim 13, 2015, 03:30:39 ÖÖ »

Fırından yeni çıktı ekmek dostları
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 14, 2015, 09:56:59 ÖÖ »

Fırından yeni çıktı ekmek dostları

Afiyetler olsun  yemek yemek yemek.

İlk fotoğraf pita gibi duruyor.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ozturkbey
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15



« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2016, 12:18:47 ÖÖ »

Merhabalar uzun süredir yazmadığım konuya geçen zaman içerisinde edindiğimiz tecrübeleri sizinle paylaşmak istedim.
         Çevremizde fırın kültürü daha ziyade mısır unu üzerine buğday unundan yapılacak ürünler için yok denecek düzeydeydi, şükürler olsun internetten ve fırıncılarla yaptığım görüşmeler neticesinde epeyce mesafe aldık. Ekmeğimiz bazen iyi oldu bazen misafirimize mahçup düştük derken fırın yakmanın tecrübesini edindik. Fırını olanların veya olacakların ilgisini çeker diye yazıyorum Termometrede sıcaklık 300 leri göstermesi yeterli tabi bu benim fırınım için geçerli termometrenin yeri falan farklı gösterebilir belki , sonra içindeki közü bir miktar tabana yayarak beklemek tabanda çiğ kalmanın önlemini aldırmış oluyor çok beklenirse taban biraz fazla ısıya ulaşıyor buda altının yanmasına neden oluyor, tabi tecrübeyle bekleme süresini ayarlıyorsunuz  sonra közleri bir kenara toplayıp ekmek atacağınız yeri 3-4 kat ıslak bez ve paspasla siliyorsunuz bir taraftan derceyi takip etmek gerekiyor 250 nin altına inmeye başlayınca ilk ekmeğiniz pide şeklinde ince olmalı 2-3 ekmek fırının haşlanma tehlikesini ortadan kaldırıyor ince ekmekte haşlanma az olduğu için sonra istediğiniz ekmeği pişirebilirsiniz şimdi bazen közleri hep dışarı aldım pişirdim fakat bir miktar yanda köz bekletmek tabanı ve tavanı dengelemede yardımcı oluyor. Bu arada fırıncıları inceledim şimdi fırın yapsam fırınımı yandan yakmalı yapardım ekmek atacağım yer temiz kalır artı ısıya ihtiyacım olduğunda  ateşe ilave etme şansım olurdu. Birde susamlı yapacağınız ekmek ve pidelere marketlerde satın aldığınız susamlar işe yaramıyor fırıncılardan ücretle alıyorum kızarması mükemmel oluyor. Ramazan da inanın misafirlerimizle iftar vaktine yakın harika pideler yapıp yedik şükürler olsun insanın kendi fırınında pişirmesinin tadı çok başka gerçekten.
    Ha bu arada fırınımızın yanına 3x3 mt lik bir kamelya yaptık oda çok farklı bir ortam oluşturdu açıkcası , ilçemizde fırınlarda ekmeklik unları araştırdım aldım denedim katkılı unlar gösterıkli oluyor fakat ben gene böreklik undan yapıyorum ekmekleri bilemiyorum ekmeği yiyenler tadının mükemmelliğinden bahsediyor iar fırınım 130 a 140 cm yaklaşık 30 ekmeği pişirebiliyor komşularda gelince yetmeyebiliyor bazen tabi , hamur hazırlama işini hanımım hazırlıyor pişirme ve fırını hazırlama işini ben yapıyorum torunlarım sıcak pide ve simitlere bayılıyorlar yaptığımız yemekler hariç ilginizi çeker diye palaştım hoşça kalın.
    No; Ali bey paylaştığınız bilgiler ve katkılarınız için teşekkürler insan bir şeyi çok isterse yapmak için tecrübe sahiplerini her zaman bulamayabiliyor
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2016, 12:24:22 ÖÖ Gönderen: ozturkbey » Logged
ali bey
Full Member
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 217



« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2016, 12:18:00 ÖÖ »

Bilgi paylaştıkça değer kazanır Öztürk bey. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize  :)
Kamelyanız çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Her hakkı mahfuzdur. İzinsiz alıntı yapmak yasaktır.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler