Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:24:48 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: doğru yoldayım sanırım  (Okunma Sayısı 2996 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sunapeker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 13


« : Haziran 21, 2015, 03:54:51 ÖS »

Merhabalar
Biraz aradan sonra sizlerle tekrar bir fotograf paylasmaya karar verdim. Tam buğday ekmeği denemelerim ara vermeden sürdü ve ekleme-azaltmalarla ilk denememe kıyasla daha güzel bir tam buğday ekmeği yaptım sanki. Yorumlarınızı beklıyorum.
Logged
sunapeker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 13


« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2015, 03:59:24 ÖS »

Tarifimi de veriyorum
Büyük tam buğday ekmeği
260 ml su (25 derece yaklasik)
1.5 buyuk ölçü kaşığı sıvı yağ
2 tam+1/2 ölçü kabı tam buğday unu
1 tam + 1/4 ölçü kabı beyaz un
3 küçük ölçü kaşığı şeker
1.5 küçük ölçü kaşığı tuz
2 küçük ölçü kaşığı instant maya
Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2015, 02:01:11 ÖÖ »

bence gayet güzel olmuş. 
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2015, 07:12:11 ÖÖ »

Tam buğday oranı yükseldikçe ekmek yapımı zorlaşır ve ustalık ister. Sizin tarifinizde de tam buğday beyaz undan fazla görünüyor.

Dolayısıyla ekmeğin kümbet kısmının dalgalı olması sizi aldatmasın, bu durumda kesite bakmanızda fayda var.

Kesitte her ne kadar ekmeğin üst kabuğa yakın kısımları daha fazla kabarmış görünse de altta kalan ve özellikle bıçağın sıkıştırdığı alanlarda bir yığılma ya da çökme görülmüyor.

Dolayısı ile ekmeğiniz EYM'de yapılmış yüksek oranlı tam buğday ekmekleri için güzel bir örnek olmuş.

Ellerinize sağlık  .

Birkaç uygulama sonrası sırada uzun süreli mayalandırmalı ve yoğrulmayan ekmek denemeleri başlayacaktır  Roll Eyes.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2015, 04:24:59 ÖÖ »

Elinize sağlık 
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler