Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 19, 2017, 10:42:20 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Berliner/Fank ya da Alman Doughnut 'ı  (Okunma Sayısı 8783 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Haziran 15, 2015, 06:32:59 ÖÖ »




Aslında berliner içine reçel marmelat koyularak kızgın yağda kızartılıp üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilen tatlı bir çörek türü. Kahvaltıda farklı lezzetler arayışı içindeyken karşılaştığım bir tarif. Ben fırında pişirdim ve içine reçel ve marmelatın yanı sıra kahvaltılık çikolata, peynir ve patatesli harç da koydum.  Roll Eyes


500 gram un
100 ml süt
1 yaş maya(42 gr) ya da 1 tsp instant maya
3 yumurta
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 çorba kaşığı tozşeker (eğer tuzlu bir iç harç denenecekse biraz daha azaltılabilir)
1 tutam tuz
Üzerine sürmek için süt

İçine
İstediğiniz reçel
Çikolata kreması
Peynir
patatesli harç
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2015, 06:38:52 ÖÖ Gönderen: cambaz » Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2015, 07:11:09 ÖÖ »

Elinize sağlık...

Görüntü güzel, lezzeti de eminim çok güzeldir...    yemek
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2015, 07:41:46 ÖÖ »

Teşekkür ederim Sayın TigerX.

Hamurunda tereyağ tadı aşikar. Yumuşak, tadı fazlasıyla tatminkar bir çörek oldu.

Ben kızartmadığım için hamuruna tereyağ koydum fakat kızartmak isteyenler süt miktarını arttırıp tereyağ koymadan yapabilirler.
Logged
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2015, 09:27:22 ÖÖ »

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık   
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
ekmek2009
Moderator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2015, 12:23:59 ÖS »

Elinize Saglik

Almanlarin Berliner'i  Avusturyalilarin Krapfen'i ve Italyanlarin Bomboloni'si

Fasching bayraminin olmazsa olmazi  yippi yippi yippi yippi

Guzel yapan bir yerden 1 tane kayısı marmelatlısından yerseniz sizden sanslisi olmayacaktır.  Uzerine de güzel bir kahve....

Firinda pisen versionun okudum, duydum ancak yemedim.


 
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2015, 09:27:46 ÖS Gönderen: ekmek2009 » Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #5 : Haziran 16, 2015, 06:30:40 ÖÖ »

Teşekkür ederim. 

Kızarmış olani bizim pişiyi anımsattı o yüzden firinda denedim. Almanların Berlinerine Türk yorumu kattim.  Roll Eyes

Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2015, 01:52:10 ÖÖ »

muazzam olmuş 
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler