Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 03:49:18 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: _Almanya_Dogal Cavdar Unlu Eksi Mayali Alman Ekmegi  (Okunma Sayısı 5040 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ekmek2009
Moderator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« : Nisan 11, 2011, 07:05:01 ÖÖ »



20 gr  Yas maya
15 ml  Pekmez veya Bal
225 ml Su
200 gr Dogal Cavdar Unu
200 gr Genel Amacli Un
1 cay  Kasigi Kavrulmus Malt Unu
250 gr Eksi maya
5 gr    Tuz
10 gr   Rezene, Kisnis, Karaman kimyonu tohumu karisimi

Teknik Tas Ekmek


« Son Düzenleme: Haziran 11, 2015, 12:38:49 ÖS Gönderen: ekmek2009 » Logged
erhan
Moderator
Sr. Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 497


« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2011, 04:10:55 ÖÖ »

ellerinize sağlık. ekmeğinizin mutluluk veren garip bir hissi var 
* ekmeğinizde baskın olan tat nedir acaba.
* "eski maya" ekşi maya mı olacaktı. yazım hatası mı ?
* bu ekmekte kavrulmuş malt unu etkisi hacim ve lezzet olarak nedir sizce ? ( elimde 10 kg kavrulmuş malt unu var fırınım olsa bitmez  merdane )
* kalıbı yurtdışından mı almıştınız. kalıpla ilgili ekmek sanatında bilgi vermiştiniz ama bulamadım.
Logged
ekmek2009
Moderator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2011, 06:26:31 ÖÖ »

Erhan bey Merhaba

Ilk olarak tesekkur ederim. 
Ekmekteki baskin cavdar ve cavdar unundan yapilmis mayanin eksi kokusu mevcut bunun yaninda kattigim aromalarin tadlari.
haklisiniz eski degil eksi olacakti duzelttim.
kalip konusunda adres http://ekmeksanati.info/index.php?topic=1217.0
kalpilar parmakla sayilacak kadar oldugundan cantaya atip yurt disindan getirmistim.


ellerinize sağlık. ekmeğinizin mutluluk veren garip bir hissi var 
* ekmeğinizde baskın olan tat nedir acaba.
* "eski maya" ekşi maya mı olacaktı. yazım hatası mı ?
* bu ekmekte kavrulmuş malt unu etkisi hacim ve lezzet olarak nedir sizce ? ( elimde 10 kg kavrulmuş malt unu var fırınım olsa bitmez  merdane )
* kalıbı yurtdışından mı almıştınız. kalıpla ilgili ekmek sanatında bilgi vermiştiniz ama bulamadım.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler