Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Ekim 20, 2017, 04:24:49 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ilk denememim uzeri biraz çoktu  (Okunma Sayısı 2465 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sunapeker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 13


« : Haziran 07, 2015, 10:15:32 ÖÖ »

Merhabalar bugun ilk kez standart beyaz ekmek yaptim eym ile. Bize gore lezzetli bi calisma oldu ama sizden ozellikle bir konuda yorum bekliyorum. Soyle ki gayet guzel kabarip pisen ekmegimin uzerinin bir kismi makineden cikarinca coktu. Nette mayalanma esnasinda kabarip pismeden coken ekmekler ile ilgili cok aciklama var ama benim durumum icin bulamadim. Hem ekmegimi hem de fotograflarda da yer alan cokmeyi yorumlar misiniz. Ekmek makinadan cikarken gayet kabarikti acaba erkrn mi davrandim sogumaya almakta simdidrn tesekkurler
Logged
sunapeker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 13


« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2015, 10:23:04 ÖÖ »

Onceki mesajimda fotografin boyutu sorun oldu ekleyemedim. Bahsettigim cokme bu fotografta net gorunmekte. Simdiden tesekkurler
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2015, 11:10:37 ÖÖ »

Elinize saglik

bir önceki mesaji okuyup daha kotu bir ekmekle karsilasacagimi saniyoruım ancak tepenin az biraz çökmesi haricinde bir hata yok gibi  dokunun da iyi oldugununu tahmin ediyorum ...

Maya oranini 3/1 oranda azaltıp tekrar deneyin .....

birde oranlarınzı nedir.

Kolay Gelsin


Logged
sunapeker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 13


« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2015, 11:35:42 ÖÖ »

Yorumunuz için cok tesekkur ederim. Dokusunu gosteren foto atiyorum. Arcelik 2720 tarif kitabindaki standart olculerle yaptim. Soyle ki 800 gr buyuk standart beyaz ekmek 320 ml su
1.5 buyuk olcu kasigi sivi yag
1.5 buyuk olcu kasigi sut
3 tam + 1/3 olcu kabi un
3 kucuk olcu kasigi seker
1.5 kucuk olcu kasigi tuz
1.5 kucuk olcu kasigi instant maya
3 saat 5 dakikalik programda pisti.
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4249


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2015, 10:38:12 ÖS »

Merhabalar,

sizin çökmüş dediğiniz bu ekmeği başka forumlarda iyi örnek olarak kullanıyorlar.

@ekmek2009 Üstadımızın dedikleri çözüm olacaktır ya da kıvamı az daha artıracak un artışı da faydalı olacaktır.

Ellerinize sağlık   .
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2015, 10:49:14 ÖS »

Ustadim Gunaydin

Doku fotografini simdi görünce yazmış olduğunuza cani gönülden katiliyorum.
Es deki diğer cokmus ekmeklerin yaninda heybetli bir durusu var     

sunapeker arkadasimiza  eline bin saglik

Alıntı
sizin çökmüş dediğiniz bu ekmeği başka forumlarda iyi örnek olarak kullanıyorlar.

Logged
erhan beldan
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 252


« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2015, 12:27:33 ÖÖ »

bence de gayet güzel olmuş, hem de ilk denemede. sizin bu ekmeğinize ulaşabilmek için bunalıma girenleri tanıyorum ben  Roll Eyes
üstadların dediği gibi mayayı 1 kaşiğa ayarlayın, hiç bir sorununuz kalmaz. sıvıların ısısına dikkat 
Logged
sunapeker
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 13


« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2015, 07:49:47 ÖÖ »

Yorum yazan herkese cok tesekkur ederim. O kadar mutlu oldum ve heveslendim ki hemen yeni bir ekmek yapasim var. Tavsiyelerinizi dikkate alarak cok daha iyi ekmekler yapmayi umuyorum. Herkese sevgiler :tamam: :tamam: :tamam:
Logged
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2015, 12:05:20 ÖS »

Elinize sağlık,  ilk deneme için çok başarılı bir ekmek olmuş,  üstadların tavsiyelerine dikkat eder ve sürekli denemeye devam ederseniz eminim çok kısa sürede değişik birçok ekmeği yapacak duruma gelirsiniz.
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler