Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 23, 2017, 08:40:25 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Alman Pastası  (Okunma Sayısı 2763 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« : Mayıs 14, 2015, 04:52:53 ÖÖ »


Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2015, 08:25:41 ÖÖ »

Elinize Saglik
Simdi olsa ne guzel giderdi.

Alman pastasi ile cok guzel bir konuya parmak basmissiniz..

Uzun zamandir kafami kurcalayan bir konu olmustur bu urun .....

devami 2 saaten
Logged
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2015, 11:13:54 ÖÖ »

Ben de çok uzun zamandır denemek istiyordum ama çöreğin içinde krema olması bana garip geliyordu.

İlk yapıldığı gün lezzeti tatmin edici fakat bir sonraki gün ister istemez bayatlama söz konusu oluyor.

Orijinalini hiç yemedim fakat yiyen bir arkadaşım çöreğinin puf puf ve sünger gibi olduğunu söyledi.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2015, 12:26:42 ÖS »

Selamlar

Alman Pastasını Istanbulda en guzel Nısantasında Konak pastanesi yapardı. Tadilat adi altinda kapandi bir daha da acilmasi.

Bugun kadar yaptigim arastirmalarda turkiye yada istanbul disinda Alman pastasi diye bir pasta yok.
Yani almanyaya gidip Alman pastasi isterseniz   Aptal Aptal yuzunuze bakarlar...  Belki de istanbulda bir alman boyle bir pasta uydurdu adida Alman pastasi kaldi......

Tekrar yaptigim arastirmalarda standart bir tarif yok.
Mayali olanı var
Kabartma tozlu olanı var
Pandispanya hamuru ile yapilan var.

Ben uzun zaman once birkaz sefer mayalı hamurdan yapmayı denemistim. Guzel olustu...
Normal sartlarda bu pasta taze yenir
hamuru kurumadan
kremasi eksimeden... 
krema hamuru cok islatmadan
isten muzlu ister cilekli veya ......

Sizin yaptıgınızın icindeki sert muhalebi mi   yoksa yumurtasiz pastaci kremasi mi ...  (kremanin rengi acik oldugundan)

hamurun  rengide acik renk degistirmeden mi firindan aldiniz....

Ama tadinin guzel oldugu ortada

Zamanında yediklerimiz bu fotodakine benzerdi




Paylasim icin tesekkurler

 
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2015, 12:43:12 ÖS »

Bu gün çok fazla tatlı yememe rağmen fotoğrafı görünce canım çekti, olsa da yesek diye hayıflanmadan edemedim  yemek.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
cambaz
Sr. Member
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 393



« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2015, 12:33:08 ÖS »

Ben de internette küçük bir araştırma yaptım ve benzer bir pasta bulamadım açıkcası. Bu pastaları yaptığım arkadaşım pastadan Çek Cumhuriyetinde yediğini söyledi. Ben onun yalancısıyım  Tongue Tongue Tongue Tongue

Sayın @ekmek2009 aslında yumurtalı bir krema yaptım fakat ışıktan dolayı rengi açık olmuş.

Çörekleri pişirirken ısı ayarını iyi yaptım ve içi kurumadan rengi dönmeden fırından çıkardım. Benim yaptığım tarifte aslında sizin bahsettiğiniz gibiydi fakat kuru olacağını düşünerek üzerine çikolata sürdüm.
Logged
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2015, 01:20:43 ÖS »

Soberman Ustadimizda
sizin Alman Pastasini gorup yoldam ciktiysa  artik yapacak yorum yok demektir.   
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler