Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:27:58 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ballı Ekmek (Beyaz)  (Okunma Sayısı 2514 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« : Nisan 26, 2015, 03:41:03 ÖS »

Tekrar Merhaba,  bu kez en sevdiklerimden biri olan ballı beyaz ekmek yaptım,  ustalara söyletmeden hemen tarifi paylaşacağım

Ballı Beyaz Ekmek

900 gr ekmek için

240 ml su
1 ad yumurta (çırpılmış)
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (ölçtüm 38 gr )
2 yemek kaşığı süzme bal
560 gr elenmiş beyaz un
1, 5 küçük ölçü kaşığı tuz
1 tam + 1/4 küçük ölçü kaşığı instant maya

Autolyse metodu kullanılarak hazırlandı. Bal aroması baskın olsun diye dolu dolu iki kaşık konuldu siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.  Dikkat edilmesi gereken husus kıvam konusu. Normalde tarifteki un miktarı 450 gr eklenen bal miktarı ve yumurtanın büyüklüğü unun miktarını 560 grama çıkardı.  Son yoğurma aşamasından sonra (ortadaki resim) hamur makinadan çıkarıldı elle şekil verildi yoğurma bıçakları çıkarılarak makinaya yerleştirildi.  Temel ekmek (standard) programında büyük ekmek modu ve orta kabuk rengi seçilerek pişirildi. Pişmiş ekmek 850 gr olarak ölçüldü.  Isteyen içine ceviz vs. katabilir, daha önce cevizli de yaptım tek başına kek gibi yenebiliyordu.
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2015, 03:43:29 ÖS »

Pişmiş ekmegim
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2015, 06:24:25 ÖS »

Temel olarak alınıp, farklı uygulamalar çıkarılabilecek süper bir tarif.

Ellerinize sağlık  .

Kahvaltı ve tost için çok iyi gider  Cheesy.

Autolyse: Hamur kalitesini artırmak amacıyla yoğrulma işlemine geçmeden un ve suyun bulamaç yapılarak 15-20 dk kadar bekletilmesidir.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2015, 01:07:29 ÖÖ »

Teşekkür ederim @soberman. Sabah dilimlendi kesit resmini de paylaşayım dedim.
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2015, 01:12:37 ÖÖ »

 
Logged
Ahmet İnaç
Jr. Member
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 56



« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2015, 04:49:35 ÖÖ »

@soberman ve @ekmek2009 sizin gibi ustaların beğenip onaylaması az da olsa bu işi becerebildiğimi gösteriyor sanırım.
Logged

Arçelik 2715
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler