Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Eylül 26, 2017, 07:25:02 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ilk Eksimayali Tas ekmegim  (Okunma Sayısı 2952 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« : Şubat 14, 2015, 01:38:18 ÖÖ »

Merhaba ekmek dostlari,

Ilk Eksimayali  ekmeklerimi bir Hollandali dostumdan aldigim tariflen yapmaya calistim.

Tambugdayli ve degirmende cekilmis unlardan yapmaya calistim sizlerin onerilerini bekliyorum .

tat olarak ben fazla begenmedim sanki hamurumsu gibi ilmustu bir yerde yanlislar vardir tabii muhakkak onlari da sizlere sormak istedim.

Birkac foto gonderiyorum asama larinlam yorumlarinizi bekliyorum.

























Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2015, 01:39:41 ÖS »

Selamlar
Yüzeysel baktigimizda ekmekler cok güzel   Cizim olsun renk olsun kabuk vs ....
Dokuda biraz sıkılık ve hamurumsu bir durum var ..

Oranlarınzı nelerdir
kac derecede kac dk pişirdiniz...


Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4248


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2015, 09:42:53 ÖÖ »

Merhaba,

baget çizimi haricinde ekmekleriniz güzel, elinize sağlık.

Tariflerde sıkıntı olduğunu sanmıyorum içi hamur içi hariç her şey çok güzel  .

Yöresel ya da daha önceden kullanmadığınız değirmen çekimi un varsa bu nedenle ekmek dokusu yapış yapış olabilir.

Bilmediğiniz unun oranını ve kullandığınız su miktarını azaltmanız gerekebilir ya da ekmek yerine yassı ekmek örneğin bazlama deneyebilirsiniz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
Sohbetcibaba
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 35



WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2015, 02:28:35 ÖÖ »

Selamlar,

Yorumlar icin tesekkurler zaten su an da un cesitlerini deneyerek kullanacagim unu bulmaya calisiyorum

Assagidaki tariflen yapildi 

Maya:
•Su 75 gr
•Buğday unu, 75 gram
•Aktif maya 10 gram buğday unu ve cavdar karisimi  göre,% 100 hidrasyon lu eksi maya

Hamur:
•Buğday unu 425 gram
•Su 70 gram, ılık
•150 gram (tam yagli) süt, ılık
•Kuru maya 2 g
•Tuzu 10 g

Firinda:
•220/230 ° C 18 dakika ve su kabi ve puskurme ile buhar yaptim.
Logged

Tasfirin 105cm - KitchenAid Artisan Mixer Bowl-Lift 6,9 Litre - Tefal UNO PF3101
ozturkbey
Newbie
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15



« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2015, 01:12:54 ÖÖ »

Kardeş bizde acizhane taş fırında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ekşi mayalı ekmek benimde çok arzuladığım bir şey ama ekşi mayayi nasıl elde edeceğim bilemiyorum bir arkadaşım bir bardak ekşi ayrana boza kıvamına gelecek şekilde un ekleyip  2 gün sonunda ekşi mayayı elde edebileceğimi söyledi deneyeceğim inşaallah . Su buharı yaptığınızı yazmışsınız o ne için gerekli biraz daha açarmısınız . Ben gećen hafta haşlanmış patates kattım ekmeğin içi göz göz kabardı 2-3 gün yedik bayatlama biraz daha ydüşuk  normal ekmeğe göre  fakat şunu anlamıyorum fırını 250- 300 derecelere kadar ısıtıyorum pişirir ken 200 lere düşuyor ama fırınlarda pişirilen ekmekler gibi kabarmıyor zannediyorum onlar gibi katkı maddeleri katmadığımızdan oluyor bu konuda yanlışmı düşünuyorum fikir belirtirseniz sevinirim
Logged
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2015, 01:43:59 ÖÖ »

Kardeş bizde acizhane taş fırında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ekşi mayalı ekmek benimde çok arzuladığım bir şey ama ekşi mayayi nasıl elde edeceğim bilemiyorum bir arkadaşım bir bardak ekşi ayrana boza kıvamına gelecek şekilde un ekleyip  2 gün sonunda ekşi mayayı elde edebileceğimi söyledi deneyeceğim inşaallah . Su buharı yaptığınızı yazmışsınız o ne için gerekli biraz daha açarmısınız . Ben gećen hafta haşlanmış patates kattım ekmeğin içi göz göz kabardı 2-3 gün yedik bayatlama biraz daha ydüşuk  normal ekmeğe göre  fakat şunu anlamıyorum fırını 250- 300 derecelere kadar ısıtıyorum pişirir ken 200 lere düşuyor ama fırınlarda pişirilen ekmekler gibi kabarmıyor zannediyorum onlar gibi katkı maddeleri katmadığımızdan oluyor bu konuda yanlışmı düşünuyorum fikir belirtirseniz sevinirim


Ekşi Maya için benim YouTube kanalımdaki Oynatma Listesinin adresini aşağıya ekliyorum. Ayrıca forumda da daha değerli birçok tarif mevcut. Aramanız halinde bunlara kolayca ulaşırsınız...

https://www.youtube.com/playlist?list=PLEpyJc1fvxNw8K-VmoA7F9IF9AZd-kRc2



Katkı maddesi katmadan da çok güzel ekmekler de yapılabiliyor. Forumda aramanız halinde bunları görebilirsiniz. Ayrıca kendi sitemde de elimden geldiğince birşeyler paylaşma çalışıyorum. İlginizi çekebilir...

http://www.bugdaytanesi.com/


Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler