Ekmek Dostlarının ilk ve tek buluşma noktası
Duyurular:
English Germany French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic  
*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 18, 2017, 12:26:27 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sous Vide_Kuzu İncik Denemesi  (Okunma Sayısı 3056 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« : Şubat 08, 2015, 01:15:39 ÖS »

Sevgili Ekmek Dostları,

Güzelim Ekmeklerimizin yanında yemek amacıyla sous vide uygulamasında bu defa da kuzu inciği denedik.

İki arka ve iki ön kol inciğini öncelikle; tuz, karabiber, sarmısak tozu, kekik, biberiye ve zeytin yağı ile baharatladıktan sonra sv torbalarına dikkatlice koyup vakumladık.




Vakumlu halde sv torbalarını sv havuzumuza 57 derece/24 saat yatırıp pişmelerini sağladık.

Havuz sonrası torbalar, dışarı alınan ve kurulanan etler.




Daha sonra döküm tavada mühürleme ve servise hazırlama yapıldı.




Patatesler de ilave edildi.




Ve son foto:



Netice:
Yine yumuşacık, lezzetli bir et ortaya çıktı. Belki biraz daha (48 saat gibi) kalabilirdi. Ayrıca her ne kadar pişmiş de olsa içinin pembe rengi dolayısıyla bundan sonraki uygulamaları 60 ya da 65 derecede yapmayı deneyeceğiz.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
ekmek2009
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1674


È più facile mangiare il pane che guadagnarselo


« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2015, 01:55:12 ÖS »

Ustadim

Bu geceyi bir kase yoğurtla geçiştireyim derken kafami duvarlara vurasım geldi.    Undecided

Muhtesemmm 
Elinize saglik   
Logged
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2015, 02:23:36 ÖS »

Üstadım,

Ankara'ya uğrayacağınız tarihi bildirin, hazırlığımızı yapalım, tadına da beraberce bakalım  .

Saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2015, 04:01:11 ÖÖ »

Üstadım,

Ellerinize sağlık; görüntü şahane, lezzeti de eminim muhteşemdir...


İç rengini hafif kahverengi yapana kadar ben almayayım...  lol
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
soberman
Soberman
Administrator
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4250


Ekmek nimettir, israf etmeyelim.


WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2015, 06:57:43 ÖÖ »

...görüntü şahane, lezzeti de eminim muhteşemdir...
İç rengini hafif kahverengi yapana kadar ben almayayım...  lol

Üstadım,

lezzeti kendine özgü, tavuk eti gibi çiğneniyor.
Bundan sonraki hedefim de sizi kırmamak için iç rengini hafif kahverengi yapmak  .
Yarın bu konuda ilk denemeyi yapmayı düşünüyorum  dua.
Logged

http://www.ekmeksanati.com
Breville ve KitchenAid/Siemens; Ekmek Dostları için el ele...
TigerX
Hero Member
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 640



WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2015, 08:11:56 ÖÖ »

Sabırsızlıkla bekliyorum...  Cheesy

Güzel olacağına eminim...  yemek
Logged

Ne kadar Emek, o kadar Ekmek...
http://www.BugdayTanesi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM
Hobiler